MietekK Opublikowano 19 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2021 Wyskoczyłem dzisiaj na 1 h ale niestety na 0 . Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 19 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2021 Chyba jeszcze za wcześnie na kanałowe łowy. Poza tym w tym roku będzie znowu pełno chętnych na kanałowy białoryb i czerwony śnieg koło straży w Nieporęcie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Jeżyna Opublikowano 20 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2021 A to No kill zlikwidowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepek2 Opublikowano 20 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2021 Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Jeżyna Opublikowano 20 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2021 Znów się kwiat Mazowieckiego mięsiarstwa zjedzie do Nieporętu. A było już tak dobrze, tak łatwo o miejsce do porzucania, tak cicho i czysto na brzegu ???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanAtyk Opublikowano 20 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2021 Kolega ma taką teorię że kiedy nie było "no kill" to grunciarze/spławikowcy solidnie nęcili, co zwabiało białoryb, a za nim przypływał drapieżnik. Powiem wam że zastanawiam się nad tym mocno, bo po zakazie zabierania z roku na rok łowiłem coraz to mniej okoni, a skończyło się tym że na kilkugodzinne wypady miałem dosłownie 2-3 rybki na kiju. Fakt faktem że był znacznie mniejszy tłok nad wodą, ale wyniki były coraz gorsze. Jak sądzicie, może to być ze sobą powiązane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miko89 Opublikowano 20 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2021 Tu nie ma co się zastanawiać, tylko to jest prawda i nie ma w tym żadnej filozofii. "No kill", choć to będzie niepoprawne politycznie - był niewypałem. Zmieniło się jednie to, że mięsiarze siedzieli albo na Aleksandrowie i tam sypali, więc ryby zamiast w Nieporęcie po prostu popłynęły dalej za "no killa" na Aleksandrów, albo robili rzeź leszczy na Rządzy, gdzie zimował i było ich na gęsto. Moim zdaniem zawiedli tu też etyczni feederowcy i spławikowcy, bo jednak zamiast regularnie jeździć na Nieporęt i tam sypać i utrzymywać rybę na "no killu", to łowili na Aleksandrowie, tyle, że po stronie "no kill" i de facto nęcili rybę dziadkom kubełkowcom z drugiej strony mostu. Żeby ochrona ryb na zimowiskach miała sens trzeba by po prostu Rządzę i kanał zrobić "no kill" po całości a na to nikt się nie zdecyduje, bo jest za duże lobby mięsiarskie. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 20 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2021 Po wprowadzeniu odcinka no kill zdecydowanie częściej trafiały się "duże" okonie. Zlowienie jednej czy dwóch ryb 35+ co trzy wypady było częstym zjawiskiem. Przed wprowadzeniem no killa zawsze brało dużo ale nie duże.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaiser Opublikowano 21 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2021 Jak sądzicie, może to być ze sobą powiązane? Bardzo trudno powiedzieć. Raczej zgadzam się z przedmówcą (1 post wyżej), że faktycznie w okresie no-kill zdarzały się fajne okonie. Zeszły rok miałem bardzo dobry, tak jak przedmówca, kilkugodzinne wypady raczej przynosiły kilka okoni 25+, także >30. Jak na taką wodę to fajnie. Ten rok jest katastrofalny, pusty, beznadziejny. Piszę o Kanale, ale także o niektórych mniejszych wodach jak np. Glinianki w Gołkowie. Jedyny "fun" w tym roku to dla mnie było Kisajno/Dargin/Doba Odnośnie Kanału - drobnicy obserwowałem duże ilości, ale okoni nie było. Nikt mi nie wmówi, że "nie umiem". Owszem, poziom mistrzowski daleko, ale to dotyczy też innych wędkarzy... Może splot niekorzystnych czynników:- długa zima (lód), może była rzeź "spod lodu"? nie wiem- przerwane tarło - zrobiło się ciepło, potem znowu zimno i okonie "przenosiły" ikrę/mleko. Może to odchorowały?- rybacy?- większa presja kolegów ze wschodu z ich podejściem do ryb...(obserwacja z Gołkowa).... Sry, za wątpliwy wywód, ale zachodzę w głowę - gdzie jest ta zmienna odróżniająca ten rok od poprzedniego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robiciu Opublikowano 2 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2021 Czy ktoś łowił ostatnio na kanale , coś sie ruszyły rybki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 21 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2021 (edytowane) Czy ktoś łowił ostatnio na kanale , coś sie ruszyły rybkiJak nie brały , to wszyscy narzekali . Jak się ruszyło , to wszyscy milczą Jak nie , jak tak Edytowane 21 Października 2021 przez Pisarz.......ewski Piotr 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikryb Opublikowano 21 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2021 Brawo! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablito86 Opublikowano 25 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2021 Wczoraj słoneczne popołudnie w Nieporęcie z 1 okoniem w pierwszym rzucie i dalej cisza. Legendy miejskie mówią o tym, że ryby się ruszyły, szczęśliwcy trafiają czasem na ławicę okoni i połowią więcej sztuk. Presja na oko bardzo duża - co kawałek ktoś stał na spinning, wyniki żadne. Z zasłyszanych nad wodą opowieści podobno wczoraj rano były zawody spinningowe w Nieporęcie - na 48 uczestników zwycięski był okoń 28,5cm. Ktoś może potwierdzić, ma szerszą wiedzę o wynikach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaiser Opublikowano 25 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2021 Wczoraj słoneczne popołudnie w Nieporęcie z 1 okoniem w pierwszym rzucie i dalej cisza. Legendy miejskie mówią o tym, że ryby się ruszyły, szczęśliwcy trafiają czasem na ławicę okoni i połowią więcej sztuk. Presja na oko bardzo duża - co kawałek ktoś stał na spinning, wyniki żadne. Ja byłem w zeszły piątek na 3h przed wieczorem. Wiało jak cholera, padało trochę i byłem sam. Efekt...1 krótki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Jeżyna Opublikowano 25 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2021 Na żywca podobno łowili ostro wczoraj. Ja kilka sztuk drobnicy z różnych miejsc i około wymiarowy szczupak. Presją w Nieporecie wczoraj była gigantyczna-zawody plus splawikowcy i fedry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StrefaWichru Opublikowano 29 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2021 (edytowane) Zgubiłem w środę ciemne przezroczyste pudełko z przynętami w w okolicach mostu w Aleksandrowie. Jakby ktoś znalazł to prosiłbym o kontakt. Oczywiście odwdzięczę się ucziwemu znaleźcy Edytowane 29 Października 2021 przez StrefaWichru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaiser Opublikowano 31 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2021 Ja dzisiaj 2 Okonie w okolicach 20cm, Nieporęt. Sporo ludzi. Z rozmów i obserwacji: pojedyncze 25 i jeden przepiękny 35 cm przy mnie odhaczany. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 11 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2021 Trochę trzeba było poczekać żeby wreszcie poprawić życiówke, dzisiaj nareszcie się udało Co prawda tylko o centymetr ale jednak 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablito86 Opublikowano 11 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2021 Gratulacje! Piękna ryba! A nie jest łatwo w ogóle trafić coś, albo powyżej 20kilku cm. Na co się skusił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 12 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2021 Gratulacje! Piękna ryba! A nie jest łatwo w ogóle trafić coś, albo powyżej 20kilku cm. Na co się skusił? Amerykński ripper od dawna nieprodukowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietekK Opublikowano 17 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2021 Był ktoś ostatnio są jakieś newsy . Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba1981 Opublikowano 17 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2021 Był ktoś ostatnio są jakieś newsy . Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu TapatalkaByłem dziś za okoniem , mało i małe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietekK Opublikowano 17 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2021 Ja też byłem półtorej godzinki przed obiadem i miałem jednego malucha . Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablito86 Opublikowano 17 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2021 Moje ostatnie 3 wypady z żenującym wynikiem, raz wyszły 4 ładniejsze okonie i jeden się skusił. Zdziwiłem się bo pierwszy raz widziałem jak atakują kilka razy 1calową przynętę i autentycznie nie trafiają albo robią to zamkniętymi pyskami. O co chodzi? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaiser Opublikowano 18 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2021 O co chodzi? Coś im nie pasowało: albo przynęta, albo główka, albo za duży krętlik i agrafka, albo brak fluorocarbonu. Ewentualnie wszystko powyżej na raz Jak słabo żerują to tak jest, a jak są w szale to mogą walić nawet w ciężarek od dropshota 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi