pisarz Opublikowano 25 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2019 Dziś wykorzystałem wolny dzień oraz końcówkę przyjaznej pogody i spędziłem 6h nad Kanałem Żerańskim . Łowiłem w kilku oddalonych od siebie miejscach . Oknie brały we wszystkich miejscach, licznie i bez marudzenia . Kilku sztukom zabrakło tylko troszeczkę do forumowego minimum , za to wzdręgi całkowicie mnie zaskoczyły . Udało się namierzyć fajne stadko i kilka dorodnych sztuk zachęcić do współpracy .Ta była największa . 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinMal Opublikowano 25 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2019 Piotrze czyżbyś był w Nieporęcie przy betonie w śpiochach po pas w wodzie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 26 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2019 Piotrze czyżbyś był w Nieporęcie przy betonie w śpiochach po pas w wodzie??Nie to nie byłem ja . Łowiłem na innym odcinku i za stary jestem żeby w końcówce października w zimnej wodzie jaja chłodzić. Dziś też połowiłem krasnych. Początek był rewelacyjny , wzdręgi wyjeżdżały jedna za drugą . Niestety po około godzinie nastąpił najazd trzech Hunów w stanie mocno wskazujący , uzbrojonych w wędki żywcowe i zapas napojów wysoko-procentowych . Najpierw wzdręgi straciły chęć do współpracy , potem ja straciłem chęć do łowienia w tak rozentuzjazmowanym towarzystwie. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 26 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2019 Ja właśnie z nad Wisły wracam. Widzę, że na kanał trzeba było podjechać ... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 31 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2019 To był dobry dzień. Dzisiaj 4,5 h na Kanale Żerańskim dało mi około 30 szt okoni ( pogubiłem się w liczeniu) i 14 szt ryb których żerowania przy takiej temperaturze się niespodziewałem .Okonie większość w rozmiarze 25-28 cm , trochę maleństwa i kilka sztuk satysfakcjonujących. 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek55 Opublikowano 10 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2019 Witam. Chciałem się jutro wybrać nad kanał żerańskim od Rembelszczyzny do Nieporęt. Gdzieś słyszałem że są jakieś utrudnienia odnośnie dostępu do kanału spowodowane budową jakiegoś gazociągu. Proszę o jakieś dokładniejsze info. Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzyk Opublikowano 10 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2019 Źle słyszałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawełPOP Opublikowano 10 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2019 Nie ma żadnych utrudnień. Na odcinku, który wymieniłeś budowana jest ścieżka pieszo-rowerowa, ale jutro raczej robót nie będzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek55 Opublikowano 10 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2019 Dzięki serdeczne ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanAtyk Opublikowano 11 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2019 Piotrek i jak wyniki? Znajomi byli i mówili że kicha, miałem się wybrać w środę ale chyba zmienię plany.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek55 Opublikowano 11 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2019 Wyzerowałem. Sporo ludzi pytałem też wyzerowali. Mimo wszystko kilka osób połapało słyszałem o kilku okoniach krótkich i 2 szczupakach ale ogólnie kichowato 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mido Opublikowano 11 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2019 Ja wczoraj przez 6 godzin, 3 wymiarowe okonie i kilkanaście mniejszych, w tym płotka i krasnopiórka. Woda jakaś taka ołowiana... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 11 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2019 Kanał daje tylko czasami. Wiele dni to bezrybie [emoji6] Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafcik87 Opublikowano 12 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2019 Mnie się udało wyskoczyć w piątek na chwilę bo przeziębienie nie ustępuje i o dziwo sandaczyk się trafił. Pierwszy raz od dwóch lat częstych odwiedzin Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanAtyk Opublikowano 12 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2019 Cieżka sprawa z tym kanałem, w zeszłym roku i dwa lata temu o tej porze brały dobrze okonie, teraz lipa. Mimo wszystko skoczę jutro i sprawdzę sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 12 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2019 (edytowane) Cieżka sprawa z tym kanałem, w zeszłym roku i dwa lata temu o tej porze brały dobrze okonie, teraz lipa. Mimo wszystko skoczę jutro i sprawdzę sam.Biorą dobrze tylko ciężko je namierzyć. Nie ma ich aż tak dużo jak w zeszłym roku I dwa lata temu. Myślę że gdyby pogoda była stabilniejsza, więcej przymrozków to byłoby jak rok I dwa lata temu Edytowane 12 Listopada 2019 przez NowyJa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 13 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2019 Może za dużo wyjeżdża w jedną stronę...:/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 13 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2019 Może za dużo wyjeżdża w jedną stronę...:/Teraz króluje żywiec. Choć ostatnio widziałem gościa łowiącego na spinning , wydawał się wędkarzem . Ubrany nie po wędkarsku [emoji6], z maleńką torebką przewieszoną przez ramię . Zatrzymałem się bo holował jakąś rybę , w miarę sprawnie podebrał i z torebusi wyjmuje poskładaną w kosteczkę reklamówkę . Rybę w łeb do reklamówki , reklamówkę zostawił w krzakach i łowił dalej . Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mido Opublikowano 13 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2019 Odnośnie żywca, ileż to już razy gumofilce doradzały... Paaanie, tera duży okoń to tylko na żywca bierze... A wszystko co złowili, niezależnie od wielkości, trafiało do reklamówek...Ostatnio jeden pan ze spiningiem szczupakowym również polecał mi metodę żywca jako sprawdzoną na duże kanałowe szczupaki... Jak sam mówił, były niezłe efekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafcik87 Opublikowano 13 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2019 Jest owszem po części tak jak piszecie, jadnak jak cofnę się pamięcią o rok czy dwa, to okres jesienny był okupacją brzegów tego kanału. Dziś dosłownie pojedynczy dziadek z gruntówką, ew. jakiś spiningista. Nie ma tej ryby już tyle, najlepszy odcinek zrobili jakiś amerykański "no kill" i brać ryby nie wolno a moim zdaniem po prostu nie ma co migrować do tego kanału. Niestety wszystko pasiaste spływało z ZZ na harce i swawole. Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 13 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2019 Jest owszem po części tak jak piszecie, jadnak jak cofnę się pamięcią o rok czy dwa, to okres jesienny był okupacją brzegów tego kanału. Dziś dosłownie pojedynczy dziadek z gruntówką, ew. jakiś spiningista. Nie ma tej ryby już tyle, najlepszy odcinek zrobili jakiś amerykański "no kill" i brać ryby nie wolno a moim zdaniem po prostu nie ma co migrować do tego kanału. Niestety wszystko pasiaste spływało z ZZ na harce i swawole. Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu TapatalkaNie mam pojęcia o czym piszesz , gdzie te pojedyncze dziadki. Ja , a jestem często widzę dziesiątki dziadków i drugie tyle łowiących na spinning Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzyk Opublikowano 13 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2019 Kolega rafcik pewnie wspomina o odcinku od Zegrza do Aleksandrowa.A dlaczego tam nie ma wędkarzy to chyba wszyscy wiemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 13 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2019 Rafał, sieci of strony ZZ są stawiane od lat,niestety...dlatego ryb coraz mniej z roku na rok.@Jacekp Ewolucja jak widać dotknęła także tych co zabierają, chociaż klasycznych gumofilcòw na pewno nie brakuje Szkoda,ze tak sie dzieje, bo woda ma potencjał..Połamania Panowie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 13 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2019 I krótko pisząc po raz kolejny: walmy się w klatę na potęgę bo sieci to uj przy nas .... ???? ???? ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 13 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2019 (edytowane) Jest owszem po części tak jak piszecie, jadnak jak cofnę się pamięcią o rok czy dwa, to okres jesienny był okupacją brzegów tego kanału. Dziś dosłownie pojedynczy dziadek z gruntówką, ew. jakiś spiningista. Nie ma tej ryby już tyle, najlepszy odcinek zrobili jakiś amerykański "no kill" i brać ryby nie wolno a moim zdaniem po prostu nie ma co migrować do tego kanału. Niestety wszystko pasiaste spływało z ZZ na harce i swawole. Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu TapatalkaHmm a ja odniosłem wrażenie że ludzi nad kanałem z roku na rok przybywa. Jestem nad wodą 2-4 razy w tygodniu I widzę co się dzieje. Szkoda ,że nie jest na odwrót, mogłoby ryb przybywać a łowiących ubywać Edytowane 13 Listopada 2019 przez NowyJa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi