Skocz do zawartości

Kanał Żerański

Patrinho

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...

Niestety z braku czasu na Nieporęt byłem chwilkę w okolicach Marywilskiej i wiaduktów kolejowych kilka dni temu....z okoniem słabo 2 brania i wyjęty jeden taki dzieciaczek...za to nie wiedziałem, że szczupakom dużo do szczęścia nie potrzeba i tak ładnie się trą na kanale....z samego rana sporo drobnicy podniosło się do wierzchu i nawet pokazały się bolki....niemrawe ataki ale dobrze wiedzieć,że tam nadal są i dobrze sobie radzą....

...ale te szczupaki....czysta natura....;) Także panowie społecznicy warto tam zajrzeć na kontrolę bo o tej porze właśnie dwa lata temu tylko po zmroku widziałem światła na wodzie i dzwoniłem na Policję. Teraz już wiem dlaczego te światła widziałem w tamtym miejscu....to sku...syny...

Wysłane z mojego XT1562 przy użyciu Tapatalka

• Like 3

• 2 tygodnie później...

Piotrze. Na te owady, które kręcisz to i ja bym się nabrał. Aż dziw, że ptaki w locie nie biorą. ;-)

Mikołaj , dzięki za uznanie dla mojego krętactwa. :D

Jednak prawda jest taka , że kluczem do sukcesu na ostatniej wyprawie były przynęty Pawła @nowwaka. :ph34r:

• Like 1

@Piotrek, ale to kilka czy ta sama w różnych pozycjach ??

Pytanie bez zaczepki...

.........bez zaczepki?? :o :D

Mój wpis był refleksją po dwudniowym łowieniu . W poniedziałek złowiłem 15 wzdręg 3 płocie i krąpia . W wtorek 3 wzdręgi i 2 płocie. Niestety w wtorek pod samymi nogami spadła mi największa tegoroczna wzdręga , miała 40 cm z dużym +. :(

........czy ta sama?? -_-  Gatunkowo na pewno  ;)  .

Maniek .

Tak przy okazji.  To  ................. też Ci życzę Spokojnych Świąt.  :doh:

Edytowane przez Pisarz.......ewski Piotr
  • Like 1

Ja dziś miej więcej od godziny 7 byłem do 11 złowiłem okonia takiego pod 20cm i tak zwanego palczaka czyli jak miał 12cm to świat i ludzie ???? i udało mi się złowić pierwsza wzdręge na Spinning taka z 25-30cm będę musiał zmierzyć rękojeść wędki dodał bym zdj ale nw jak z telefonu :/

• Like 1

Ja dziś miej więcej od godziny 7 byłem do 11 złowiłem okonia takiego pod 20cm i tak zwanego palczaka czyli jak miał 12cm to świat i ludzie i udało mi się złowić pierwsza wzdręge na Spinning taka z 25-30cm będę musiał zmierzyć rękojeść wędki dodał bym zdj ale nw jak z telefonu :/

Z telefonu to można taptalkiem zainstalować i heja :)

• 3 miesiące temu...

Kanał mocno zarośnięty , a to bardzo utrudnia łowienie :(  . Mnóstwo drobnicy i sieczki po brzegach . Bolki szaleją i można się napatrzeć na widowiskowe ataki . Jest szans na przechytrzenie bolka, ale trzeba poświecić dużo czasu tej rybie i biorą raczej te mniejsze egzemplarze.Okoń gryzie bardzo bardzo chimerycznie . Wzdręgi łatwo namierzyć , ale biorą też niezwykle chimerycznie. Potwierdza to tylko, że najlepszy czas na KŻ to późna jesień i wczesna wiosna.

Edytowane przez Pisarz.......ewski Piotr
  • Like 4

• 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...