homax Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2021 W średniowieczu bóbr był cenionym przysmakiem bo zaliczany był do ryb i można go było jeść w postne dni, a tych było sporo.A Indianie sadło bobrowe do leczenia ran wykorzystywali gdy u nas tylko chleb zagnieciony z pajęczyną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek St. Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2021 U nas też sadło z bobra było stosowane, z ogona chyba z resztą. Jeden mój koleżka został kiedyś poczęstowany polędwicą z bobra, podobno mięsko pierwsza klasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2021 A Krzyżaków oglądali/czytali....? Tam gdzie szczwana Jagienka swą śmiercionośną strzałę wypuściła, tam Zbyszko ujrzał ją w stroju Ewy, gdy truchło bobrowe na smalec na ranę Macieja holowała..... . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Panowie, przestańcie proszę promować bobry jako atrakcyjne kulinarnie, przecież sami wiecie że kormorany są i dużo zdrowsze i nieporównywalnie smaczniejsze. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Jak mówi stare przysłowie dobra to je zupa z bobra jeno z kormorana lepsza ???? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz79 Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2021 z kormorana to już rosół 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietekK Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2021 No i mamy nowe forum kulinarne .[emoji3526][emoji482] Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietekK Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2021 (edytowane) Kolejny dzień ale tym razem z kleniami . 3 sztuki jeden po drugim i cisza .Fajne trzydziestki . Zanim opublikujesz zdjęcia, zapoznaj się z zasadami: http://jerkbait.pl/topic/17989-zasady-umieszczania-zdj%C4%99%C4%87-na-forum-jerkbaitpl/(pkt. 6: kleń od 40cm) Edytowane 3 Kwietnia 2021 przez mario 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietekK Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Kolejny dzień ale tym razem z kleniami . 3 sztuki jeden po drugim i cisza .Fajne trzydziestki . Zanim opublikujesz zdjęcia, zapoznaj się z zasadami: http://jerkbait.pl/topic/17989-zasady-umieszczania-zdj%C4%99%C4%87-na-forum-jerkbaitpl/(pkt. 6: kleń od 40cm)[emoji106][emoji106][emoji106][emoji106].Ok.Pozdrawiam. Wesołych Świąt . Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaiser Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Sobota edukacyjnie, z synami na spina - 1 okoń 24cm, 2 maluchy "spięte".Niedziela krótko, multum ludzi i tylko 2 okonie odprowadzające przynętę (maluchy). Przyznam się do lekkiego "kaca moralnego", ten jedyny okoń na brzegu stracił sporo ikry i zastanawiam się, czy w takim okresie to sensowne je niepokoić.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietekK Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Też byłem 1.5 h ale u mnie na pusto . Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaiser Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Przepraszam, tak nieśmiało - Okoń się na Żerańskim ruszył choć trochę? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2021 A wytarł się już do końca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przem1987 Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Obstawiam,że okoń jeszcze jest w tarle albo jeszcze przed ze względu na zimną wodę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Jeszcze w tarle Bliżej niż dalej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Jeszcze w tarle Bliżej niż dalej.Potwierdzam, ciekną mleczem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Także dać spokój rybom niech się wytrą. Polerować przynęty, uzupełniać zapasy, kompletowa zestawy. 1 maj tuż tuż...... jest co robić. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaiser Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Także dać spokój rybom niech się wytrą. Polerować przynęty, uzupełniać zapasy, kompletowa zestawy. 1 maj tuż tuż...... jest co robić. Taki mam plan - wyczuć, że skończyły i się udać. Nie poradzę tylko, że odczuwam syndrom odstawienia niczym alkoholik bez gorzały 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Zawsze można chodzić za bialorybem. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryboman Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Co ją skusiło i jak????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Nie pamiętam, co akurat tej przypadło do gustu... Albo jig zrobiony przez kolegę @Epidares,albo jakąś gumkę. Z opadu, z wleczenia, z fajtania w toni...etc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutekjelonki Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Biorą. Okonie leją mleczem ale nie wszystkie. Mam nadzieję, że tarło oksów się szybko skończy, bo łowienie białorybu na spina jakoś mi nie pasuje. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaiser Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Dzisiaj 0, słownie "zero". Masakra....Wszystko wypróbowane, keitechy, jaskółki, klasycznie, na czeburaszkę, dropshot, obrotówki, raczki, twistery, tanty, mikro. Z odsłuchu od 2 kolegów po kiju tak samo - "zero". Drobnica aktywna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietekK Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Też byłem i w Nieporęcie i w Kobiałce . Dopiero pod wieczór udało mi się na malutką rapalkę trafić jednego takiego 23 cm pasiastego . Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian15 Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Tamten rok całkowicie odpuszczony, w tym roku opłacona karta i dziś wyskoczyłem na chwilkę z jakieś może 3 godzinki byłem wynik 5 okonków w tym jeden 20cm hmm jestem zadowolony jak nie trzymania wędki przez rok czasu i jak to się mówi ręka rybą zaśmierdziała czekamy na lepszą pogodę. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi