Skocz do zawartości

Kanał Żerański

Patrinho

Rekomendowane odpowiedzi

Czyli fama o pladze kleszczy nad kanałem to fakta liczyłem że ostra zima je trochę wytępi.A co do widowni z ciebie już taki " celebryrta" okoniowy że tylko patrzeć jak ogon będzie się za tobą po kanale ciągnąć

Jest tego małego gówna naprawdę sporo.. Po przejściu przez każde najmniejsze krzaki warto spojrzeć na nogi czy jakiś mały dziad się z nami nie zabrał. A najgorsze jest to ze nie chodziłem po krzakach.

• Like 1

No trzeba uważać, bo na tych krzakach wzdłuż kanału jest ich od cholery. Ja po zeszłorocznych doświadczeniach unikam jak mogę ocierania się o cokolwiek a już jak się nie uda uniknąć to od razu oglądam ciuchy, bez żadnego "a rzucę najpierw kilka razy". Na razie działa, tylko jednego chodzącego zdjąłem z szyi.

A co to Panowie kanał zamknęli?

Nikt, nic nie łowi?

W czwartek byłem. Brały, ale bardzo anemicznie. I bolki startowały nawet do wleczonych robaczków...

Dzięki Pisarzowi kijek naprawiony, jutro atakuję ;)

P.S a kanałowego 40-staka nadal wątkowi brakuje ;)

Edytowane przez olo86

Ja osobiści polecam sposób z rolką do czyszczenia ubrań ( taką z taśmą klejąca). Zawsze po łażeniach po krzakach co jakiś czas przejazdem spodnie i wyłapuje robaczki. Jak na razie dział. A i polecam środek odstraszający 3M, drogi ale dział.

Jest dobrze. Dostałem leki i rumień zanika. Ślad nabiera powoli koloru skóry. Chyba źle nie będzie :P

Jak miałeś rumień, to biegnij do lekarza. Teraz jeszcze dostaniesz antybiotyki i po sprawie. Potem może być nie ciekawie...

Jesienią boreliozę miała moja żona. Jakie szczęście, że pojawił się wspomniany rumień i było wiadomo co robić. Gdzieś koło Smyka przyjmuje najlepszy polski specjalista od kleszczy.