Skocz do zawartości

Kanał Żerański

Patrinho

Rekomendowane odpowiedzi

Kolega rafcik pewnie wspomina o odcinku od Zegrza do Aleksandrowa.

A dlaczego tam nie ma wędkarzy to chyba wszyscy wiemy.

Chyba, że są zawody jak ostatnio w poniedziałek. Nie było jak przejść prawą stroną kanałku. A po zawodach ptaki miały ucztę bo ryby zważone i wypuszczone pod okiem sędziego ale nie wszystkie mniejsze miały szanse przeżyć....

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Dziś był tzw dzień konia :D Po pierwszym większym okoniu myślałem że brania się skończą. Było wręcz przeciwnie. Pierwsza ryba 38cm potem dwa około 30staczki. Następny rzut 33cm i na sam koniec wisienka na torcie. Trzeci kanałowy 40stak w tym roku :) Wystarczyło tylko pięć rzutów do naładowania akumulatorów na dłuuuuuugi czas :D Potem udało się jeszcze dołowić kilka ryb w przedziale 20-25cm. Ten dzień zostanie na długo w mojej pamięci :)

post-63381-0-97695100-1573822195_thumb.jpgpost-63381-0-97175900-1573822245_thumb.jpg

• Like 23

Jeśli to nie tajemnica, to napisz proszę jakiej wielkości przynęty używałeś.

3.5cm-5cm

No to jutro smakosze okoniowej ikry ruszą na kanał. ;)

A tak po za tym to gratuluję. Piękne sztuki.

Smakosze okoniowej ikry są dzień w dzień ;) Dobrze że te okonie pływają we właściwej strefie :) Dzięki :) Edytowane przez NowyJa
  • Like 3

Dziś był tzw dzień konia :D Po pierwszym większym okoniu myślałem że brania się skończą. Było wręcz przeciwnie. Pierwsza ryba 38cm potem dwa około 30staczki. Następny rzut 33cm i na sam koniec wisienka na torcie. Trzeci kanałowy 40stak w tym roku :) Wystarczyło tylko pięć rzutów do naładowania akumulatorów na dłuuuuuugi czas :D Potem udało się jeszcze dołowić kilka ryb w przedziale 20-25cm. Ten dzień zostanie na długo w mojej pamięci :)

attachicon.gif 20191115_095556-2592x3456.jpgattachicon.gif 20191115_092641-2592x3456.jpg

Tak trzymaj [emoji106]

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Widzę i cieszy mnie to że Nowy Mateusz łowi ryby nie gorzej , a raczej nawet lepiej od nie nowego Mateusza. :D

Gratuluję. :highfive:

Często słyszę od kolegów wędkarzy "Nie lubię łowić na kanale" :(  , "Kanał mnie wkurza" :angry:  i.t.p.

To właśnie takie "dni konia" powodują , że się lubi i chce. :)

Ja wczoraj łowiłem popołudniu. Okonie były , ale wielkością nie powalały . Za to pierwszy raz w życiu połowiłem w listopadzie wzdręgi  :o , chyba faktycznie klimat się zmienia -_- . Wyjechało 9 szt .

Edytowane przez Pisarz.......ewski Piotr
  • Like 3

Widzę i cieszy mnie to że Nowy Mateusz łowi ryby nie gorzej , a raczej nawet lepiej od nie nowego Mateusza. :D

Gratuluję. :highfive:

Często słyszę od kolegów wędkarzy "Nie lubię łowić na kanale" :(  , "Kanał mnie wkurza" :angry:  i.t.p.

To właśnie takie "dni konia" powodują , że się lubi i chce. :)

Ja wczoraj łowiłem popołudniu. Okonie były , ale wielkością nie powalały . Za to pierwszy raz w życiu połowiłem w listopadzie wzdręgi  :o , chyba faktycznie klimat się zmienia -_- . Wyjechało 9 szt .

Dzięki Piotrku :D

Co do tych wzdręg. Widać że jest ich naprawdę wyjątkowo dużo w tym roku. Momentami jestem zdziwiony ich ilością :D

Widziałem Ciebie wczoraj na parkingu ;)

• Like 1

Było to już wałkowane kilka razy na Facebooku. Żadne siatki tylko wskaźnik dla pływających że jest tam bardzo płytko ;)

To raczej o czymś innym wałkowano.

W tym miejscu jest min 3m i tyczki stoją jedna za drugą wzdłuż brzegu zaraz na przeciw wpływu "strumyka ". Ma się to nijak dla pływaków.

To raczej o czymś innym wałkowano.

W tym miejscu jest min 3m i tyczki stoją jedna za drugą wzdłuż brzegu zaraz na przeciw wpływu "strumyka ". Ma się to nijak dla pływaków.

Stoją kawałek przed tym dołem żeby nikt nie zbliżał się do tej płycizny która jest bardzo blisko. Przy samym ujściu jest bardzo płytko. A czasami przepływają tamtędy statki wycieczkowe.