pisarz Opublikowano 5 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2024 (edytowane) Ciepły luty ,to i wzdręgi ruszyły. Edytowane 5 Marca 2024 przez Pisarz.......ewski Piotr 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 5 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2024 I płocie też ???? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 6 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2024 Też tak mi się wydawało że ta trzecia to płotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JG39 Opublikowano 6 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2024 Okoni mało ale jak już pierdyknie to jest co potrzymać Sorki za przycięcie zdjęcia ale nie wiem jak przesłać całą fotografie bo jest ograniczenie do 2MB na forum 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 6 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2024 ... w Tapatalk jest opcja różnych rozdzielczości przy wstawianiu fotek, ja stosuję medium. Nie wiem, czy Kolega stosuje / zna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JG39 Opublikowano 6 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2024 No właśnie nie zna gdzie tego szukać ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 7 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2024 (edytowane) Też tak mi się wydawało że ta trzecia to płotka Przy odróżnianiu tych dwóch gatunków możemy również zwrócić uwagę na układ płetw. Wzdręga posiada płetwę grzbietową, która jest lekko przesunięta ku tylnej części grzbietu względem płetw brzusznych. U płoci natomiast płetwa grzbietowa znajduje się idealnie nad nimi. Jest to cecha, które nie ulega zmianie, wraz ze wzrostem ryby. Edytowane 7 Marca 2024 przez Pisarz.......ewski Piotr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 7 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2024 Wg mnie Piotrek to płoć Widać różnice np. w tęczòwkach 1 i 2 vs 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 7 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2024 (edytowane) Wg mnie Piotrek to płoć Widać różnice np. w tęczòwkach 1 i 2 vs 3 Kolor tęczówki oka i płetw ,to cecha zmienna zależna od wielu czynników . A biorąc pod uwagę że to zdjęcie , to i tym bardziej cech zmienna i niedoskonała . Niezmienne cechy ,to przesunięcie płetwy grzbietowej według brzusznej , układ pyska ( góra , na wprost) , kształt brzucha ,kształt płetwy odbytowej , ilość łusek w linii bocznej. https://gdybyryby.pl/blog/2019/01/27/ploc-wzdrega-jaz-jak-odroznic/ Edytowane 7 Marca 2024 przez Pisarz.......ewski Piotr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
l.berlinski Opublikowano 8 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2024 Trzecie zdjęcie to płoć na bank. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 21 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2024 Trochę połowiłem. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 24 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2024 Miałem wzdręgę mamuśkę XXL , była już na brzegu i zrobiła kilka podskoków , wypięła się i wpadła z powrotem do wody. Ale coś tam na brzeg wyjechało . 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 7 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2024 Okoń był w tarle , trzeba było łowić wzdręgi. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 15 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2024 Nie wstawiamy tu ryb złowionych w sezonie ochronnym. Masz do tego januszewo na fb jeśli tak bardzo potrzebujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 15 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2024 To był fajny dzień . 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert2 Opublikowano 16 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2024 Hesher, jaki jest sezon (a może okres) ochronny wzdręgi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wacha Opublikowano 16 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2024 Hesher, jaki jest sezon (a może okres) ochronny wzdręgi?Robercie, Piotr nie pisał do Piotra, ale do kogoś kogo wpis został ewidentnie przez administratorów usunięty ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert2 Opublikowano 16 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2024 OK, nie było tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 16 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2024 Tak, tak. Jeden kolega pochwalił się przyłowem szczupaka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek Opublikowano 8 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2024 Majówka otwarta szczupakiem 59 cm w Nieporęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo Opublikowano 9 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2024 No to bylo blisko... wymiaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek Opublikowano 9 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2024 Jakiej długości by nie był i tak cieszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 3 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia Tradycyjne rozpoczęcie sezonu na Kanale Żerańskim .Ryby aktywne jakieś 1,5 h . Przynęta też u mnie tradycyjna , czyli twister na 1,5 gr główce. 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fryc203 Opublikowano 11 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia Szybki pytanie w związku z tym, że mam kawałek drogi nad kanal,Nieporęt i okolice. Zamarzł, czy jest trochę wolnego miejsca do łowienia? Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
l.berlinski Opublikowano 11 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia Po tej nocy to sobie chłopie pośpij... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi