Skocz do zawartości

Kanał Żerański

Patrinho

Rekomendowane odpowiedzi

;

Mogliby nawet zrobić zakaz łowienia od ujścia kanału do mostu w Aleksandrowie. Fakt można tam polowic niesamowicie ilościowo. Wynik 40-60 okoni na wypad to norma. Możecie mi wierzyć lub nie :) Jest trochę miejsc gdzie biorą grube okonie ale ilościowo gorzej znacznie.Ilość ludzi w nieporecie powoli przeraza. A to dopiero początek października :) Szczególnie panowie chodzący z reklamówkami. Na ich widok aż się łowić nie chce. Polecam kolegom którzy mają jakieś profile wedkarskie na fb lub kanały na yt żeby nie robili zdjęć w bardzo charakterystycznych miejscach bo psuja innym kolegom łowienie..

Mateusz - zalecam zastosowanie własnego polecenia także we własnym łowieniu :)

bo przynajmniej 3 miejscówki kanałowe i przynajmniej jedna wiślana w dużej mierze zawdzięczają popularność Twoim zdjęciom :)

• Like 6

W tamtym roku jak byłem w grudniu jeszcze było no kill w Nieporęcie i miejsca dla nas spinningistów było w brud a i okonie, sandacze czy szczupłe ładne się trafiały a jeden drugiego pilnował żeby było powrotne plusk...co zastałem w styczniu to po prostu tragedia...ludek na ludku i pełne siatki mięsiarzy...żeby wrzucić przynętę do wody to trzeba było i 100 metrów zrobić...a i wiadomo jak dziadek jeden z drugim pośle tonę zanęty to zapomnij o grubym okoniu...

• Like 1

Dokładnie, wystarczył by całoroczny - kilkuletni no kill. Do grudnia na odcinku nieporęckim był luz, od stycznia dramat i maszynki do mielenia mięsa rozgrzane.

No kill pewnie powróci gdy skończy się zakaz łowienia na portach. I pewnie potem będzie tak samo ☺

;

Mateusz - zalecam zastosowanie własnego polecenia także we własnym łowieniu :)

bo przynajmniej 3 miejscówki kanałowe i przynajmniej jedna wiślana w dużej mierze zawdzięczają popularność Twoim zdjęciom :)

No nie powiedziałbym. Na twoich ostatnich zdjęciach z pewnej wiślanej miejscowki było wszystko widać. To samo dotyczy się kanału ☺

Ja nikogo nie puszczam. Ostrzegam tylko jakie potem będą skutki. Przynajmniej moje ryby spełniały forumowe minimum. No może chociaż raz nie gdy wrzuciłem fotke sandacza ☺

A to jakaś aluzja? To może konkretnie?

oj dużo jeszcze wody musi upłynąć :)

• Like 2

Panowie, daliście sobie po razie i starczy. Teraz się zastanówcie co zrobić aby coś zmienić na tej naszej wodzie. Bo jeżeli My wszyscy nic nie zrobimy to za kilka lat będziemy płakali na tym forum i nie tylko. Cztery porty to za mało aby odbudować populację drapieżnika na "całe" mazowieckie.

A proszę - znajdz - pokaż - zacytuj.

Sam dobrze wiesz ;) Proponuje sprawdzić wątek warszawska Wisła posty kwiecień/czerwiec i okonie 2016/17 A teraz zakończę tą bezsensowna dyskusje której nierozpocząłem. Pozdrawiam ☺

Edytowane przez JunakFlyFishing

Kurde,aż takiego kija w mrowisko to wsadzać nie zamierzałem.

Nie mam co się tutaj wzajemnie wkurzać i nakręcać.

Tak jak @Patryk022 napisał,trzeba coś wspólnie zrobić żeby okresy lub odcinki "no kill" powróciły.

Zdaje sobie sprawę co może się dziać kiedy Królowa "niedostępna".

Co do YT i innych tematów - przemilczę,pominę.

Kurde,aż takiego kija w mrowisko to wsadzać nie zamierzałem.

Nie mam co się tutaj wzajemnie wkurzać i nakręcać.

Tak jak @Patryk022 napisał,trzeba coś wspólnie zrobić żeby okresy lub odcinki "no kill" powróciły.

Zdaje sobie sprawę co może się dziać kiedy Królowa "niedostępna".

Co do YT i innych tematów - przemilczę,pominę.

Ostatnio na zawodach podpisywalismy petycje o zakazie łowienia spod lodu na gnojnie. Może przejdzie ☺ Co do odcinka no kill. Był to piękny okres gdzie można było polowic w spokoju. Myślę ze da się coś zrobić w tej sprawie. Ale ilość przeciwników przywrócenia odcinka no kill jest większa od nas. Można było to zauważyć wiosną na kanale w nieporecie. Edytowane przez JunakFlyFishing

Powiem szczerze że jeżeli są jakieś petycje, wnioski, podpisy to jest to w zamkniętym gronie. Jeżeli by każdy z nas zachęcił kilku znajomych wędkarzy do podpisania to byśmy my byli góra. Podobno w Wierzbicy podpisali jakiś papier który ukryci łapanie siatami, to tylko słowa pewnego wędkarza znad kanału dzisiaj. Ale też opowiedział jak jego kolega łapał siatą liny podczas tarła na starorzeczu Narwi. Ahh ciężki dzień, naprawdę dawno takiego nie miałem.