smudek Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Od trzech lat próbujemy przepchnąć wniosek o zrobieniu odcinka C&R dla drapieżników na Wiśle (od pierwszego do ostatniego mostu). Jak na razie bezskutecznie. Zbyt mało kół popiera ten projekt. W zasadzie koła dzielnicowe są przeciwne.Próbuj dale! bo z czasem zmienia się mentalność i coraz więcej kół wprowadza C&R i inne koła idą za tym samym. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Słabe wyniki mogą być oznaką tarła okonia. Może warto by było odpuścić żeby mogły w spokoju sobie "potrzeć". Pozdrawiam Mariusz 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tstg Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Od trzech lat próbujemy przepchnąć wniosek o zrobieniu odcinka C&R dla drapieżników na Wiśle (od pierwszego do ostatniego mostu). Jak na razie bezskutecznie. Zbyt mało kół popiera ten projekt. W zasadzie koła dzielnicowe są przeciwne.Niepotrzebnie zmienilem kolo, z checia bym wsparl walke o rozszerzenie no kill na dłuższy odcinek kanału Żeranskiego. Wysłane z mojego LG-H340n przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 (edytowane) Słabe wyniki mogą być oznaką tarła okonia. Może warto by było odpuścić żeby mogły w spokoju sobie "potrzeć". PozdrawiamMariuszŁowienie okoni podczas tarła, na pewno jest mało etyczne , ale i mało efektywne . A że nie samym okoniem KŻ stoi , to sobie wymyśliłem taką alternatywę .Złowiłem dzisiaj 9 szt krasnych w przyjemnym rozmiarze , jako przyłów trafił się jeden szczupły , krąp i jeden okoń. Edytowane 14 Kwietnia 2018 przez Pisarz.......ewski Piotr 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Spodobało mi się łowienie kanałowych krasnych , to i jest ciąg dalszy . 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Potwierdzam co powyżej. W czasie niedzielnych zawodów wędkarskich(spławik, grunt) wiele tych dzielnych rybek padło jako trofeum, w tym okazy blisko 40cm. Ilość i wielkość tych ryb była niespodziewana. Trafiały się również przyzwoite jazie. Okoń dominował w rozmiarze do 10cm, co oznacza, że większe osobniki zajęte są czymś innym.Pozdrawiam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Wzdręg-owej zajawki ciąg dalszy . Dziś gryzły jak szalone , choć rozmiarowo mogło być lepiej. http://jerkbait.pl/topic/108098-wzdr%C4%99gi-2018/page-3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Jeżyna Opublikowano 8 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2018 Hej. Dzieje sie coś na kanale? Na wiśle słabo i pomyślalem moze kanałek zaliczyc celem szczupak/boleń? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikas Opublikowano 9 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2018 Byłem z rana kilka dni temu...okolice statku, otwarty akwen... systematycznie i mozolnie obrzucany metr po metrze odcinek ok. 500 metrów brzegu ... W jedną stronę obrotówka i guma wpuszczana w grążele a spowrotem powierzchniowo wobler boleniowy ... Szału nie było choć bolek co jakiś czas się pokazywał... Na całe wędkowanie jeden kanałowy gruby okoń wyskoczył spod nóg i uderzył w obrotówę bez wcięcia... Poza tym sama drobnica taka jak na zdjęciu czyli w okolicach obrotówki 3-ki ( zdjęcie wklejam jako taki wyznacznik przedziału żerujących okoni)... Mijany wędkarz pochwalił się, że złapał szczupaka 56cm ( wypuścił i mu wierzę bo jest jak ten szczupak z młodego rocznika )... Ja ze szczupłym i bolkiem nie pogadałem tego dnia choć miałem szczere chęci... Dużo opalającej się wzdręgi i płotek także uelowcy mają raj bo nie ma jeszcze bujnego zielska... okoń duży przynajmniej w tym dniu jeszcze choruje bo jest napewno...to wiem...sztuka która mi uderzyła była pod 40-tkę ale w polarach na czystej wodzie widziałem że jest mocno podrapana przy ogonie... Wysłane z mojego HAMMER_AXE_M_LTE przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franciszek Buchner Opublikowano 9 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2018 Zalamany niepowodzeniami na Wiśle spedzilem dzisiejsze przedpołudnie na kanale. Na brzegu wylądowały trzy okonie w między 20 a 30cm, a jeden spadł pod moimi nogami. Ale to co bylo naprawdę imponujące to bolenie patrolujące zarośla. Strasznie chciałbym umieć się do nich dobrać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Jeżyna Opublikowano 9 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2018 Jade zatem z rana. Dzieki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 9 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2018 Zalamany niepowodzeniami na Wiśle spedzilem dzisiejsze przedpołudnie na kanale. Na brzegu wylądowały trzy okonie w między 20 a 30cm, a jeden spadł pod moimi nogami. Ale to co bylo naprawdę imponujące to bolenie patrolujące zarośla. Strasznie chciałbym umieć się do nich dobraćNie jeden zjadł zęby na tych boleniach i nic z tego nie wyszło i dlatego pewnie sobie dalej pływają. ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 9 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2018 Podchodziłem do tematu niejednokrotnie. W czasach, kiedy jeszcze o Jerku nie słyszałem, a ryby na KŻ były jakby to napisać większe Wszelkie próby nic nie dały. Bolenie sprytnie omijały moje wszelkie przynęty. Teraz kiedy jest ich dużo mniej, to w ogóle bym się nie podejmował, szkoda czasu. Ale życzę Ci powodzenia i wytrwałości. Pozdrawiam Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hans Kloss Opublikowano 9 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2018 Nie jeden zjadł zęby na tych boleniach i nic z tego nie wyszło i dlatego pewnie sobie dalej pływają. Nie siej defetyzmu, łowienie boleni jest arcyboleśnie proste, trzeba tylko podejść do tematu z głową. No chyba że te warszawskie to jakieś specjalnie wyszkolone w Julinku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 10 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2018 (edytowane) Nie siej defetyzmu, łowienie boleni jest arcyboleśnie proste, trzeba tylko podejść do tematu z głową.No chyba że te warszawskie to jakieś specjalnie wyszkolone w JulinkuTu nie chodzi o szkolenie, a o specyfikę łowiska. Nie są łatwe, ale nie ma co demonizować - przy poświęceniu im odrobiny czasu można je łowić regularnie. Edytowane 10 Maja 2018 przez olo86 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 10 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2018 Nie siej defetyzmu, łowienie boleni jest arcyboleśnie proste, trzeba tylko podejść do tematu z głową.No chyba że te warszawskie to jakieś specjalnie wyszkolone w JulinkuNo pewnie masz racje, to jak już połowisz te kanałowe (regularnie) "z głową" to pochwal się wynikami. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdol1 Opublikowano 10 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2018 Też czekam z niecierpliwością Olaf dajesz i potem się chwalisz acha... Kobiałka się nie liczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas06 Opublikowano 10 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2018 I teraz najazd "boleniarzy" na biedną Kobiałke będzie???????? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Jeżyna Opublikowano 10 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2018 Niech jadoooo. Nic sie nie pokazuje plus pełno syfu płynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 10 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2018 I teraz najazd "boleniarzy" na biedną Kobiałke będzie????????Tak szybko jak przyjadą - tak szybko odjadą ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas06 Opublikowano 10 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2018 Niektórzy pięknie tam łowią(bolenie) ale dzięki bogu tylko niektórzy???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 10 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2018 (edytowane) Też czekam z niecierpliwością Olaf dajesz i potem się chwalisz acha... Kobiałka się nie liczy Ja już swoje bolki na KŻ złowiłem. a i w tym roku na kanał przyjdzie czas. A akurat na Kobiałce na bolkach nie byłem nigdy - tłum mnie przeraża. a jakbyś nie zauważył - nie ja tu lekceważę kanałowe bolki - tylko ekspert z Wrocławia Edytowane 10 Maja 2018 przez olo86 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 12 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2018 Odkupiłem od kolegi z forum Street Air Kongera . Przyszedł wczoraj wieczorem , to dziś pojechałem go wypróbować i uwiesił się taki trzydziesta-czek. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinnow Opublikowano 20 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2018 Dziś na kanałku 2,5 h i na zero A jak Wy koledzy, był ktoś z Was dziś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ochocim Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Siema Panowie!Byl Ktos moze ostatnio na kanale?Pytanie dotyczy oksów-czy jest sens jechać,czy wszystkie poszly ns zegrze??Chyba ze macie info o esoksach,ewentuanie zanderach?Pozdro i polamania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi