Skocz do zawartości

Kanał Żerański

Patrinho

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli to przeszło w takiej formie to strasznie mnie to cieszy. Ciekawe czy zrobi się luźnej na tym odcinku.

Jeśli to przeszło w takiej formie to strasznie mnie to cieszy. Ciekawe czy zrobi się luźnej na tym odcinku.

Każdy znadziej miejsce dla siebie. Gorzej będzie za mostem w Aleksandrowie

Luźniej na pewno będzie bo dużo osób nie będzie miała czego tam szukać. Na porty niech będzie cały czas zakaz, wszędzie powinny być mateczniki gdzie ryba może spokojnie żyć i zasilać naturalna populację na innych odcinkach. Jeszcze jak uda się kiedyś wprowadzić no kill na stołeczna Wisłę między mostami to będzie pełnia szczęścia, ponoć niewiele brakowało.

• Like 2

Bardzo dobra wiadomość.

Co by nie mówić, wpływa tam masa ryb.
Wczoraj się przemogłem i wyskoczyłem na chwilę pospinningować w tym kołchozie.

Wkurzyłem gruntowców szybko łowiąc 4 drapieżne leszcze.
post-57267-0-58887100-1511435214_thumb.jpg post-57267-0-56283900-1511435206_thumb.jpg post-57267-0-32695900-1511435225_thumb.jpg

Były jeszcze jakieś tam odprowadzenia, w tym bolka przy wyciąganiu przynęty.

• Like 1

Chociaż już na KŻ nie wędkuje, to mimo wszystko bardzo się cieszę.

Ryby będą miały trochę spokoju, bo to co się dzieje obecnie (info od kolegów) jest nie do pojęcia :(

Janek dobrze napisał. Porty powinny być wyłączone z wędkowania. Całkowity zakaz, bezterminowo.

Pozdrawiam

Mariusz

• Like 2

Już to widzę jak każdy będzie każdego będzie pilnował ????????????????????????A duży ruch jest na razie bo można "brać"???? A jak zakaz będzie to "trochę" ten "Ruch" ograniczy. Chyba że, niektórzy koledzy w ramach społecznego czynu będą pilnować by, każdy na koniec łapania wszystko wypuszczał?????????????

Jak to się udało to może by wprowadzić sektor No Kill całoroczny na obszarze chronionym od 1 listopada na ZZ??? Jakie są formalności procedury by zgłosić taki wniosek???

Bardzo proste. Na walnym w swoim kole zgłaszasz taki wniosek. Jeżeli uzyska większość głosów na sali to zarząd koła musi wysłać taki wniosek złożyć do okręgu. Moje koło co roku składa minimum 3-4 różne wnioski. Zazwyczaj większość jest na nie lub rozważymy. Pełna lista składanych wniosków jest co roku publikowana na stronie. Fajna sprawa z tym zakazem ale nie popadajmy w euforię. Ja też bym chciał ZZ w takiej formule przynajmniej w części roku ale myślę, że aż taki wiatr odnowy to nie zawiał po ostatnich wyborach by czyjaś mentalność się zmieniła o 360 stopni.

Edytowane przez luk_80