pepper Opublikowano 6 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2017 Jak wiosną poszła większość do reklamówek, to teraz No kill? Nic by się nie stało, gdyby cały kanał był No kill. To dużo jak na mazowieckie? Dzisiaj rozmawiałem z miejscowym, tzw reklamówkarzem i co ciekawe też byłby za No kill, gdyby to się dotyczyło wszystkich, a "tak to zabiera bo głupszy nie będzie."Co ciekawe sam zagaił temat. Jednak coś się zmienia. Nadzieja umiera ostatnia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryboman Opublikowano 6 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2017 Zakazy zakazami i może być ich miliony.. Potrzeba ludzi, którzy będą stać na straży, czy faktycznie jest ryba wypuszcana bo patologia była jest i będzie. O wymiarach i ilościach na normalnej wodzie nie wspominając. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekd01 Opublikowano 6 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2017 Zakazy zakazami i może być ich miliony.. Potrzeba ludzi, którzy będą stać na straży, czy faktycznie jest ryba wypuszcana bo patologia była jest i będzie. O wymiarach i ilościach na normalnej wodzie nie wspominając.Niemniej jednak jak był no kill to od mostu na kanale było luźno. Czyli zakaz robi różnicę. Znajdą się tacy co będą go łamać, jasne, mimo wszystko dobrze jakby był. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_80 Opublikowano 7 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2017 Trochę to nie poważne. Ustanawiają zakaz na rok, potem go znoszą aby na nowo wprowadzić. 90% poławianych na tym odcniku ryb w okresie zakazu zabierania to białoryb. Równocześnie w corocznych odpowiedziach na pytania z kół OMPZW argumentuje, że nie należy chronić karpiowatych bo w Zalewie jest go za dużo. Stąd stawiane tam siatki pod takim pretekstem. Podejmowane są więc dwa sprzeczne działania równocześnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rallydylu Opublikowano 7 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2017 Dziś od 8-13g, Nieporęt, 4 pstrykniecia z opadu i to było by na tyle odnośnie okoniowania Na koniec założyłem nowa cykadę i w 3 rzucie miałem mega rybę, na szczupłego mi to nie wyglądało, bardzo miękko siadła. Po podholowaniu na 10m od brzegu , ryba zmieniła zdanie, odpłyneła w zawadę i stanęła splątana w trcinie. Na napięte źyłce jeszcze parę razy poczułem jak się szarpie i nagle pyk odpieła się PS. Jak wy te okonie gnebicie ? Przerzuciłem całe pudełko i nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CZM Opublikowano 7 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2017 Dziś średnio jadły, dwa razy 25 cm i jeden szczupły 50 cm w okolicach Nieporętu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 7 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2017 Ja też za dużo nie połowiłem. Ale za to spotkałem kolegę @gutekjelonki ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 7 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2017 Pojedynczo paczkowane z 8-10 sztuk . Ładny szczupły na wędce przez 15-20 sekund niestety przy zawrotce obcinka razem z przyponem 20 cm Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 7 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2017 Niemniej jednak jak był no kill to od mostu na kanale było luźno. Czyli zakaz robi różnicę. Znajdą się tacy co będą go łamać, jasne, mimo wszystko dobrze jakby był.Skoro ten odcinek KŻ do Aleksandrowa jest taką kością niezgody , to może lepiej zrobić odwrotnie .Niech na tym odcinku używają sobie mięsiarze , a reszta kanały "no Kill". Zwłaszcza że ładne okonie można łowić nie tylko w sektorze "Aleksandrów" 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutekjelonki Opublikowano 7 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2017 Ja też za dużo nie połowiłem. Ale za to spotkałem kolegę @gutekjelonki Czyli nic się później nie działo po "drugiej" stronie? Ja miałem kilka średniaków, ale jak na drugi wypad przed zimowy na kanał to i tak się cieszę że można się pobawić z pasiakami wszędzie. To prawda, że połowić można na każdym odcinku bez wstydu. Nie rozumiem skąd ta presja akurat na Nieporęt 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 7 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2017 W nieporecie można niesamowicie ilościowo polowic. Jak był no kill to ludzi było bardzo malo Teraz też jakiejs tragedii nie ma ale chwilowo tylko.. Ja niedawno trafilem pasiaka 34cm ale myślę ze jeszcze trochę i padnie większy. Chyba dzisiaj cię widziałem Marcin jak autobusem wracalem. Lowiles tam gdzie wiosną chodziliśmy w tamtym roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 7 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2017 Czyli nic się później nie działo po "drugiej" stronie? Ja miałem kilka średniaków, ale jak na drugi wypad przed zimowy na kanał to i tak się cieszę że można się pobawić z pasiakami wszędzie. To prawda, że połowić można na każdym odcinku bez wstydu. Nie rozumiem skąd ta presja akurat na Nieporęt 2 szt. miałem takie około 25cm z kilometr dalej niż się rozstaliśmy, ale ja zacząłem dopiero o 9:30. To płynące zielsko jest trochę irytujące.Jutro mam w planach nie zaspać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutekjelonki Opublikowano 7 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2017 No zielsko jest denerwujące, chociaż nie każde Mateusz dokładnie te same miejsca co rok temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepper Opublikowano 9 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2017 Dzisiaj rano byłem na Kobiałce i ... leszcze biorą na cykady - trzy sztuki. Ciekawostką jest fakt, że dziadki stały ze splawikiem i nic. Nie wiem na co łowili.Potrafi ktoś to zjawisko sensownie wytłumaczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk022 Opublikowano 9 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2017 Dziadką nie biorą bo wiedzą że nie wrócą do wody, chciały im zagrać na nerwach i Tobie brały przy nich p.s innego wytłumaczenia nie widzę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 10 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 Dziadką nie biorą bo wiedzą że nie wrócą do wody, chciały im zagrać na nerwach i Tobie brały przy nich p.s innego wytłumaczenia nie widzę Dziadką? 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk022 Opublikowano 10 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 Dziadkom oczywiście. Babol miesiąca późna godzina i słownik. Od dziś będę czytał dwa razy nawet krótkie posty które dodaje 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 20 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2017 My się zastanawiamy i dyskutujemy , co zrobić żeby poprawić rybostan KŻ .A inni w sposób prosty, szybki i logiczny , rozwiązują dylematy . Okazuje się że jest za dużo drzew nad KŻ , a brakuje ogólnodostępnych prezerwatyw. Trochę brak w tym logiki . Bo jak nie będzie drzew , to i nie będzie zapotrzebowania na prezerwatywy. Mądry człowiek tego nie wymyślił !? http://warszawa.wyborcza.pl/warszawa/7,54420,22527435,kanal-zeranski-gaz-system-w-miejscu-drzew-proponuje-automaty.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 20 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2017 (edytowane) Żeby tylko tych drzew nie wycinali... W Aleksandrowie tak się przyjemnie łowi nawet gdy wichura jest???? Edytowane 20 Października 2017 przez JunakFlyFishing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rallydylu Opublikowano 21 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2017 (edytowane) Dziesiaj mój nowy rekord kanałowy 31cm, grubaśny i pięknie wygarbiony.Ogólnie bardzo udany wypad ( jak na moje zdolności ) 11 sztuk, wszystko wymiarowe plus drugie tyle spadów, zerwań gumki itp, a i jedno ucięcie ogonka Edytowane 12 Listopada 2017 przez Jano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 4 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2017 Taka cisza w tym wątku , już pomyślałem że z Kanału wodę spuścili ! Pojechałem żeby sprawdzić i woda jest , a i rybki gryzły. Złowiłem szczupłego +50 i kilkanaście okonków . Kilka okoni przyzwoitych , ale do minimum minimum zabrakło . Byłem w godzinach 13-16 na odcinku mniej popularnym i uczęszczanym . 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk022 Opublikowano 4 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2017 Także byłem od 14 do 18, 3 okonie 16-18-27 i bardzo bardzo fajny szczupak uderzył pod samymi nogami lecz tak mnie zaskoczył że nie wciąłem i tylko ogonem machnął. Jutro dogrywka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 7 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 Dziwny rok. Coś zawsze idzie mi nie tak jak zaplanowałem.[emoji34] Na kanale też nie mogę się w strzelić, nie idzie o maluchy bo takich przynęt nie wrzucam do wody[emoji53]Pierwszy przyzwoity 30 ze sporym plusem Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 7 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 (edytowane) No ciężko te okonie namierzyć w tym roku. Początek października był ekstra a teraz lipa.. Myślałem że w tym roku uda się przebić 100szt ale chyba będzie ciężko. W tamtym roku było bardzo blisko Wyjechało wyjątkowo dużo ryb 30+ ale ilościowo wyniki w porównaniu z tamtym rokiem dramat. Edytowane 7 Listopada 2017 przez JunakFlyFishing 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdol1 Opublikowano 7 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 Jacek pocieszę Cię, bo nie tylko Ty tak masz Taki okres ostatnio, że brania siadły. W sobotę na Zegrzu słabo, wczoraj jeszcze gorzej.Odpuszczam okoniom na trochę, bo nie chcą się ze mną bawić. PS: Fajny kreNcioł 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi