olo86 Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 ;Mogliby nawet zrobić zakaz łowienia od ujścia kanału do mostu w Aleksandrowie. Fakt można tam polowic niesamowicie ilościowo. Wynik 40-60 okoni na wypad to norma. Możecie mi wierzyć lub nie Jest trochę miejsc gdzie biorą grube okonie ale ilościowo gorzej znacznie.Ilość ludzi w nieporecie powoli przeraza. A to dopiero początek października Szczególnie panowie chodzący z reklamówkami. Na ich widok aż się łowić nie chce. Polecam kolegom którzy mają jakieś profile wedkarskie na fb lub kanały na yt żeby nie robili zdjęć w bardzo charakterystycznych miejscach bo psuja innym kolegom łowienie..Mateusz - zalecam zastosowanie własnego polecenia także we własnym łowieniu bo przynajmniej 3 miejscówki kanałowe i przynajmniej jedna wiślana w dużej mierze zawdzięczają popularność Twoim zdjęciom 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikas Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 W tamtym roku jak byłem w grudniu jeszcze było no kill w Nieporęcie i miejsca dla nas spinningistów było w brud a i okonie, sandacze czy szczupłe ładne się trafiały a jeden drugiego pilnował żeby było powrotne plusk...co zastałem w styczniu to po prostu tragedia...ludek na ludku i pełne siatki mięsiarzy...żeby wrzucić przynętę do wody to trzeba było i 100 metrów zrobić...a i wiadomo jak dziadek jeden z drugim pośle tonę zanęty to zapomnij o grubym okoniu... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CZM Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 Dokładnie, wystarczył by całoroczny - kilkuletni no kill. Do grudnia na odcinku nieporęckim był luz, od stycznia dramat i maszynki do mielenia mięsa rozgrzane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 Dokładnie, wystarczył by całoroczny - kilkuletni no kill. Do grudnia na odcinku nieporęckim był luz, od stycznia dramat i maszynki do mielenia mięsa rozgrzane.No kill pewnie powróci gdy skończy się zakaz łowienia na portach. I pewnie potem będzie tak samo ☺ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 ; Mateusz - zalecam zastosowanie własnego polecenia także we własnym łowieniu bo przynajmniej 3 miejscówki kanałowe i przynajmniej jedna wiślana w dużej mierze zawdzięczają popularność Twoim zdjęciom No nie powiedziałbym. Na twoich ostatnich zdjęciach z pewnej wiślanej miejscowki było wszystko widać. To samo dotyczy się kanału ☺ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 No nie powiedziałbym. Na twoich ostatnich zdjęciach z pewnej wiślanej miejscowki było wszystko widać. To samo dotyczy się kanału ☺Ale to nie ja pouczam innych.Trochę więcej pokory 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 Ale to nie ja pouczam innych.Trochę więcej pokory Ja nikogo nie puszczam. Ostrzegam tylko jakie potem będą skutki. Przynajmniej moje ryby spełniały forumowe minimum. No może chociaż raz nie gdy wrzuciłem fotke sandacza ☺ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 Ja nikogo nie puszczam. Ostrzegam tylko jakie potem będą skutki. Przynajmniej moje ryby spełniały forumowe minimum. No może chociaż raz nie gdy wrzuciłem fotke sandacza ☺A to jakaś aluzja? To może konkretnie? oj dużo jeszcze wody musi upłynąć 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk022 Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 Panowie, daliście sobie po razie i starczy. Teraz się zastanówcie co zrobić aby coś zmienić na tej naszej wodzie. Bo jeżeli My wszyscy nic nie zrobimy to za kilka lat będziemy płakali na tym forum i nie tylko. Cztery porty to za mało aby odbudować populację drapieżnika na "całe" mazowieckie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 A to jakaś aluzja? To może konkretnie? oj dużo jeszcze wody musi upłynąć Proponuję sprawdzić fotki z niektórych wątków. Poprzednie posty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metodabomb Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 Po co sprzeczać się w tak blachej sprawie. Niech mnie ktoś zabierze na ryby, już zapomniałem jak to złapać fajnego szczupaka albo grubego okonia na kanale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 Proponuję sprawdzić fotki z niektórych wątków. Poprzednie posty A proszę - znajdz - pokaż - zacytuj. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 (edytowane) A proszę - znajdz - pokaż - zacytuj.Sam dobrze wiesz Proponuje sprawdzić wątek warszawska Wisła posty kwiecień/czerwiec i okonie 2016/17 A teraz zakończę tą bezsensowna dyskusje której nierozpocząłem. Pozdrawiam ☺ Edytowane 2 Października 2017 przez JunakFlyFishing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 Kurde,aż takiego kija w mrowisko to wsadzać nie zamierzałem.Nie mam co się tutaj wzajemnie wkurzać i nakręcać.Tak jak @Patryk022 napisał,trzeba coś wspólnie zrobić żeby okresy lub odcinki "no kill" powróciły.Zdaje sobie sprawę co może się dziać kiedy Królowa "niedostępna".Co do YT i innych tematów - przemilczę,pominę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 (edytowane) Kurde,aż takiego kija w mrowisko to wsadzać nie zamierzałem.Nie mam co się tutaj wzajemnie wkurzać i nakręcać.Tak jak @Patryk022 napisał,trzeba coś wspólnie zrobić żeby okresy lub odcinki "no kill" powróciły.Zdaje sobie sprawę co może się dziać kiedy Królowa "niedostępna".Co do YT i innych tematów - przemilczę,pominę.Ostatnio na zawodach podpisywalismy petycje o zakazie łowienia spod lodu na gnojnie. Może przejdzie ☺ Co do odcinka no kill. Był to piękny okres gdzie można było polowic w spokoju. Myślę ze da się coś zrobić w tej sprawie. Ale ilość przeciwników przywrócenia odcinka no kill jest większa od nas. Można było to zauważyć wiosną na kanale w nieporecie. Edytowane 2 Października 2017 przez JunakFlyFishing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 Wracamy do tematu.Kolejne "osobiste wycieczki", czy inne prężenie muskułów, potraktuję jako spam i stosownie (regulaminowo) wynagrodzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk022 Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 Powiem szczerze że jeżeli są jakieś petycje, wnioski, podpisy to jest to w zamkniętym gronie. Jeżeli by każdy z nas zachęcił kilku znajomych wędkarzy do podpisania to byśmy my byli góra. Podobno w Wierzbicy podpisali jakiś papier który ukryci łapanie siatami, to tylko słowa pewnego wędkarza znad kanału dzisiaj. Ale też opowiedział jak jego kolega łapał siatą liny podczas tarła na starorzeczu Narwi. Ahh ciężki dzień, naprawdę dawno takiego nie miałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 3 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2017 Mam bardzo dobrą wiadomość. Jak wszystko dobrze pójdzie od przyszłego roku powróci odcinek no kill na kanale od października do kwietnia 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 3 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2017 Fajnie by było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 3 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2017 A tak w ogóle, abstrahując od tego co wyżej to gryzą już okonie na KŻ? Wyskoczył by człowiek gdzieś w sobotę z rana podłubać pasiaki - pytanie tylko KŻ, ZZ czy szukać w mieście... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pampi Opublikowano 4 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2017 Gryzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryboman Opublikowano 5 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2017 Jak sytuacja w Nieporęcie koledzy? Da się podejść do wody, czy najazd wielbicieli mięsa białorybu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas06 Opublikowano 5 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2017 Kolego jeszcze nie pora????na "maszynki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w6i6e6 Opublikowano 5 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2017 Mam bardzo dobrą wiadomość. Jak wszystko dobrze pójdzie od przyszłego roku powróci odcinek no kill na kanale od października do kwietnia A skąd niby takie info?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 5 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2017 (edytowane) A skąd niby takie info?? Od znajomego z koła który chodzi na spotkania zarządu okręgu Edytowane 5 Października 2017 przez JunakFlyFishing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi