rafcik87 Opublikowano 27 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2019 Ja wczorajszego dnia pospacerowałem z wędziskiem, ale niestety żodyn okoń nie był chętny do współpracy. Przynęty różne: od jaskółek poprzez obrotówki, woblery kończąc na wszelkiej maści robactwo gumowe. Jedynie przyłów w postaci 52 cm szczupaka. Nie mogę dobrać się do pasiaków na kanale. Albo małe, albo mało a niektórzy wyjmują 30+ Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinMal Opublikowano 27 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2019 Niestety Rafale mam tak samo tylko płoć się trafiła a okonia nawet nie zobaczyłem przez trzy godziny machania :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miko89 Opublikowano 27 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2019 (edytowane) Długo nie mogłem się w tym roku wstrzelić i łowiłem same maluszki, ale w końcu się udało trochę chociaż zwiększyć kaliber. Kluczem było wyjście poza schematy, porzucenie uparcie obławianych miejscówek, które "przecież zawsze dawały ryby!" i aktywnie szukanie. Ten rok ogólnie jest moim zdaniem ciekawy, bo praktycznie wszystkie "bankówki" mnie zawiodły a ja uparcie jak wół się ich trzymałem z nadzieją, że "w końcu przyjdą". W końcu jednak nie wytrzymałem i zmieniłem taktykę na "skoro nie chcą przyjść do mnie, to ja przyjdę do nich." [emoji846]Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka Edytowane 27 Lutego 2019 przez Miko89 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 27 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2019 (edytowane) Ja wczorajszego dnia pospacerowałem z wędziskiem, ale niestety żodyn okoń nie był chętny do współpracy. Przynęty różne: od jaskółek poprzez obrotówki, woblery kończąc na wszelkiej maści robactwo gumowe. Jedynie przyłów w postaci 52 cm szczupaka. Nie mogę dobrać się do pasiaków na kanale. Albo małe, albo mało a niektórzy wyjmują 30+ Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu TapatalkaSzukanie okoni na KŻ przy wczorajszym wietrze , to prawdziwe wyzwanie. Z dużym okoniem ostatnio słabiutko .Ja dzisiaj idąc drogą wzdłuż Kanału trafiłem na intrygujące miejsce . Moje zaskoczenie było tym większe , że przechodziłem tamtędy już setki razy , a to miejsce uszło mojej uwadze. Po powrocie do domu pogrzebałem trochę w necie i okazało się , że trafiłem w jedno z miejsce świadczących o mrocznej historii Kanału Żerańskiego. https://magazyn.wp.pl/artykul/to-miejsce-przyciaga-przestepcow-slychac-tu-krzyki-mordercow Edytowane 27 Lutego 2019 przez Pisarz.......ewski Piotr 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 27 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2019 Dziwię się Piotrek,że dopiero teraz "odkryłeś" to miejsce. Swego czasu było bardzo głośno, nie tylko na Bródnie.Zawsze jak przechodziłem w okolicy, będąc na rybach czułem się dziwnie..Stare, mroczne dzieje :/ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 28 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2019 (edytowane) Dziwię się Piotrek,że dopiero teraz "odkryłeś" to miejsce. Swego czasu było bardzo głośno, nie tylko na Bródnie.Zawsze jak przechodziłem w okolicy, będąc na rybach czułem się dziwnie..Stare, mroczne dzieje :/Maniek. Biorąc pod uwagę , że rok 1997 przeleżałem prawie cały w łóżku. Z tego dużą część w łóżku szpitalnym i to bez możliwości samodzielnego poruszania się . To mogło co nieco ujść mojej uwadze. Edytowane 28 Lutego 2019 przez Pisarz.......ewski Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 28 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2019 Piotrek dzięki za lekcję historii. Spore emocje mi towarzyszyły przy czytaniu tego tekstu. Wysłane z mojego ASUS_X00DD przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galanonim Opublikowano 28 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2019 Normalnie ludzi straszy żeby mu miejscówki nie zajmowali Ale fakt faktem człek się czegoś dowiedział. Teraz na ryby bez bejzbola ani rusz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yahu72 Opublikowano 28 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2019 .... a idźcie Wy w cholerę, miałem się wybrać nad kanał, a tu prawdziwy "kanał" Hmm, pójdę nad Wisłę ( i nie chciałbym kogoś spotkać) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryboman Opublikowano 28 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2019 Wisła też widziała wiele. Między innymi Mosty przyciągają "skoczków".. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 28 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2019 Czym tu się pasjonować...tyle osób do tej pory na świecie umarło, że ciężko pójść do sklepu po chleb żeby po czyimś grobie nie deptać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 28 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2019 Tak najlepiej siedzieć w domu ... a nie przecież w domu umierają ludzie to sam już nie wiem ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 28 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2019 Czym tu się pasjonować...tyle osób do tej pory na świecie umarło, że ciężko pójść do sklepu po chleb żeby po czyimś grobie nie deptać Wystarczy przechodząc niedaleko na chwilę przystanąć i głęboko pomyśleć. Nic więcej Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikryb Opublikowano 28 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2019 Można się nawet pomodlić jak ktoś wierzący. ;-) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 1 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2019 Można się nawet pomodlić jak ktoś wierzący. ;-)Na rybach nie ma czasu się modlić, no chyba o branie, jeśli nie biorą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pano112 Opublikowano 1 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2019 Pytanko, czy na rzeczki Czarna i Benjanimówka warto poświęcać czas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafcik87 Opublikowano 1 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2019 W tym roku jak księdza zobaczę po kolędzie to każę mu poświęcić wszystkie wędki i przynęty:) Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 1 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2019 Pięknie wybarwione te nasze kanałowe pasiaki . 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 2 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2019 Dziś dość słabo z okoniem, choć trafiały się Za to wachlarz innych ryb na brzegu, m.in kleń z fotki 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mido Opublikowano 2 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2019 Czy ktoś z Was zlowił kiedyś na Kanale pstrąga potokowego ? Dziś na facebooku post na stronie firmy Konger: https://www.facebook.com/156023914743353/posts/805696186442786/ Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 2 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2019 Czy ktoś z Was zlowił kiedyś na Kanale pstrąga potokowego ? Kanał potrafi zaskoczyć. Jak dojdzie ta informacja do OM , to na Kanał Żerański w przyszłym roku , trzeba będzie mieć opłacone wody pstrągowe. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 2 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2019 Panie Piotrze, ćśśśśś..... ja złowiłem tam kiedyś puszkę po śledziach/szprotkach...nie wiem jak OM by to rozwiązał...lepiej takich wieści nie rozgłaszać. Na portach przy Modlińskiej przez jakiś czas pływały mieczyki i gupiki.....szczęśliwie tych nie złowiłem, a nie wiem czy OM by sobie jakichś dopłat nie zażyczył. Np takiego odpowiednika podatku klimatycznego...Hmm....opłata egzotyczna, za połów egzotycznych gatunków w rodzimych wodach. I cyk, 666% wyższa składka. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 2 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2019 A między kleniami i pstrągami .... Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_80 Opublikowano 3 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2019 Czy ktoś z Was zlowił kiedyś na Kanale pstrąga potokowego ? Dziś na facebooku post na stronie firmy Konger: https://www.facebook.com/156023914743353/posts/805696186442786/ Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Dwa lata temu była złowiona Troć Wędrowna nie daleko basenów portowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 3 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2019 Dzisiejszy [emoji4] Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi