Patryk022 Opublikowano 7 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 (edytowane) Dziwny rok. Coś zawsze idzie mi nie tak jak zaplanowałem.[emoji34] Na kanale też nie mogę się w strzelić, nie idzie o maluchy bo takich przynęt nie wrzucam do wody[emoji53]Pierwszy przyzwoity 30 ze sporym plusem Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Cześć. Jakiej gramatury główek używasz na kanale jeżeli można wiedzieć? Jutro jadę i tak się zastanawiam przed snem Edytowane 13 Listopada 2017 przez bartsiedlce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepper Opublikowano 7 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 Dzisiaj rano byłem na Kobiałce. Wpłynęły leszcze i krąpie. Niestety poza małym szczupaczkiem, lipa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 9 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 Wracając z pracy pojechałem na KŻ , łowiłem około godziny . Złowiłem 9 okonków .Cztery malutkie-palczaki , trzy przyzwoite i dwa fajne . 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rallydylu Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 (edytowane) Dziś od 8 do 12, jeden piękny grubasek 32cm, plus 4sztuki ok 15-20cm oraz pierwszy w życiu kanałowy sandaczyk ok 40cm. To wszystko w pierwszej godzinie, później z 30 razy musiałem poprawiać gumkę i drugie 30 pstryków nie do zacięcia moim sprzętem/refleksem. Edytowane 12 Listopada 2017 przez rallydylu 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 14 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 Nie wiem czy koledzy slyszeli ale na kanale w Niedzielę podczas zawodów spinningowych kola nr 22 padl okon 47 cm!!!!! Zostal niestety zlowiony przez pana ktory nie byl uczestnikiem zawodow i dostal w beret jeszcze sędzia go mierzył masakra!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepek2 Opublikowano 14 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 Za to kocham ten kraj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 14 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 Za to kocham ten kraj.ale za co... konkretnie?za 47, beret czy wieczne narzekanie?dobrze jest się zastanowić czy i co się chce odpowiedzieć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dziki1916 Opublikowano 14 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 Za to kocham ten kraj.Zawsze możesz wyjechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepek2 Opublikowano 14 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 Że ludzie są nie myślący zachłanni i krótkowzroczni. Ach i zero litości dla ryb.Polskie standardy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 14 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 Nie wiem czy koledzy slyszeli ale na kanale w Niedzielę podczas zawodów spinningowych kola nr 22 padl okon 47 cm!!!!! Zostal niestety zlowiony przez pana ktory nie byl uczestnikiem zawodow i dostal w beret jeszcze sędzia go mierzył masakra!!! To było chyba w nieporecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 14 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 Słyszałem o przypadku,jak sędzia podchodzi do gościa na zawodach (widzi,że siatka w wodzie) i pyta-zmierzyć?-A mierz PanPo zmierzeniu konkretnego garbusa ryba ląduje w wodzie a koleś.-Co ty k...a robisz?-A to pan nie z zawodów?- z jakich k...a zawodów? -Pyta zdziwiony wędkarz!O mało nie skończyła się ta sytuacja "oklepem" dla sędziego! 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 14 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 Tak w Nieporęcie dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zator Opublikowano 14 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 (edytowane) Czyli jednak wrócił do wody:):) Edytowane 14 Listopada 2017 przez zator 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 14 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 Tak w Nieporęcie dokładnie Szkoda go strasznie.. Zawsze mógł złowić go ktoś złowić z kolegów na forum i zwrócić mu wolność.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 14 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 Az dziwne ze taki garb na kanale został zlowiony. To juz musial byc kawał garbusa 47 cm ???????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 14 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 Na szczęście te rybki jeszcze pływają Nie są to największe okonie tej jesieni z kanału 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 14 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 (edytowane) Nie wiem czy koledzy slyszeli ale na kanale w Niedzielę podczas zawodów spinningowych kola nr 22 padl okon 47 cm!!!!! Zostal niestety zlowiony przez pana ktory nie byl uczestnikiem zawodow i dostal w beret jeszcze sędzia go mierzył masakra!!!Nieprawdopodobne wręcz...większość z nas marzy o takim garbie a on trafił po prostu w niewłaściwe ręce i dostał w pędzel....masakra.... Edytowane 14 Listopada 2017 przez malcz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupły Krzysiek Opublikowano 14 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 Od rana się zastanawiam po kiego wuja komuś taka 20 letnia ryba. To już pewnie panga lepiej smakuje... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 14 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 Kiedyś, w czasach, gdy łowiłem głównie stacjonarnie karpie i amury, widziałem, jak "karpiarz" łowiący po drugiej stronie zbiornika kopie złowionego karpia, bo ten skacze mu po zabłoconym stanowisku. Ryba miała ok 13kg. Inny "karpiarz" chwalił się, że przed wichurą miał dzień konia i złowił trzy ryby, o ile dobrze pamiętam 19,16 i 8kg. Uwędził, bo "są dobre". A Wy się zastanawiacie, po co mu okoń. No jak to po co. "Przecież taki kawał białego mięsa nie może się zmarnować. A jak nie ja to kto inny złowi."Na szczęście ten został przez przypadek wypuszczony - przynajmniej tak wynika z postów powyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 14 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 (edytowane) "Na szczęście ten został przez przypadek wypuszczony - przynajmniej tak wynika z postów powyżej" Raczej nie....to co Cyprys napisał to jakaś anegdota, ten konkretny 47 dostał w papę. Edytowane 14 Listopada 2017 przez malcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 14 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 Aaaa to szkoda ryby-pomnika przyrody w takim razie :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 14 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 Pisałem o zawodach ,które były na Narwi w okolicach Różana.Ale to na prawdę się zdarzyło .Okoń był podobno pokażnych rozmiarów! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dziki1916 Opublikowano 14 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 Na Wiśle w zeszły piątek sąsiad złowił 48cm - też zjedzony...takie prawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolesław Opublikowano 14 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 Mieszkamy w kraju granicznym... wschód... zachód... ktoś z krytykujących ogarnia ten dialog ? Rybienie i wypuszczenie to nielogiczna nowość nowego pokolenia dla tych ludzi... pomęczyć, pokaleczyć, wycieńczyć... i wypuścić... to po co łowić ? Wytłumacz im to... a nie krytykuj kraj w okolicy 11 listopada???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepper Opublikowano 16 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2017 Na moście prze Białołęckiej padło kilka czterdziestaków w zeszłym tygodniu. Piszę, o tym bez obawy, że ktoś je wyłowi, ponieważ już ich nie ma. Wszystkie wylądowały w siatach. Wyłowione na boczniaka z żywcem. (dzisiaj się o tej metodzie dowiedziałem). I nie ma co lamentować, prawdziwy armagedon dopiero nadejdzie zimą, gdy wody skuje lód. Wtedy padają prawdziwe rekordy, reklamówy pełne okonia. W mojej ocenie, jeżeli nie doprowadzimy do utworzenia kilku miejsc w okolicach Warszawy typu no kill, to ... nie połowimy w przyszłości. Ryby niestety jest coraz mniej. Nie chcę myśleć, co będzie w przyszłym roku, za dwa, trzy lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi