Skocz do zawartości

Kanał Żerański

Patrinho

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Dziś krótki wypad, aby pooddychać wiosennym powietrzem. Uzbrojony w ultralajt w końcu ujrzałem jakieś życie nad wodą. 1,5 machania mikro twisterkami na czeburaszkach, brań brak. Oczywiście po zimie widać cały syf nad kanałem. Mam nieodparte wrażenie, że jest gorzej jak było... Generalnie to zaczynam tracić serce do tej wody. Może to pozimowy stan odrętwienia, ale z tak mała ilością czasu, nie liczę na super wyniki

Ładne są przy ujsciu samicy byłem wczoraj i przed wczoraj za linkiem bo szkoda mi okoni męczyć i 2 pod 30 miałem plus dużo mniejszych w sob że spinem jak nie będzie wiało to pójdę może będą ????i ten mi

ięsiarz co z łapami startował z kumplem do mnie też może się napatoczy????

Ładne są przy ujsciu samicy byłem wczoraj i przed wczoraj za linkiem bo szkoda mi okoni męczyć i 2 pod 30 miałem plus dużo mniejszych w sob że spinem jak nie będzie wiało to pójdę może będą i ten mi

ięsiarz co z łapami startował z kumplem do mnie też może się napatoczy

Widzisz co no kill robi z ludzi ;)

Dobrze że napisałeś w którym miejscu są wzdregi. Miejscowi "fani" no killa będą mieli ułatwione zadanie. Bo coś za mostem w Aleksandrowie nie idzie im w tym roku :P

Wiesz do kogo dzwonić Marcin. Mają ręce pełne roboty Ale może tam zajrzą ;)

Edytowane przez JunakFlyFishing

Tel sprawnego nie miałem???? ale to się więcej nie powtórzy ???? A że to stali bywalcy tego miejsca więc mam nadzieję że w sob czy ndz będą , poczuli się pewnie bo oprócz mnie i ich nikogo wtedy tam nie było kontrole są i wczoraj była plus jest taki że ponoć koszą tych co ryby kitrają i myślą że nikt nie widzi więc drodzy smakosze ryb z Nieporętu "szczęścia życzę" i tego by wam ość w gardle nie stanęła

Jeszcze ponoć ma dojść zakaz łapania na: żywca, trupka itp. w tej "strefie" jeżeli ten zapis przejdzie to będzie wreście fajna woda blisko domu.Smakoszom duże "możliwości" daje niestety przepis pozwalający im trzymać ryby w siatce a potem pod wieczór siatka ukradkiem do samochodu czy do torby.

Jeszcze ponoć ma dojść zakaz łapania na: żywca, trupka itp. w tej "strefie" jeżeli ten zapis przejdzie to będzie wreście fajna woda blisko domu.Smakoszom duże "możliwości" daje niestety przepis pozwalający im trzymać ryby w siatce a potem pod wieczór siatka ukradkiem do samochodu czy do torby.

Niestety wszystkich przypilnować się nie da. Ale wędkarze sami powinni pilnować się wzajemnie. Wiem o sytuacji, kiedy dziad chciał zabrać niewymiarowe ryby, a obok siedziało 3 młodych chłopaków.... Ryby wróciły do wody, a dziad pewnie więcej w tej okolicy się nie pokaże, a jeśli nawet to już nie weźmie ryby po niżej wymiaru ;)