Skocz do zawartości

Kanał Żerański

Patrinho

Rekomendowane odpowiedzi

Słyszałem że zająłeś drugie miejsce :) , Gratulacje :good: .

Dużo ryb złowiliście?

Dzięki ;) Ryb bardzo mało. Czyli standard tego sektora. Miałem bolenia i dwa okonie.. Kolega który wygrał. Złowił bolenia i okonie. A bolenia złowił w śmieszny sposób. Wyciągał troka z wody i przy samym brzegu jak ciezarek już wyszedł strzelił mu bolen troszkę większy od mojego. Mój nie był przypadkowy bo namierzony i zdjęty w kilku rzutach ;) Gorzej było z okoniami. Niestety braly lepiej na troka.. Ale udało się wyjąć dwa na główkę :)
  • Like 4

Gratulacje Mateusz. Kanał i okonie rozpracowałeś. Następnym razem złowisz tyle okoni, że przypadkowy boleń nie zrobi wyniku, tym bardziej że bolenie też masz na obcykane.

Dzięki. Myślę ze na tym sektorze o tej porze roku zlowienie takiej ilości okoni żeby przebić bolka jest niemożliwe... Muszę zacząć robić jakieś swoje woblery na bolenie. Mam kilka pomysłów i myślę ze się świetnie sprawdzą :)

• Like 1

Byłem bodajże 27 jak zwykle pod "srającymi gołębiami" bo tak o tej porze (od września do końca października) zawsze ładne garbuski się trafiały i sandaczole. No i już zaczyna się coś dziać choć brań okoni tylko ze 4 z czego 2 dwudziestki wyjęte i skubały sandaczole ale tylko jednego koło 40cm wciąłem. Sporo ataków bolenia ale takiego chlapacza 40-tkowego, który aż za dużo szumu robił mi w miejscówce. Także już coś się rusza w przywiślanej części i jeszcze nie trzeba się wycieczkować do Nieporętu... Ładne ławice przemieszczającej się drobnicy takiej upasionej, która jak przepłynęła to od razu po rzucie można się było spodziewać ataku idącego za nią okonia ...nawet klarowna woda w tym kanale...byłem od 7 do 10 a brania standardowo koło 9-tej...

Nigdy nie było w tych trzech portach, zakaz jest tylko w porcie po lewej stronie od Modlińskiej. Tam gdzie elektrownia

To nie do końca prawda <_< . Był taki czas ,że nie tylko był zakaz łowienia w tych portach , ale był całkowity zakaz przebywania na terenie tych portów :o .

Ale to był tak dawno , że pewnie niewielu o tym pamięta .

Kurna jaki ja jestem staryomg.gif.

• Like 3

I zakaz w portach powinien zostać utrzymany. Oprócz tego jeszcze kilka miejsc objął bym zakazem wędkowania. Może to w jakiś niewielki sposób pomogło by w odbudowie populacji drapieżnika

Mogliby nawet zrobić zakaz łowienia od ujścia kanału do mostu w Aleksandrowie. Fakt można tam polowic niesamowicie ilościowo. Wynik 40-60 okoni na wypad to norma. Możecie mi wierzyć lub nie :) Jest trochę miejsc gdzie biorą grube okonie ale ilościowo gorzej znacznie.Ilość ludzi w nieporecie powoli przeraza. A to dopiero początek października :) Szczególnie panowie chodzący z reklamówkami. Na ich widok aż się łowić nie chce. Polecam kolegom którzy mają jakieś profile wedkarskie na fb lub kanały na yt żeby nie robili zdjęć w bardzo charakterystycznych miejscach bo psuja innym kolegom łowienie..