pisarz Opublikowano 20 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 Jest na nie taka jedna metoda, ale ma ona wiecej wspolnego z godzinami zerowania niz uzywana przyneta Jeśli ktoś rozpracuje kanałowe bolki , to ma wędkowanie na wieeeeele lat. Sporadycznie coś się uwiesi , ale metoda powtarzalna i skuteczna ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_ronin Opublikowano 20 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 Ukleje zbijają się w okrą na środku kanałku, a w około nich krąży/ą jedn/dwa bolenie (jak rekin). Co jakiś czas atakując.Sceny powtarzają się po wielokroć co świetnie widać w polaryzacji. Widok bezcenny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 20 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 Ukleje zbijają się w okrą na środku kanałku, a w około nich krąży/ą jedn/dwa bolenie (jak rekin). Co jakiś czas atakując.Sceny powtarzają się po wielokroć co świetnie widać w polaryzacji. Widok bezcenny.Widok bezcenny , ale i deprymujący . Zwłaszcza kiedy przez kilka godzin podajesz im wszystko co masz w pudełkach z efektem zerowym .Tylko raz trafiłem na taki dzień kiedy brały klasycznie . Miałem w ciągu dwóch godzin pięć bań , trzy zdjąłem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 20 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 Jest na nie taka jedna metoda, ale ma ona wiecej wspolnego z godzinami zerowania niz uzywana przyneta zapewne ma ona coś wspólnego z twoim nickiem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_ronin Opublikowano 20 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 Wiem, znam to z autopsji. Cóż zrobić taki urok wędkarstwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_ronin Opublikowano 20 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 Jak ktoś regularnie łowi bloki ( na sztuczne przynęty) w tej wodzie to jest dla mnie jak dalajlama buddyzmu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snufficator Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 Witajcie ! Dzieje się coś na Kanale Żerańskim ? Czy warto jest iść w okolice portów ? Late na kanale było fajnie a jak teraz ?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 Jak ktoś regularnie łowi bloki ( na sztuczne przynęty) w tej wodzie to jest dla mnie jak dalajlama buddyzmu.Paru kolegów jest , ale się nie ujawniają . :ph34r:Łowią regularnie zarówno na woblery, jak i muchę . Kilku znam osobiście. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 Witajcie ! Dzieje się coś na Kanale Żerańskim ? Czy warto jest iść w okolice portów ? Late na kanale było fajnie a jak teraz ?? PozdrawiamZ tego co wiem , to im dalej od ZZ , tym gorzej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 Porty zostały zamknięte na okres zimowy dla wędkujących. Wszystkie warszawskie porty. Mignęła mi na pejsbuku uchwała marszałka województwa. Także wędkowanie tylko w głębokim słowiańskim przykucu hehehe 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 Porty zostały zamknięte na okres zimowy dla wędkujących. Wszystkie warszawskie porty. Mignęła mi na pejsbuku uchwała marszałka województwa. Także wędkowanie tylko w głębokim słowiańskim przykucu heheheZamknięty , to będzie tylko port przy elektrociepłowni .http://jerkbait.pl/i...ttach_id=364047 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 Jak myślicie, chodzi o szarpanie zimowisķ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaxonwawa Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 Zakaz wchodzi w życie od 28.11 więc jeszcze 8dni można walczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyga102 Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 (edytowane) Dzisiaj w porcie Czerniakowskim zatrzęsienie łapiących. Edytowane 21 Listopada 2016 przez Zyga102 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyga102 Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Zakaz wchodzi w życie od 28.11 więc jeszcze 8dni można walczyć Niem mogę doczytać tej daty 28.11. na dokumencie ...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaxonwawa Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Masz jeszcze 14 dni jakby na uprawomocnienie się. Wysłane z mojego LG-K500n przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwys Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Porty zostały zamknięte na okres zimowy dla wędkujących. Wszystkie warszawskie porty. Mignęła mi na pejsbuku uchwała marszałka województwa. Także wędkowanie tylko w głębokim słowiańskim przykucu heheheJa zrozumiałem, że porty zamknięto dla wędkujących nie tylko na okres zimowy, lecz na amen. I to do połowy 2021 r. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w6i6e6 Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 NIE NA OKRES ZIMOWY - porty zostały w ogóle wyłączone z wędkowania. http://edziennik.mazowieckie.pl/WDU_W/2016/9647/akt.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w6i6e6 Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Ja zrozumiałem, że porty zamknięto dla wędkujących nie tylko na okres zimowy, lecz na amen. I to do połowy 2021 r.Dokładnie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flame Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Z mapki dla portu Żerańskiego wynika, że w dalszym ciągu możliwe będzie szarpanie sandaczy na gniazadach w porcie (zatoce), który jest bliżej Wisły (pomięszy kanałem, a Wisłą).....Każdego roku w marcu złodzieje ryb walą tam sandacze na tarlisku, a pomiędzy nimi "etyczni" łowią "wczesnowiosenne" okonie cieknące mleczem. Kilka lat temu zgłaszałem sprawę do PZW, Straży Rybackiej oraz WW i WŚ. Jedynie Marek Szymański mi odpisał. Nie wiem czy były wtedy kontrole bo tam nie chodziłem i nie chodzę. Dowiedziałem się o sprawie od kolegi, który się chwalił się dużym sandaczem złowiony na tłistera i oczywiście zabranym. Od tamtej pory nie mam kontaktu z kolegą, którego z tej okazji całkowicie "zbanowałem". 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Chcą wyłowić to co zostało. Na KŻ ryba przetrzepana aż miło :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekd01 Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Z mapki dla portu Żerańskiego wynika, że w dalszym ciągu możliwe będzie szarpanie sandaczy na gniazadach w porcie (zatoce), który jest bliżej Wisły (pomięszy kanałem, a Wisłą).....Każdego roku w marcu złodzieje ryb walą tam sandacze na tarlisku, a pomiędzy nimi "etyczni" łowią "wczesnowiosenne" okonie cieknące mleczem. Kilka lat temu zgłaszałem sprawę do PZW, Straży Rybackiej oraz WW i WŚ. Jedynie Marek Szymański mi odpisał. Nie wiem czy były wtedy kontrole bo tam nie chodziłem i nie chodzę. Dowiedziałem się o sprawie od kolegi, który się chwalił się dużym sandaczem złowiony na tłistera i oczywiście zabranym. Od tamtej pory nie mam kontaktu z kolegą, którego z tej okazji całkowicie "zbanowałem".Jeżeli to się dzieje w marcu, to trzeba Policję wzywać, ale faktycznie, nie byłoby źle objąć i ten odcinek całkowitym zakazem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flame Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Gdybym przy tym był i to widział to bym dzwonił wszędzie, w tym i na Policję. Słyszałem jednak o sprawie od kolegi, który tam był prawie każdego dnia i mi mówił. Zgłosiłem więc problem, a nie konkretną sytuację do SR oraz redakcji, którym powinno również zależeć na tym, aby Sandacze mogły się w spokoju wytrzeć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 W tamtym roku na zeraniu przy ec miałem sandacza 50 coś i poprosilem dziadka żeby mi zdjęcie zrobił i to zrobił i poszedłem wypuścić tego sandacza a on do mnie z morda co robię a najlepsze jest to ze chciał ode mnie odkupić tego sandacza.. Ci ludzie nie mają żadnych skrupułów. Mają to zakodowane w genach żeby wszystko co się zlowi pchać do siaty,wora,lodówki lub bóg wie jeszcze czego. Prawdą jest to ze jak zacznie umierać to starsze pokolenie(źle nie życzę ale szlak mnie bierze gdy widzę co się dzieje nad tą wodą)to wtedy powoli się zacznie odradzać rybostan wód. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 W tamtym roku na zeraniu przy ec miałem sandacza 50 coś i poprosilem dziadka żeby mi zdjęcie zrobił i to zrobił i poszedłem wypuścić tego sandacza a on do mnie z morda co robię a najlepsze jest to ze chciał ode mnie odkupić tego sandacza.. Ci ludzie nie mają żadnych skrupułów. Mają to zakodowane w genach żeby wszystko co się zlowi pchać do siaty,wora,lodówki lub bóg wie jeszcze czego. Prawdą jest to ze jak zacznie umierać to starsze pokolenie(źle nie życzę ale szlak mnie bierze gdy widzę co się dzieje nad tą wodą)to wtedy powoli się zacznie odradzać rybostan wód.Tak stoję wczoraj nad j. Powsinkowskim, patrzę na ten las teleskopów z morskimi kołowrotkami i sobie myślę: "kiedy wy k.rwa wyzdychacie." 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi