kamildarbanski Opublikowano 3 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 Bylem dzis a takze w poniedziałek. 3 godziny zmudnego dziurawienia wody wszystkim co sie dalo nie dało zadnego efektu. Robale cyprysa , keitechy , jaskolki , kopytka , obrotowki i nic zero !!!! Brak aktywnosci drapieznika, zero oczkowania drobnicy po prostu martwa woda. Napotkani gruntowcy z żywcem , splawikowcy wszyscy na zero. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 3 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 No z tym 'na zero' to trochę przesada jednak.... Wśród tego całego spędu większość ludzi siaty w wodzie miała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 3 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 Wiesz jak ktos zalicza ryby wielkosci sardynek jako sztuka to fakt na zero nie bylo ???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 3 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 A zaglądałeś może do tych siatek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jawa Opublikowano 3 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 Ja byłem wczoraj i dziś za okoniem i totalna lipa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 3 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 A zaglądałeś może do tych siatek? Wierzyłem na słowo i w to co widziałem na haczyku ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 3 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 Pojechałem na KŻ o 18.00 . Złowiłem kilkanaście okoni , ale największy + 25 . Szczupak 60 cm też się trafił i podniósł adrenalinę . Jednak najbardziej ucieszyła wzdręga 33cm , takiego przyłowu to się nie spodziewałem.Najśmieszniejsze jest to , że pojechałem na ryby tylko dlatego , bo zabrakło mi fajek i musiałem zrobić zaopatrzenie.W tym jedynym przypadku mój brzydki nałóg mnie ucieszył . 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 3 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 Pewnie to glupie pytanie i nikt nie odpowie ale zapytam. Ktory odcinek kanalu najlepiej miec na rozkładzie w poszukiwaniu okoni? Bo powiem szczerze ze odcinek od mostu kolejowego w Nieporęcie w kierunku "banana" dosc intensywnie katuje bez specjalnych efektow. Moze nie umiem lowic a moze zle typuje miejsce. Nie szukam recepty i zdrade miejscowki tylko chodzi mi bardziej czy sa lepsze i gorsze odcinki kanalu względem bytowania okoni? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 3 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 Pewnie to glupie pytanie i nikt nie odpowie ale zapytam. Ktory odcinek kanalu najlepiej miec na rozkładzie w poszukiwaniu okoni? Bo powiem szczerze ze odcinek od mostu kolejowego w Nieporęcie w kierunku "banana" dosc intensywnie katuje bez specjalnych efektow. Moze nie umiem lowic a moze zle typuje miejsce. Nie szukam recepty i zdrade miejscowki tylko chodzi mi bardziej czy sa lepsze i gorsze odcinki kanalu względem bytowania okoni? PozdrawiamNie ma gotowej recepty o czym świadczy wspomniany przez Ciebie "banan". To jest miejsce w którym nie raz ja i wielu innych ostro połowiło . Nie można określić który odcinek jest okoniowo najlepszy , bo to się ciągle zmienia. Raz połowisz w portach innym razem w drugim końcu KŻ . Jak również pora najlepszego żerowania . Nieraz na danym odcinku nic się nie dzieje , a w pewnym momencie okonie ruszają i masz 1-2 godziny pięknego łowienia . Jedyna recepta to szukać , kombinować , a jeszcze lepiej mieć kolegów którzy podrzucą gdzie ostatnio połowili. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 3 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 Pojechałem na KŻ o 18.00 . Złowiłem kilkanaście okoni , ale największy + 25 . Szczupak 60 cm też się trafił i podniósł adrenalinę . Jednak najbardziej ucieszyła wzdręga 33cm , takiego przyłowu to się nie spodziewałem.Najśmieszniejsze jest to , że pojechałem na ryby tylko dlatego , bo zabrakło mi fajek i musiałem zrobić zaopatrzenie.W tym jedynym przypadku mój brzydki nałóg mnie ucieszył .Piękna ja największą w tym roku przyłowiłem 28cm. Miałeś nosa kiedy po fajki jechać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek245 Opublikowano 3 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 Najśmieszniejsze jest to , że pojechałem na ryby tylko dlatego , bo zabrakło mi fajek i musiałem zrobić zaopatrzenie.W tym jedynym przypadku mój brzydki nałóg mnie ucieszył A mówią że palenie szkodzi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk022 Opublikowano 21 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2017 Odświeżę temat, jak tam na kanale ? Zamierzam jutro odwiedzić stare śmieci 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metodabomb Opublikowano 21 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2017 (edytowane) Na poczatku sie przywitam, to moj pierwszy post na forum. Czesc Wszystkim! Odświeżę temat, jak tam na kanale ? Zamierzam jutro odwiedzić stare śmieci Odnośnie Twojego pytania - latam od tygodnia za okoniami - efekty bardzo słabe.Dzis po 3h biczowania wody - okoń 18 cm.W weekendy woda rządzą grunciarze na stanowiskach średnio co 10-15 metrów. Brzegi strasznie porośnięte grążelami, pod którymi widać ławicę drobnicy, w które średnio co kilka minut wbijają się sportowe bolenie.Próbując na sprzęt boleniowy - jeden! Bolesław 53 cm (skusił się na gumę rh) na portach przy Auchan. Edytowane 21 Czerwca 2017 przez metodabomb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk022 Opublikowano 21 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2017 Czyli trzeba jutro atakować bo w weekend będzie kicha. Spróbuję na portach, może coś się uczepi moich przynęt... Jak często ganiasz to do zobaczenia na KŻ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk022 Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Jakieś wieści z nad KŻ ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2017 W maju nawet fajnie było.Takiego grubaska udało się trafić w tym roku. Ilościowo katastrofa ten rok ale jakość super była 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk022 Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2017 ooo proszę Bolo Lolo, ja bardziej nastawiałem się jutro na okonie/szczupaki. Nie wpadłem na pomysł aby się uganiać za Bolkami na kanale. A byłeś może ostatnio jakoś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2017 ooo proszę Bolo Lolo, ja bardziej nastawiałem się jutro na okonie/szczupaki. Nie wpadłem na pomysł aby się uganiać za Bolkami na kanale. A byłeś może ostatnio jakoś ?Byłem jakiś czas temu chyba 2 tygodnie coś takiego. Kilka okoni bez rewelacji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk022 Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2017 No i w tym momencie mnie zniechęciłeś. Jadę gdzieś na wisłę w takim razie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk022 Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Jeżeli ktoś by chciałby jechać na kanał to informuję iż na całym kanale oraz portach od Modlińskiej jest pas moczarki na 2-3m i nieda się swobodnie podejść że spinem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w6i6e6 Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Jeżeli ktoś by chciałby jechać na kanał to informuję iż na całym kanale oraz portach od Modlińskiej jest pas moczarki na 2-3m i nieda się swobodnie podejść że spinem.Czyli jak zawsze o tej porze roku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk022 Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Nie zgodzę się z Tobą kolego ponieważ jeździłem na kanał długich kilka lat, dokładnie na drugi port i nie było aż takiej zieleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 22 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2017 Wiem że rybie daleko do forumowego minimum , ale wstawiam nie po to żeby się chwalić , a jako ciekawostkę .Dziś złowiłem na KŻ okonka całkowicie pozbawionego pasków.Awers i rewers 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 22 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2017 Wiem że rybie daleko do forumowego minimum , ale wstawiam nie po to żeby się chwalić , a jako ciekawostkę .Dziś złowiłem na KŻ okonka całkowicie pozbawionego pasków.Awers i rewers Czasem się taki jesienią trafił ale rzadko. Jutro okręg na kanale mam. Zobaczymy co przyniesie sektor którego strasznie nie lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 23 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2017 Wiem że rybie daleko do forumowego minimum , ale wstawiam nie po to żeby się chwalić , a jako ciekawostkę .Dziś złowiłem na KŻ okonka całkowicie pozbawionego pasków.Awers i rewers Toż to amerykański bass 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi