grzegorzyk Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 W stronę nieporętu lód ok. 10-12 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Jeżyna Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 A jest jakis kawalek kanału bez lodu? Czy wszystko stoi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzyk Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 Raczej ciężko , w Izabielinie przy rzeczce kaczki pływały no i ww. Kobiałka. Ja byłem w niedzielę także mogło trochę odmarznąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koski89 Opublikowano 13 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2018 Byłem dzisiaj na odcinku od modlińskiej do marywilskiej i dalej lód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1matagi Opublikowano 15 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 Byłem i machałem i w niedzielę w AleksandrowieI wtorek 13go i nic na razie nie powącha nawet gumy a kanał płynie praktycznie cały Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ochocim Opublikowano 15 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 Ja tez dzis obrobilem dwa znane odcinki i bezdotyk Panowie..A kormoranów jak psów.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 16 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 To prawda. Ryby nie aktywne w ogóle. Można cudować i nic z tego. Pogoda zrobiła swoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 16 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 Nie ma to jak solidna porcja motywacji w przeddzien wypadu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 16 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 Nie ma to jak solidna porcja motywacji w przeddzien wypadu Jak patrzę za okno, to zima większa niż w styczniu.... To dopiero motywacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 16 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 Widziales narkomana ktory nie wyjdzie po dzialke bo wieje? 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 16 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 (edytowane) No jak Ty zamierzasz na te rybki jechac w taką pogodę to szacun - ja odpadam Tzn wyrwał bym się z Tb ,ale pogoda mnie odstraszyła ... Edytowane 16 Marca 2018 przez "Paweł" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 16 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 (edytowane) Widziales narkomana ktory nie wyjdzie po dzialke bo wieje? TakNo jak Ty zamierzasz na te pstrągi jechac w taką pogodę to szacun - ja odpadam Tzn wyrwał bym się z Tb ,ale pogoda mnie odstraszyła ...To TAKI JAK "PAWEŁ" i ja... Edytowane 16 Marca 2018 przez Dano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 16 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 (edytowane) Jeśli narkoman nie idzie po dzialkę bo wieje - to nie jest narkomanem Prawdziwy chory czlowiek wyjdzie po dzialkę zawsze i wszędzie - ja co prawda na ryby z Pawlem nie pojadę ,ale zamierzam choć godzinę dnia jutrzejszego spędzic nad najpiekniejsza rzeką jaka znam ... a jaką ,to już zostawię dla siebie Edytowane 16 Marca 2018 przez "Paweł" 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 16 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 W taką pogodę zawsze najlepiej się łowi. Jutro tez pojade z ciekawosci. Warto złapać trochę świeżego powietrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 16 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 Z własnego doświadczenia powiem, że w taką paskudną pogodę często miałem tak z rybami(łososiowatymi), że te które mi się przydarzały pamiętam i wspominam do dziś. Także czasem warto zerwać z utartym schematem i zrobić coś nieoczekiwanego na wskroś. Takie łowienie często okazuje się tym na co człowiek czeka latami.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pointman Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 Czy kanał w okolicach Marywilskiej jest wolny od lodu? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tstg Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 Tydzień temu jeszcze nie... dziś nie byłem więc nie powiem. Ale co do kanału to wątek już wielokrotnie poruszany, ale ilość śmieci jaką można tam spotkać jest zatrważająca. Przy mostku przy ul. Białołeckiej taki syf jest w krzakach, pod krzakami, że mam w planach brać worki i sprzątać (częściowo) jak będę wracał do domu, po "kochanych" kolegach. Generalnie to co się dzieje nad wodami pokazuję obraz całej Polski i naszego podejścia do kwestii porządku. Nie chcę tu uogólniać bo wierzę, że większość forumowiczów szanuję nasze naturalne środowisko ale jest rzesza ludzi którzy mają to gdzieś. Koło Żerańskie powinno częściej organizować akcję sprzątania kanału, bo raz na sezon czy na wiosnę to trochę za mało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas06 Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 Moim zdaniem kontrole powinny ostro karać za syf wokół stanowiska wędkarza, i wtedy problem by się zmniejszył każdy ,by wtedy pilnował każdego by po brudasie potem nie sprzątać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tstg Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 To prawda. Szkoda, że strażników jak na lekarstwo... W zeszłą niedziele byłe ma moście przy Kobiałce, taka sama sytuacja, wędkarzy multum i stare worki po zaprawie, przyponach itp. itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzyk Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 Jeśli chodzi o Kobiałkę ,znam jednego z okolicznych mieszkańców,stałego bywalca miejsca na przeciw wypływu. Powiedział mi ,że ma już dosyć tych śmieci.Wiele lat tam sprzątali, ostatnio zostawiali własne worki żeby wędkarze tam wrzucali śmieci ,nie stety nic to nie daje. Puki co jeszcze zbierają i co jakiś czas zabierają te śmieci . Dla pocieszenia ,w większości przypadków śmiecenia nad wodą udział biorą łowcy białej ryby. A i podobną rozmowę miałem kidyś z właścicielką działki w Aleksandrowie,tuż nad kanałem. To samo mówiła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas06 Opublikowano 18 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2018 (edytowane) Kanał pokryty cienka warstwą lodu od kobiałki po choryzont Edytowane 18 Marca 2018 przez Karas06 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzyk Opublikowano 18 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2018 Kanał pokryty cienka warstwą lodu od kobiałki po choryzont Właśnie wróciłem z kanału a konkretnie z Aleksandrowa,Lodu brak, ryb oczywiście też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 18 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2018 Ktoś dzisiaj w czerwonej kurtce walczył na wysokości Marywilskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bony20 Opublikowano 18 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2018 Skoro zima wróciła to pewnie Święty Mikołaj. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 18 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2018 Kanał pokryty cienka warstwą lodu od kobiałki po choryzontHoryzont chory na grypę...od lodów?! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi