Night_Walker Opublikowano 13 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2021 Z tego co słyszałem jest ok. 15 cm w porcie przy Marywilskiej Zależy od miejsca, na samym końcu jest nawet niezamarznięty fragment. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryboman Opublikowano 26 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2021 Koledzy jak wygląda sytuacja z pokrywą lodową na kanale? Był ktoś już z brzegu porzucać? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 26 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2021 3/4 długości jak nie 9/10 zamarźnięte 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 27 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2021 (edytowane) Prostuję sytuację Od mostu przy Białołęckiej w kierunku ZZ całość rozmarznięta Edit: oczywiście rozmarznięta, a nie rozmarźnięta Dziękuję za poprawę Edytowane 27 Lutego 2021 przez Wojtek B. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikas Opublikowano 1 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2021 Pierwsze sygnały już mam że ma Kanale pojawiły się jak co roku o tej porze liny i biorą na ul....co ciekawe to już zaczyna być normalnością bo na innej podobnej "rzece" tylko w innej części kraju kolega złapał 2 po 1,5 kg na tantę w sobotę...trzeba ruszyć z mikro-przynętami... Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryboman Opublikowano 6 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2021 Po "długiej" przerwie zimowej wybrałem się dziś w poszukiwaniu okoni. Temperatura z rana -4. Cienka warszawa lodu przy brzegu. Około 11 już nie było po nim śladu. Policja kontrolowała wedkujacych. Okonie jakoś nie chciały współpracować. Wypad nie był na zero dzięki szczupłemu. P.S. W powietrzu czuć wiosnę.. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy Arak Opublikowano 7 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2021 Policja dość często tam kontroluje. PSR także , ze 2 lata temu widziałem nawet interwencję PSR + policja bo kontrolowani gówniarze się stawiali albo był jakaś grubsza sprawa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietekK Opublikowano 13 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2021 Byłem dzisiaj około godzinki w Kobiałce . Woda trochę mętna , stan średni .Wydłubałem na 1.5 " Tantę jednego szczupaczka , który oczywiście wrócił do wody . Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietekK Opublikowano 20 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2021 Co tam słychać na Żerańskim . Był ktoś ostatnio ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietekK Opublikowano 21 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2021 Hmmm. Nie był .[emoji848][emoji16] Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepek2 Opublikowano 21 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2021 Liny trochę skubią. Z okoniem słabo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietekK Opublikowano 21 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2021 .Dziękuję za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaiser Opublikowano 25 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2021 Z okoniem słabo. Potwierdzam. Byłem 3 marca i 10 marca z lekkim spinnem - woda "martwa". Zero kontaktu z czymkolwiek, zero "widu i słychu". Wczoraj pierwsze oznaki budzenia się wody, mniejsze i większe oczka na wodzie, atak szczupaka, pojedyncze wyskoki drobnicy. Na wędce pojedyncze podskubywania i tylko jeden okonek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietekK Opublikowano 28 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2021 Dzisiaj tylko ledwo wymiarowy szczupaczek . Okoń jeszcze chyba nie żeruje . Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablito86 Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 Trafiają się pojedyncze sztuki tylko więc ciężko "połowić". Ja osobiście dwa ostatnie krótkie wypady na 0. Wcześniej 2 fajne oksy w 5 min i cisza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietekK Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 Dzisiaj dwa delikatne skubnęcia i jeden na otarcie łez . Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietekK Opublikowano 31 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2021 (edytowane) Dzisiaj na zero .Miałem takiego oto nieproszonego gościa na miejscówce . Pewnie się dowiedział że tutaj bywają ryby . Buszował jak wściekły . Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka Edytowane 31 Marca 2021 przez MietekK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Wydra czy boberek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryboman Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Wygląda na bobra. Swoją drogą ja ostatnio widziałem topielca borsuka na kanale. Dziki ten nasz kanał. Szkoda że ostatnio kiepsko z okoniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaiser Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Szkoda że ostatnio kiepsko z okoniem. To kwestia czasu, może tygodnia, dwóch. W tym roku zima była, nie to co rok temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietekK Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Wydra czy boberek?Stawiałbym raczej na bobra . Wydra jest mniejsza od bobra a to był duży zwierz. Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Na 1000% bóbr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
accbapa Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Dziwne że go miejscowi jeszcze na kotlety nie przerobili... Bywając nad kanałem, szczególnie w okolicach "banana" już różnej maści przepisy słyszałem z ust lokalsów. Wysłane z mojego STF-L09 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz79 Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2021 W średniowieczu bóbr był cenionym przysmakiem bo zaliczany był do ryb i można go było jeść w postne dni, a tych było sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietekK Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Tam gdzie byłem pływały dwie sztuki .Pewnie para bo byli bardzo głośni . Chlapali jak cholera . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi