Karas06 Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 Kolego ja Cię rozumiem ????wierz mi ale marudzeniem i pisaniem rzeczy powszechnie znanych wszystkim nic nie zmienisz A tak tylko wątek zostaje zaśmiecony tzw "prawdą objawioną " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 Pinciu co nie których wkurza że nie mają gdzie spiningiem pomachać bo akurat tam gdzie okoń i inny drapierznik skubie to siedzą grunciarze,splawikowcy i sobie białą rybę łapią, mają łowy w listopadzie do puki lód nie scisnie, i na wiosnę jak lody puszczą do końca maja , gra toczy się o kawałek wody od ujścia do mostu w Aleksandrowie, pozostaje jeszcze no killa na rzadzy wprowadzić gdzie wiosną liny łowią kilogramami Kolego, chyba ci się coś klapeczki poprzestawiały - woda jest tak samo dla wszyskich i dla spiningistów i spławikowców/grunciarzy. Zasada jest prosa - kto pierwszy ten lepszy. Trzeba wstawać rano a nie Kojaka do drugiej w nocy oglądać. Czytam sobie te twoje wywody, między innymi z tym pływaniem żeby ktoś czegoś nie złowił i widzę Kali jako żywo. Podejrzewam, że nie tylko ja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maro 123 Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 No jeden zrozumiał oco mi chodzi klepki mi się nie porzestawialy ,propozycja nokila wyszła ze strony spiningistow , którzy nie zabardzo mają gdzie na tym odcinku połapać ,bo wszędzie oba brzegi od świtu zastawione, przez preferujących inne metody połowu ,pod pretekstem że pada w torby dużo ryb,jedni biorą drudzy wypuszczają. I wkurza mnie to że czepiacie się tych ludzi ,poczytaj inne wpisy zanim temat się nokila zaczął co rok to samo,czemu na innych zimowiskach,wiosennych tarliskach nikt nie poruszy tego problemu, dyskusja toczy się do końca maja .potem kanał wędkarzy nie widzi aż do listopada i tak wkoło , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas06 Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 (edytowane) A mnie wkurza głupie pisanie temat no killa wyszedł od spiningistów a może i od świętego Mikołaja?????????????????Wyszedł od ludzi których drażni jak co niektórzy "wędkarze" wynoszą po kilka bywa że i kilkanaście kilo ryb dziennie i takie miejsca zasługują na taki zakaz. Edytowane 24 Listopada 2017 przez Karas06 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maro 123 Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 Wpuścić do kanału pstrąga???????? zrobić wody gorskie ,gdzie jest zakaz łowienia na przynęty pochodzenia naturalnego , dozwolone tylko sztuczne i problem rozwiązany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikas Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 Nie wiem czy zaglądaliście do tych siatek ale spławikowcy wynoszą kilogramami okonie i to nie rzadko 30-centymetrowe...także to chyba wkurza najbardziej - zabieranie pełnych ikry mamusiek...a co do zakazu to jak najbardziej słuszny i spowoduje, że połowa tych wędkarzy od białego mięsa (także spinningistów) pójdzie na inne zbiorniki bo nie będzie mogła się pogodzić z lodówkowym przestojem i brakiem zwrócenia się kasy za chociażby zanęty czy robaki...druga połowa zostanie...a to już wystarczy....bo nazwijmy sprawę po imieniu - w takich miejscach jak to czyli ZIMOWISKO powinien być no kill...czy całym rokiem?...chyba niekoniecznie...bardziej jednak chodzi o te miesiące od jesieni do wiosny... ...spławikowcom też nie ma co ubliżać bo niektórym spinningistom na tym odcinku przydałoby się jajka poobcinać za usilne podrzucanie uelkowej przynęty pod grupkę leszczy i testowanie siły ugięcia wędziska...tam naprawdę nie stoją okonie !...oczywiście i ja miałem na jesieni agresywne leszcze czy płoć 46cm...ale jeżeli trafia się już za bok to trzeba się troszkę przesunąć albo ogarnąć z podbijaniem bo to zima i ryba spokojniejsza jest (drapieżna) a nam ciśnienie skacze bo hol był "fajny"... ...byłem teraz w Niemczech i tam bez zezwolenia rzeczywiście strach wędkę zarzucić...jak wyglądasz z mostku i oglądasz pstrążki to czujesz oddech za sobą - "co on kombinuje?"...żeby ci straż rybacka nie przeszkadzała to np dostajesz duży znaczek obowiązujący w danym czasie na łowisku, który przyklejasz na kurtkę ...kary są ogromne bo łamiesz kilka ustaw a ryba traktowana jest jak zwierzę - pies czy kot...u nas w 99% jedziesz w krzaki i cię nie złapią a jak złapia (na wędkę) to ewentualnie mandat bo mała szkodliwość czynu...póki to się nie zmieni to scenki wypchanych siatek jak na kanale i latanie do bagażnika będzie normą... 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 27 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 Dzis od 7 do 14. Ilościowo ogrom tyle ze wszystko do 20 cm. Największy 25cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 27 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 (edytowane) Ja w tym roku postanowiłem pójść na jakość. Miałem kilka wypadow tej jesieni bez ryby 30+ Ale o rybę 40+ strasznie ciężko ale jeszcze trochę czasu zostało. Ostatni grubasek 30+ Zeżarł robala Cyprysa na ciężkiej główce ☺ Edytowane 27 Listopada 2017 przez JunakFlyFishing 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 27 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 (edytowane) Nie wiem czy już było, jak tak to niech moderator usunie mój post Mamy całoroczny C&R na Kanale Żerańskim https://wedkarskiswiat.pl/zlow-i-wypusc-na-kanale-zeranskim,n,1250 Edytowane 27 Listopada 2017 przez Tomek.M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 27 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 Życzył bym sobie i wszystkim zeby włodarze PZW OM poszly w slady okregu Zamość i wprowadzili skladke no kill . Moze wtedy by cos ruszylo w stronę dobrego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 27 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 Po woli rusza, C&R od stycznia na kanale, to już coś. Nie wszystko na raz. Tu ciężko coś przepchnąć, więc musi to trwać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 27 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 (edytowane) Życzył bym sobie i wszystkim zeby włodarze PZW OM poszly w slady okregu Zamość i wprowadzili skladke no kill . Moze wtedy by cos ruszylo w stronę dobrego.Sens składki no kill rozumiem i popieram. Jednak dałbym rok czasu na testy i wdrożenie. W mojej opinii ta składka nokill ma jedną wadę... zamknie on usta tym co zapłacili mniej by krytykować tych co zapłacili więcej (w Zamościu ponad dwa razy więcej, tabela składem jest już na stronie okręgu Zamosc) i mogą zabierać. "Bo skoro zapłaciłeś mniej to siedź i się nie odzywaj, ja zapłaciłem więcej i mam prawo zabierać (wg limitów etc). To był twój wybór by zapłacić mniej i nie zabierać, a mój by zapłacić więcej i zabierać. Obaj działamy wg obowiązującego prawa." Edytowane 27 Listopada 2017 przez ASAPfishing 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 27 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 Co racja to racja. Wygodna wymówka dla łapczywych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 Co racja to racja. Wygodna wymówka dla łapczywychWygodna i zgodną z regulaminem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flame Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 Moim zdaniem wielkość składki nie ma znaczenia dla tych co ryby zabijają. Gdyby płacili 500 zł to brali by tyle samo co w przypadki składki za 1 zł. U większości nie wynika to z biedy, a z pazerności. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 Moim zdaniem wielkość składki nie ma znaczenia dla tych co ryby zabijają. Gdyby płacili 500 zł to brali by tyle samo co w przypadki składki za 1 zł. U większości nie wynika to z biedy, a z pazerności.to teraz pazerność będzie usprawiedliwiona, bo zapłacili więcej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 Nie zaplacili wiecej tylko normalnie to składna no kill jet obniżona a nie z prawem do zabierania podniesiona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 (edytowane) Nie zaplacili wiecej tylko normalnie to składna no kill jet obniżona a nie z prawem do zabierania podniesiona.To jest jasna sprawa i każdy to tak rozumie, że nokillowcy płacą mniej. Ale finalnie jedni zapłacą mniej a inni więcej. A skoro więcej (czytamy "po staremu") to mogą zabierać w świetle regulaminów i zgodnie z limitami. I nic tym płacącym mniej do tego. Edytowane 28 Listopada 2017 przez ASAPfishing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 Tak samo jak wcześniej mogli zabierać zgodnie z regulaminem a no killowcy nie zabierali. I też była to sprawa każdego czy bierze czy nie,jeśli nie kłusuje. Jest to na pewno krok w kierunku popularyzacji c&r ja spokojnie poczekam na efekty i trzymam kciuki. Swego czasu na jot-raba były zezwolenia no kill w innym kolorze, które były przypinane w widocznym miejscu więc osoby pilnujące nawet z daleka mogły sprawdzić kto jakie ma zezwolenie i czy się do niego stosuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 Nic się nie zmieni jak PSR lub SSR nie będzie tego miejsca pilnowała . Wędkuję na kanale regularnie od 6 lat .Parę razy widziałem jak miejscowi zabierają nie wymiarowe szczupaki zanoszą do domów bo mają dwa metry do nich . A ze składki większej dla wędkarzy co zabieraj ryby to tylko PZW będzie się cieszyło że mają więcej pieniędzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 Zaobserwowalem ostatnio ze popularne stalo sie lowienie stacjonarne na troka ze stynka na koncu z podciaganiem zestawu. Nawet SSR robilo kontrole ale nie zwrocili na to uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciech1919 Opublikowano 1 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 Atak zimy 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikas Opublikowano 1 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 Byłem w środę w Nieporęcie...spławikowco-gruntowców naliczyłem max.10 na całym oddcinku...pierwsze pytanie przy samochodzie - "panie podobno tu zakaz zabierania ryb od 1 grudnia..."...pokiwałem głową, że chyba tak ...widać padł jakiś blady strach ale nie wszyscy doinformowani...to dobrze... ...brzegi puste...ślady po naszych wspaniałych zanętowcach widoczne gołym okiem...taka wizytówka kanału...i jeszcze żeby śmieszniej to zgarnięte często w jedną kupkę ale zostawione bo następny zabierze...ach... ...przeszedłem ok. 1,5 km brzegiem...dwa ładne brania godne uwagi i kilka skubnięć ale bez rewelacji...bez ryby...widocznie moje 10-12cm przynęty wieszane na drop shocie nie znalazły odpowiedniego przeciwnika... ...od razu moją uwagę przykuł atak mew na drobnicę skumulowaną na wejściu tej odnogi na tych trawach...widoczne było poruszenie od czasu do czasu drapieżnika...ideał żeby przejść na drugą stronę i rzucić jerkiem po tych trawach i patykach...ale spojrzałem na most w oddali i moje kilka kilo które doszły na ostatnich łowach z łódki...zrezygnowałem...jeszcze ta mżawka upierdliwa i wysoka wilgotność też nie napawała optymizmem... ...troszkę żałuję, że dałem ponieść się tego dnia w tamte strony a nie na stare śmieci Marywilskiej...tym razem na Nieporęcie zabrakło mi tego grudniowego sandaczowego przymrozku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 2 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 Panowie wyjechała nareszcie 40stka tej jesieni. Potem foty wstawie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupły Krzysiek Opublikowano 2 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 No Kolego KONGRATULEJSZYN! Cierpliwość i praca poplacają 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi