Skocz do zawartości

Kanał Żerański

Patrinho

Rekomendowane odpowiedzi

Widziales narkomana ktory nie wyjdzie po dzialke bo wieje? ;)

Tak

No jak Ty zamierzasz na te pstrągi jechac w taką pogodę to szacun - ja odpadam :( Tzn wyrwał bym się z Tb ,ale pogoda mnie odstraszyła ...

To TAKI JAK "PAWEŁ"  :) i ja...

Edytowane przez Dano.

Jeśli narkoman nie idzie po dzialkę bo wieje - to nie jest narkomanem :) Prawdziwy chory czlowiek wyjdzie po dzialkę zawsze i wszędzie - ja co prawda na ryby z Pawlem nie pojadę ,ale zamierzam choć godzinę dnia jutrzejszego spędzic nad najpiekniejsza rzeką jaka znam ... a jaką ,to już zostawię dla siebie  :)

Edytowane przez "Paweł"
  • Like 2

Z własnego doświadczenia powiem, że w taką paskudną pogodę często miałem tak z rybami(łososiowatymi), że te które mi się przydarzały pamiętam i wspominam do dziś. Także czasem warto zerwać z utartym schematem i zrobić coś  nieoczekiwanego na wskroś. Takie łowienie często okazuje się tym na co człowiek czeka latami....

Tydzień temu jeszcze nie... dziś nie byłem więc nie powiem.

Ale co do kanału to wątek już wielokrotnie poruszany, ale ilość śmieci jaką można tam spotkać jest zatrważająca. Przy mostku przy ul. Białołeckiej taki syf jest w krzakach, pod krzakami, że mam w planach brać worki i sprzątać (częściowo) jak będę wracał do domu, po "kochanych" kolegach.

Generalnie to co się dzieje nad wodami pokazuję obraz całej Polski i naszego podejścia do kwestii porządku. Nie chcę tu uogólniać bo wierzę, że większość forumowiczów szanuję nasze naturalne środowisko ale jest rzesza ludzi którzy mają to gdzieś.

Koło Żerańskie powinno częściej organizować akcję sprzątania kanału, bo raz na sezon czy na wiosnę to trochę za mało...

Jeśli chodzi o Kobiałkę ,znam jednego z okolicznych mieszkańców,stałego bywalca miejsca na przeciw wypływu. Powiedział mi ,że ma już dosyć tych śmieci.

Wiele lat tam sprzątali, ostatnio zostawiali własne worki żeby wędkarze tam wrzucali śmieci ,nie stety nic to nie daje. Puki co jeszcze zbierają i co jakiś czas zabierają te śmieci . Dla pocieszenia ,w większości przypadków śmiecenia nad wodą udział biorą łowcy białej ryby.

A i podobną rozmowę miałem kidyś z właścicielką działki w Aleksandrowie,tuż nad kanałem. To samo mówiła.