Skocz do zawartości

Kanał Żerański

Patrinho

Rekomendowane odpowiedzi

Bylem dzis a takze w poniedziałek. 3 godziny zmudnego dziurawienia wody wszystkim co sie dalo nie dało zadnego efektu. Robale cyprysa , keitechy , jaskolki , kopytka , obrotowki i nic zero !!!! Brak aktywnosci drapieznika, zero oczkowania drobnicy po prostu martwa woda. Napotkani gruntowcy z żywcem , splawikowcy wszyscy na zero.

Pozdrawiam

Pojechałem na KŻ o 18.00 . Złowiłem kilkanaście okoni , ale największy + 25 . Szczupak 60 cm też się trafił i podniósł adrenalinę :D . Jednak najbardziej ucieszyła wzdręga 33cm :) , takiego przyłowu to się nie :o spodziewałem.

Najśmieszniejsze :D  jest to , że pojechałem na ryby tylko dlatego , bo zabrakło mi fajek i musiałem zrobić zaopatrzenie.

W tym jedynym przypadku mój brzydki nałóg mnie ucieszył :D .

post-52308-0-20603000-1493838369_thumb.jpg

• Like 5

Pewnie to glupie pytanie i nikt nie odpowie ale zapytam. Ktory odcinek kanalu najlepiej miec na rozkładzie w poszukiwaniu okoni? Bo powiem szczerze ze odcinek od mostu kolejowego w Nieporęcie w kierunku "banana" dosc intensywnie katuje bez specjalnych efektow. Moze nie umiem lowic a moze zle typuje miejsce. Nie szukam recepty i zdrade miejscowki tylko chodzi mi bardziej czy sa lepsze i gorsze odcinki kanalu względem bytowania okoni?

Pozdrawiam

Pewnie to glupie pytanie i nikt nie odpowie ale zapytam. Ktory odcinek kanalu najlepiej miec na rozkładzie w poszukiwaniu okoni? Bo powiem szczerze ze odcinek od mostu kolejowego w Nieporęcie w kierunku "banana" dosc intensywnie katuje bez specjalnych efektow. Moze nie umiem lowic a moze zle typuje miejsce. Nie szukam recepty i zdrade miejscowki tylko chodzi mi bardziej czy sa lepsze i gorsze odcinki kanalu względem bytowania okoni?

Pozdrawiam

Nie ma gotowej recepty o czym świadczy wspomniany przez Ciebie "banan". To jest miejsce w którym nie raz ja i wielu innych ostro połowiło . Nie można określić który odcinek jest okoniowo najlepszy , bo to się ciągle zmienia. Raz połowisz w portach innym razem w drugim końcu KŻ . Jak również pora najlepszego żerowania . Nieraz na danym odcinku nic się nie dzieje , a w pewnym momencie okonie ruszają i masz 1-2 godziny pięknego łowienia . Jedyna recepta to szukać , kombinować , a jeszcze lepiej mieć kolegów którzy podrzucą gdzie ostatnio połowili. :)

• Like 2

Pojechałem na KŻ o 18.00 . Złowiłem kilkanaście okoni , ale największy + 25 . Szczupak 60 cm też się trafił i podniósł adrenalinę :D . Jednak najbardziej ucieszyła wzdręga 33cm :) , takiego przyłowu to się nie :o spodziewałem.

Najśmieszniejsze :D  jest to , że pojechałem na ryby tylko dlatego , bo zabrakło mi fajek i musiałem zrobić zaopatrzenie.

W tym jedynym przypadku mój brzydki nałóg mnie ucieszył :D .

Piękna :) ja największą w tym roku przyłowiłem 28cm. Miałeś nosa kiedy po fajki jechać :D

• Like 1

• 1 miesiąc temu...

Na poczatku sie przywitam, to moj pierwszy post na forum. Czesc Wszystkim!

Odświeżę temat, jak tam na kanale ?

Zamierzam jutro odwiedzić stare śmieci 

Odnośnie Twojego pytania - latam od tygodnia za okoniami - efekty bardzo słabe.

Dzis po 3h biczowania wody - okoń 18 cm.

W weekendy woda rządzą grunciarze na stanowiskach średnio co 10-15 metrów. Brzegi strasznie porośnięte grążelami, pod którymi widać ławicę drobnicy, w które średnio co kilka minut wbijają się sportowe bolenie.

Próbując na sprzęt boleniowy - jeden! Bolesław 53 cm (skusił się na gumę rh) na portach przy Auchan.

Edytowane przez metodabomb
  • Like 1

• 1 miesiąc temu...

Jeżeli ktoś by chciałby jechać na kanał to informuję iż na całym kanale oraz portach od Modlińskiej jest pas moczarki na 2-3m i nieda się swobodnie podejść że spinem.

Czyli jak zawsze o tej porze roku  :D

• Like 1

• 1 miesiąc temu...

Wiem że rybie daleko do forumowego minimum :(  , ale wstawiam nie po to żeby się chwalić , a jako ciekawostkę :o  .

Dziś złowiłem na KŻ okonka całkowicie pozbawionego pasków.

Awers i rewers ;)

Czasem się taki jesienią trafił ale rzadko. Jutro okręg na kanale mam. Zobaczymy co przyniesie sektor którego strasznie nie lubię :)