Karas06 Opublikowano 3 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2019 Mam pytanie czy zauważyliście może wczoraj czy w kostnich dniach na kanale utarło?Bo kawałek dalej (inne łowisko) już zaczęły się amory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 28 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2019 Dziś wreszcie gryzły. 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikas Opublikowano 29 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2019 Niestety z braku czasu na Nieporęt byłem chwilkę w okolicach Marywilskiej i wiaduktów kolejowych kilka dni temu....z okoniem słabo 2 brania i wyjęty jeden taki dzieciaczek...za to nie wiedziałem, że szczupakom dużo do szczęścia nie potrzeba i tak ładnie się trą na kanale....z samego rana sporo drobnicy podniosło się do wierzchu i nawet pokazały się bolki....niemrawe ataki ale dobrze wiedzieć,że tam nadal są i dobrze sobie radzą.......ale te szczupaki....czysta natura.... Także panowie społecznicy warto tam zajrzeć na kontrolę bo o tej porze właśnie dwa lata temu tylko po zmroku widziałem światła na wodzie i dzwoniłem na Policję. Teraz już wiem dlaczego te światła widziałem w tamtym miejscu....to sku...syny... Wysłane z mojego XT1562 przy użyciu Tapatalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Ciężko się łowi przy takim wietrze , ale coś tam się połowiło. Ryb ogólnie było dużo i to wszelkiej maści , nawet lechol zassał , ale do zdjęcia tylko dwie się nadawały. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2019 (edytowane) W tym roku ciężko o ładne wzdręgi , w większości biorą maluszki . Zeszły rok pod tym względem był zdecydowanie lepszy . Edytowane 7 Kwietnia 2019 przez Pisarz.......ewski Piotr 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Namierzyć je w tym roku , to problem . Namówić do współpracy , też problem . Ale jak się już uda pokonać problemy , to jest fajnie. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikryb Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Piotrze. Na te owady, które kręcisz to i ja bym się nabrał. Aż dziw, że ptaki w locie nie biorą. ;-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Piotrze. Na te owady, które kręcisz to i ja bym się nabrał. Aż dziw, że ptaki w locie nie biorą. ;-)Mikołaj , dzięki za uznanie dla mojego krętactwa. Jednak prawda jest taka , że kluczem do sukcesu na ostatniej wyprawie były przynęty Pawła @nowwaka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2019 @Piotrek, ale to kilka czy ta sama w różnych pozycjach ??Pytanie bez zaczepki... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2019 (edytowane) @Piotrek, ale to kilka czy ta sama w różnych pozycjach ??Pytanie bez zaczepki............bez zaczepki?? Mój wpis był refleksją po dwudniowym łowieniu . W poniedziałek złowiłem 15 wzdręg 3 płocie i krąpia . W wtorek 3 wzdręgi i 2 płocie. Niestety w wtorek pod samymi nogami spadła mi największa tegoroczna wzdręga , miała 40 cm z dużym +. ........czy ta sama?? Gatunkowo na pewno .Maniek .Tak przy okazji. To ................. też Ci życzę Spokojnych Świąt. Edytowane 20 Kwietnia 2019 przez Pisarz.......ewski Piotr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian15 Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Ja dziś miej więcej od godziny 7 byłem do 11 złowiłem okonia takiego pod 20cm i tak zwanego palczaka czyli jak miał 12cm to świat i ludzie ???? i udało mi się złowić pierwsza wzdręge na Spinning taka z 25-30cm będę musiał zmierzyć rękojeść wędki dodał bym zdj ale nw jak z telefonu :/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz311287 Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Ja dziś miej więcej od godziny 7 byłem do 11 złowiłem okonia takiego pod 20cm i tak zwanego palczaka czyli jak miał 12cm to świat i ludzie i udało mi się złowić pierwsza wzdręge na Spinning taka z 25-30cm będę musiał zmierzyć rękojeść wędki dodał bym zdj ale nw jak z telefonu :/ Z telefonu to można taptalkiem zainstalować i heja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Dziś o czwartej rano córeczka zrobiła tatusiowi obfity śmigus- dyngus. Poleżałem do piątej w mokrym łóżku i poszedłem na ryby.Trochę gryzły . Były okonie , wzdręgi i inszy biało-ryb.Trzy największe z dnia dzisiejszego. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Pojechałem na wzdręgi . Kilka rybek zdjąłem ale rozmiarowo , to nie ma czym się chwalić. Za to ten jegomość przysporzył trochę zabawy i adrenaliny .Wziął na twistera . 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafcik87 Opublikowano 26 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2019 Panowie a na kanale to ktoś ostatnio z Was machał wędka? Temat nie ruszony od końca kwietnia. Jakieś pozytywne info? Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 26 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2019 (edytowane) Kanał mocno zarośnięty , a to bardzo utrudnia łowienie . Mnóstwo drobnicy i sieczki po brzegach . Bolki szaleją i można się napatrzeć na widowiskowe ataki . Jest szans na przechytrzenie bolka, ale trzeba poświecić dużo czasu tej rybie i biorą raczej te mniejsze egzemplarze.Okoń gryzie bardzo bardzo chimerycznie . Wzdręgi łatwo namierzyć , ale biorą też niezwykle chimerycznie. Potwierdza to tylko, że najlepszy czas na KŻ to późna jesień i wczesna wiosna. Edytowane 26 Lipca 2019 przez Pisarz.......ewski Piotr 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rallydylu Opublikowano 27 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2019 Mam nadzieję, że mój wynalazek będzie dobrą alternatywą na te zarośla:) 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafcik87 Opublikowano 27 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2019 Zawsze jest jakieś wyjście. Fajna ekologiczna łajba[emoji16]daj znać czy pomogła Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rallydylu Opublikowano 27 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2019 (edytowane) Czekam na wiosło i jeszcze jakiś kapok muszę ogarnąć aby było wszystko na legalu Pomysł na Pływadełko zaciągnięty od Tim Pleciona. Edytowane 27 Lipca 2019 przez rallydylu 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrmurzyn Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Witam, jak odcinek no kill na żerańskim?Mocno zarośnięty czy da się połowić na spławik i grunt? Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rallydylu Opublikowano 24 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2019 Byłem w niedzielę potestować pływadełko. Pogoda mega, słońce piekło aż miło. Niestety rybki nie dopisały. Kilka pustych pyknięć.PS. Na sondzie , to małe sandaczyki ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 24 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2019 Panie dawno takiego samodzieła nie widziałem Gratuluję chęci i uporu w realizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 24 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2019 (edytowane) Panie dawno takiego samodzieła nie widziałem Gratuluję chęci i uporu w realizacji. Zdaje się, że to Plciona w jakimś filmie taką wydumkę zaprezentował. Edytowane 24 Września 2019 przez Dano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 24 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2019 Zgadza się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafcik87 Opublikowano 24 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2019 No i git. Najważniejsze, że bez kąpieli Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi