Skocz do zawartości

Kanał Żerański

Patrinho

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...

Cześć, nikt nie łowi na kanałku? wątek zamarł..

Kanał jak co roku na wiosnę , to dla mnie wzdręga , krasnopióra i jeszcze raz wzdręga . :D  ;)

W tym roku brały bardzo chimerycznie , ale myślę że z setkę złowiłem.   :)

post-52308-0-99923600-1745659352_thumb.jpg

post-52308-0-23169200-1745659497_thumb.jpg

post-52308-0-90598100-1745659515_thumb.jpg

post-52308-0-51380500-1745659539_thumb.jpg

post-52308-0-05684500-1745659617_thumb.jpg

post-52308-0-88215600-1745659862_thumb.jpg

post-52308-0-34103800-1745660046_thumb.jpg

Edytowane przez Pisarz.......ewski Piotr
  • Like 11

Kurde to smutne że nawet z okoniem jest kiepsko... Nie wspomnę że jak taki wędkarz jak Pisarz narzeka to zwykły śmiertelnik co ma zrobić

Daniel  :)

Chyba Cię co nieco poniosło , ja też jestem zwykłym śmiertelnikiem. :D

A że stary już jestem  :(  , to i narzekam.

Ilość okonia na KŻ jest odwrotnie proporcjonalna do mody na łowienie ultralight i presji wędkarskiej . Był czas kiedy łowienie na  spinning było mało popularne (większość wolała żywca)  , a jeśli już to musiało być ciężko i grubo , wtedy na mój widok czyli łowiącego wykałaczką  :o  , wędkarze pukali się w czoło.  Dzisiejsze realia nad KŻ , to wędkarz obok wędkarza i ultralight rządzi. Tylko wtedy bywały dni że dziennie łowiłeś trzydzieści okoni  słusznych rozmiarów , a dziś tyle samo tylko że przez cały sezon.

Edytowane przez Pisarz.......ewski Piotr
  • Like 1

Wg mnie jest jeszcze jedna, istotna kwestia, nie ma okonia w Z. Zegrzyńskim, nie ma też na Kan. Żerańskim...

To prawda :) .Kanał Żerański i Zalew Zegrzyński to były zawsze naczynia połączone .

Dziś dotyczy to okonia , a dawno temu  identycznie było z sumem , a później z sandaczem . :(

• Like 1

A dlaczego niema okonia w Zegrzu? Ludzie smażą i zjadają z nicieniem?

Cóż chyba największą zmorą okoni były zawody wędkarskie. Prawie co tydzień były zawody. Każdy chciał zapunktować okoniem i łowiono po 100 ryb w trakcie zawodów. Wożone w siatkach kilka godzin do wyników... połowa nie dożywała. Edytowane przez DP Fishing
  • Like 3

To jest wszystko dowód na sprawczość i sukces polityki prowadzonej przez Okręg Mazowsze PZW !  Polityki zwalczenia problemu nicieni wśród okoni poprzez eliminacje okoni. Brak wymiaru ochronnego dla okonia zrobił swoje. Nie będzie ryb to nie będzie problemu, logiczne :)

• Like 7

• 2 miesiące temu...