Skocz do zawartości

Kanał Żerański

Patrinho

Rekomendowane odpowiedzi

Ja wczorajszego dnia pospacerowałem z wędziskiem, ale niestety żodyn okoń nie był chętny do współpracy. Przynęty różne: od jaskółek poprzez obrotówki, woblery kończąc na wszelkiej maści robactwo gumowe. Jedynie przyłów w postaci 52 cm szczupaka. Nie mogę dobrać się do pasiaków na kanale. Albo małe, albo mało a niektórzy wyjmują 30+

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

• Like 1

Długo nie mogłem się w tym roku wstrzelić i łowiłem same maluszki, ale w końcu się udało trochę chociaż zwiększyć kaliber. Kluczem było wyjście poza schematy, porzucenie uparcie obławianych miejscówek, które "przecież zawsze dawały ryby!" i aktywnie szukanie. Ten rok ogólnie jest moim zdaniem ciekawy, bo praktycznie wszystkie "bankówki" mnie zawiodły a ja uparcie jak wół się ich trzymałem z nadzieją, że "w końcu przyjdą". W końcu jednak nie wytrzymałem i zmieniłem taktykę na "skoro nie chcą przyjść do mnie, to ja przyjdę do nich." [emoji846]
cd1db5920d33cb61c6a400b96a5a7ed8.jpgce84a8b97d8909b29c78cf3556ebce18.jpge4a9d3023c739becc2bd0f76d65c2e84.jpg

Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Miko89
  • Like 5

Ja wczorajszego dnia pospacerowałem z wędziskiem, ale niestety żodyn okoń nie był chętny do współpracy. Przynęty różne: od jaskółek poprzez obrotówki, woblery kończąc na wszelkiej maści robactwo gumowe. Jedynie przyłów w postaci 52 cm szczupaka. Nie mogę dobrać się do pasiaków na kanale. Albo małe, albo mało a niektórzy wyjmują 30+

Szukanie okoni na KŻ przy wczorajszym wietrze , to prawdziwe wyzwanie. :clappinghands:

Z dużym okoniem ostatnio słabiutko .

Ja dzisiaj idąc drogą wzdłuż Kanału trafiłem na intrygujące miejsce ^_^ . Moje zaskoczenie było tym większe :o  , że przechodziłem tamtędy już setki razy , a to miejsce uszło mojej uwadze. Po powrocie do domu pogrzebałem trochę w necie i okazało się , że trafiłem w jedno z  miejsce  świadczących o mrocznej historii Kanału Żerańskiego.

https://magazyn.wp.pl/artykul/to-miejsce-przyciaga-przestepcow-slychac-tu-krzyki-mordercow

post-52308-0-51377500-1551296351_thumb.jpg

Edytowane przez Pisarz.......ewski Piotr
  • Like 11

Dziwię się Piotrek,że dopiero teraz "odkryłeś" to miejsce. Swego czasu było bardzo głośno, nie tylko na Bródnie.Zawsze jak przechodziłem w okolicy, będąc na rybach czułem się dziwnie..

Stare, mroczne dzieje :/

Maniek. -_-

Biorąc pod uwagę , że rok 1997 przeleżałem prawie cały w łóżku. Z tego dużą część w łóżku szpitalnym i to bez możliwości samodzielnego poruszania się :( . To mogło co nieco ujść mojej uwadze.

Edytowane przez Pisarz.......ewski Piotr

Czym tu się pasjonować...tyle osób do tej pory na świecie umarło, że ciężko pójść do sklepu po chleb żeby po czyimś grobie nie deptać :)

Wystarczy przechodząc niedaleko na chwilę przystanąć i głęboko pomyśleć. Nic więcej

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

• Like 6

Panie Piotrze, ćśśśśś.....  ja złowiłem tam kiedyś puszkę po śledziach/szprotkach...nie wiem jak OM by to rozwiązał...lepiej takich wieści nie rozgłaszać. Na portach przy Modlińskiej przez jakiś czas pływały mieczyki i gupiki.....szczęśliwie tych nie złowiłem, a nie wiem czy OM by sobie jakichś dopłat nie zażyczył. Np takiego odpowiednika podatku klimatycznego...Hmm....opłata egzotyczna, za połów egzotycznych gatunków w rodzimych wodach. I cyk, 666% wyższa składka.

• Like 3

Czy ktoś z Was zlowił kiedyś na Kanale pstrąga potokowego ? ;) Dziś na facebooku post na stronie firmy Konger: https://www.facebook.com/156023914743353/posts/805696186442786/

Dwa lata temu była złowiona Troć Wędrowna nie daleko basenów portowych.