Skocz do zawartości

Kanał Żerański

Patrinho

Rekomendowane odpowiedzi

Tak trafiają się. Sam byłem świadkiem zlowienia dosyć ładnej sztuki koło 80cm z tego co pamiętam w ciągu dnia w największy upał

:-) czy dno kanału jest jednorodne? tzn. wiem misa oczywiscie ale np. kanal na wysokosci ulicy krzyzowki jest znacznie szerszy niz dalej w strone nieporetu...

Edytowane przez robertos12

Podałby ktoś na priv jakieś dobre miejsce do zaparkowania przy odcinku "no kill". Im bliżej Warszawy tym lepiej. Chciałbym się wybrać pierwszy raz i nie chcę się "wpuścić w kanał". ;-)

Masz pinezkę na priv

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

okej. Pierwszy wypad nad kanalek mam za soba. generalnie 3 godziny bez pukniecia i sladu jakichkolwiek ryb na wodzie. Jakby te 2 kilogramy bardzo dobrej sprawdzonej na jeziorach plociowej zanety razem z garscia bialych robakow wrzucono do studni. Efekt dokladnie bylby taki sam.

Teraz 2 pytania - chodzi o odcinek kanalu na wysokosci ulicy kowalczyka - po drugiej stronie kanalu sa porty:

- jakie jest uksztaltowanie dna kanału: zauwazylem obszary gdzie juz 2-3 metry od brzegu jest 2 metry glebokosci, a gdzie indzej jest daleko plytko

- ktore obszary rokuja lepiej w kontekscie ploci?

- ryb szukacie zwykle daleko czy blisko brzegu?

Z gory dzieki za podpowiedzi

okej. Pierwszy wypad nad kanalek mam za soba. generalnie 3 godziny bez pukniecia i sladu jakichkolwiek ryb na wodzie. Jakby te 2 kilogramy bardzo dobrej sprawdzonej na jeziorach plociowej zanety razem z garscia bialych robakow wrzucono do studni. Efekt dokladnie bylby taki sam.

Teraz 2 pytania - chodzi o odcinek kanalu na wysokosci ulicy kowalczyka - po drugiej stronie kanalu sa porty:

- jakie jest uksztaltowanie dna kanału: zauwazylem obszary gdzie juz 2-3 metry od brzegu jest 2 metry glebokosci, a gdzie indzej jest daleko plytko

- ktore obszary rokuja lepiej w kontekscie ploci?

- ryb szukacie zwykle daleko czy blisko brzegu?

Z gory dzieki za podpowiedzi

Skocz na http://www.splawikigrunt.pl/

Jesteśmy forum o drapieżnikach

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

• Like 1

Ogólnie kolego forum drapieznikowe, ale mieszkam na Kowalczyka i ten odcinek kanału jest fajny na spacery oraz imprezy alkoholowe. Okolice tego cyplu od drugiej strony są ponoć rybne. Szukaj tam

Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka

hmm to mnie zmartwiles podwojnie :-( serio az tak slabo w tych okolicach?

Jak chcesz spokuj i ciszę, jedz jak restauracja,, Złoty Dworek,, wyjedziesz w uliczkę prawie pod kanał idź w prawo jak się lase zaczyna osłonki od wiatru mało miejscowek, ale zawsze jakieś brania są, jak spinning to za okoniem na różne sposoby

Wczoraj odwiedziłem odcinek no kill od mostu w Aleksandrowie i też coś udało się wydłubać. Krótki wypad, ale udany. Kolor i rodzaj gumy nie robił różnicy. Trzy okonie wyjęte, każdy na inną przynętę. Jedynym minusem i zarazem problemem był silny wiatr wiejący z prądem rzeki. 18fcd0e579855acff6426375f359bd7c.jpg

Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka

• Like 4

• 2 tygodnie później...

Czy kojarzy ktos czy rok temu na parkingu za Strażą w Nieporecie byl zakaz wjazdu? Teraz jest

Był, nawet przyjeżdżała straż miejska w weekendy, ale zachowywała się bardzo miło, bo zamiast ładować mandaty to robiła obchód wzdłuż kanału i prosiła o przeparkowanie. :) Ogólnie przy małej presji nie ma problemu, przy tłumie może być.