Patryk022 Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Nikt Ci kolega nieda takiego info. Na kanale trzeba szukać ryby. Ona się ciągle przemieszcza i jak namierzysz okonie to połowisz inaczej lipa. A z sandaczami na kanale jest bardzo słabo. Nie ta pora roku, szczupaki są ale na większe bym się nie nastawiał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ochocim Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Spoko Kolego,ze jest ryba to wiem bo lowie regularnie od paru ladnych lat,ale jesienią, i wiosną???? Ale bylem ciekaw czy teraz cos się dzieje,glownie chodzilo mi o okay.A,ze się przemieszczają to to sprawa wiadomo???????? Dzięki za infoPozdro???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Jeżyna Opublikowano 11 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 Dzieje sie coś na kanałku? Jest sens jechać z okoniówką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ochocim Opublikowano 14 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2018 Sens jest zawsze Kolego????????.Ale ryb trzeba szukać szukać i jeszcze raz szukać..???? Skubaniuchy lubią zmieniać gusta..czesto..Ale ryba tam jeszcze pływa. ???? Gdyby zrobili więcej odcinków no kill,byłaby naprawdę zajebista Woda PoZdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk022 Opublikowano 14 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2018 Wydaje mi się że kanał swoje najlepsze lata ma już dawno za sobą choć w ostatnich 2 latach padło kilka fajnych ryb około metra. Najlepsza pora to chyba pozna jesien jak ryba schodzi z Zegrza i wiosna. Mogę się mylić bo ja na kanale spędziłem kilka dobrych lat ale tylko i wyłącznie splawik/grunt. Były to przeważnie zasiadki 2-3 dniowe, a i zdarzały sie 6 dniowe. Napewno są tam piękne leszcze, liny i karpie, jest też piękna duża płoć. Z gatunków drapieżnych to chyba najczęściej lowi się okonie i szczupaki, choć napewno są sandacze i sumy. Jest dużo bolenia ale ten kanałowy bolen to bardzo wymagający przeciwnik który uczy pokory. Niestety też są przejawy cwaniactwa i łowienie na ciepłym porcie przy elektrowni. Jesień idzie, a więc wędki w dłoń... Ktoś coś powie więcej o rybach tegorocznych z kanału ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ikcarg Opublikowano 14 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2018 Mam rozkminkę. Liczę na rady bardziej doswiadczonych kolegów. Nastawiam się głównie na okoniach. Dwa tygodnie temu ładnie połowiłem przy straży w Nieporęcie. Krótki 2,5h wypad w niedzielę rano. Wpadło z 15 okoni z czego połowa wymiarowych, a dwa nawet około 25 cm.Wczoraj ta sama miejscówka, ten sam czas, a tylko dwa okonki grubo poniżej wymiaru. Dzisiaj rano zmiana miejscówki na mosty kolejowe na Żeraniu. Chyba dopadła mnie klątwa pierwszego rzutu. Trafiłem bolenia 51cm, a później brak kontaktu z ryba. Widać było, że drapieżnik (głównie boleń) aktywny. I tu dochodzimy do sedna. Gdzie się podziały te okonie? Może nie są aktywne przez bardzo wysokie ciśnienie. Jak wyniki u Was na kanale w ten weekend? Za pewne że mnie dupa, ale chciałem zaczerpnąć opinii... Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 14 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2018 Mam rozkminkę. Liczę na rady bardziej doswiadczonych kolegów. Nastawiam się głównie na okoniach. Dwa tygodnie temu ładnie połowiłem przy straży w Nieporęcie. Krótki 2,5h wypad w niedzielę rano. Wpadło z 15 okoni z czego połowa wymiarowych, a dwa nawet około 25 cm.Wczoraj ta sama miejscówka, ten sam czas, a tylko dwa okonki grubo poniżej wymiaru. Dzisiaj rano zmiana miejscówki na mosty kolejowe na Żeraniu. Chyba dopadła mnie klątwa pierwszego rzutu. Trafiłem bolenia 51cm, a później brak kontaktu z ryba. Widać było, że drapieżnik (głównie boleń) aktywny. I tu dochodzimy do sedna. Gdzie się podziały te okonie? Może nie są aktywne przez bardzo wysokie ciśnienie. Jak wyniki u Was na kanale w ten weekend? Za pewne że mnie dupa, ale chciałem zaczerpnąć opinii... Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu TapatalkaGrube okonie braly ale zrobiło się za ciepło i przestały. Poczekaj na chłodniejsze dni to znowu zaczną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arrowana Opublikowano 14 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2018 Byłem w piątek w Aleksandrowie i tylko krótki sandaczyk, a to dzisiejszy z okolic Kobiałki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 14 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2018 Troszkę mały [emoji6]jak na szczupaka[emoji57] Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CacY55 Opublikowano 19 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2018 Odwiedziłem dziś Kanał po zmroku i miło byłem zaskoczony złowionym Sandaczem ok. 70cm który przy podbieraniu niestety się wypiął ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serekturek Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2018 Ja dziś od rano przy straży na zero, ale za to miła pogawędka była. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2018 Nie gadać tylko łowić Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanAtyk Opublikowano 22 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2018 Jak na kanałowego to już piękny pasiak, gratulacje. Mi póki co siadają same "akwariowe", ale się nie poddaję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam01 Opublikowano 29 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2018 Wczoraj wizyta na kanale przy Pkp Nieporęt- rano na miejscu nie było nikogo, co mnie miło zaskoczyło Nostalgia ta oczywiście długo nie trwała, kanał szybko się zaludnił. Dzień zaliczam do dobrych- ok 30 okoni, większość w przedziale 15-20 ale trafił się też rodzynek 27cm oraz dwa szczupaki pod 50 centów. Metodą miał być boczny trok- miał, bo zapomniałem haków do bocznego troku. Strzałem w dziesiątkę była obrotówka nr 2 I w przeciwieństwie do Warszawy chociaż nie padało 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas06 Opublikowano 29 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2018 (edytowane) Ta kanał był dobry wczoraj???? jedyny minus to zawody spinningowe koła wola po stronie straży Edytowane 29 Października 2018 przez Karas06 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ikcarg Opublikowano 29 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2018 W sobotę przy straży też było nie najgorzej. W moje standardowe dwie godzinki wychodnego o poranku wpadło 8 sztuk z czego połowa wymiarowych Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam01 Opublikowano 29 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2018 Ta kanał był dobry wczoraj jedyny minus to zawody spinningowe koła wola po stronie strażyZ tego co widziałem to i jakieś spławikowe czy gruntowe kompetycje się działy albo to jakiś trening zorganizowany był Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanAtyk Opublikowano 29 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2018 Za to dzisiaj totalna lipa - w cztery godziny od rana jeden okonek wymiarek i jeden malutki sandaczyk + spięty bardzo przyzwoity pasiasty jegomość. Dawno tak słabo mi nie poszło na kanale. w weekend walczę dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alberto25 Opublikowano 29 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2018 U mnie od 13 do 15, 18 sztuk ale max 23 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz79 Opublikowano 1 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2018 Dziś 3 godzinki w okolicy straży w N.Łowiłem 2 kijami na przemian szczupakowo-okoniowo.Siadł wymiarowy pike(51) i 3 garby.Pogoda z rana:bajkowa złota polska jesień! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CacY55 Opublikowano 18 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 Ktoś może dziś bierze udział w zawodach na kanale? Jak tak to niech zda relacje co połowili chłopaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanAtyk Opublikowano 19 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2018 Nie brałem udziału ale na kanale tego dnia byłem, brały słabo. A tak w ogóle to ktoś się orientuje czy ta rzeczka/kanał co wpływa do KŻ w Nieporęcie też jest objęta no kill'em czy już nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pano112 Opublikowano 19 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2018 Jak się nie mylę to chodzi o Beniaminówkę. Jeśli chodzi o no kill to niech ktoś inny się wypowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybakaw Opublikowano 19 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2018 Ta rzeczka to Beniaminówka lub jak kto woli Samica. Odcinek sportowy z zasadą NO KILL obejmuje również ją aż do mostku na ul. Małołęckiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas06 Opublikowano 19 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2018 Chodzi o Samicę i tak też jest objęta no kil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi