lapland Opublikowano 4 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2022 (edytowane) A nie da się tego wywnioskować i zaryzykować oferty po samodzielnej analizie innych giełd i for? Może warto wziąć się do roboty i zaryzykować samo odpowiedzialności?Może jakbym miał czas na analizy rynków i giełd sprzedażowych, to pewnie bym tak zrobił, ale z racji że pracuję też w turystyce i czasami mam dostęp do świeżego towaru, którego ludzie chcą się pozbyć po urlopie w różnych pieniądzach, to wolę zadać krótkie pytanie rzeszy ludzi, którzy z racji naszego hobby mają szersze rozeznanie na ten temat z być może różnych powodów takich jak np wolny czas, rozeznanie rynków lub własnego doświadczenia potrafią klepnąć trzy słowa na pytanie mam nadzieję zadane w odpowiednim temacie. Właśnie robię analizę, tak jak piszesz z tym, że dodatkowo zdaję się też na wiedzę i chęć pomocy innych i chyba do tego z założenia jest forum... Edytowane 4 Grudnia 2022 przez lapland Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 4 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2022 Masz absolutną rację. Większość forumowiczów jest ogarniętych taką nudą i brakiem zajęć, że tylko czeka na takie pytania.Właśnie dla nich stworzone jest to forum 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GroPerch Opublikowano 4 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2022 A nie da się tego wywnioskować i zaryzykować oferty po samodzielnej analizie innych giełd i for? Może warto wziąć się do roboty i zaryzykować samo odpowiedzialności?Nie rozumiem o co robisz problem, kolega dosłownie zapytał o wycenę sprzętu w temacie do tego przeznaczonym. Do autora pytania, w praktyce ciężko będzie Ci znaleźć kupca na wszystkie 3 wędki, pewnie musiałbyć dać cene jakieś -40% względem nowej. Przy sprzedaży pojedynczych egzemplarzy pewnie już bliżej -20% względem ceny rynkowej 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 4 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2022 Zdaje się ,że jakiś czas temu widziałem TE kije na szwedzkim TRADERA .Może tam poszukaj w archiwum . To tak informacyjnie dla Cebie i ewentualnych kupców z forum . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 4 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2022 Westin W10 Powercast-T 8’ 240cm XXH 40-150g Westin W8 Powercast-T 8’6” XXH 40-130g Westin W6 Jerkbait 6’6”- 195cm XXH 40-130g Orientuje się ktoś ile można za takie kombo krzyknąć?Używane 3m-ce Zaczynając od najdroższej serii ,to poszła za chyba 5200 SEK ,reszta odpowiednio niżej ,aż do serii W4 za około 1000 SEK .Także można policzyć prosto . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 4 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2022 Nie rozumiem o co robisz problem, kolega dosłownie zapytał o wycenę sprzętu w temacie do tego przeznaczonym. Do autora pytania, w praktyce ciężko będzie Ci znaleźć kupca na wszystkie 3 wędki, pewnie musiałbyć dać cene jakieś -40% względem nowej. Przy sprzedaży pojedynczych egzemplarzy pewnie już bliżej -20% względem ceny rynkowejJaki problem.Zero problemu. To wszystko stosunkowo nowe modele więc łatwo znaleźć ich cenę i podanie ceny atrakcyjnej dla obu stron. Gdyby to były wędki starych, niszowych serii to rozumem koleżeńską prośbę o pomoc. A tłumaczenie, że nie mam czasu ... wybacz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GroPerch Opublikowano 4 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2022 Tak wysokie serie wędzisk to jednak jest nisza i ich cena nie jest oczywista. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 4 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2022 Może wiesz, kolekcjonuję stary sprzęt. Nie ma porównania ze znalezieniem/ wyceną tych staroci. Ale poszukiwanie z sukcesem to prawdziwa frajda 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonek@123 Opublikowano 28 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2022 Ile może być warty woblery trociowy Igora Pomorskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mundurowy Opublikowano 28 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2022 Ile może być warty woblery trociowy Igora PomorskiegoMożesz wstawić zdjęcie tego woblera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matteoo Opublikowano 29 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2023 Ile dziś może być wart haswing cayman 55 gps z kotwicą w pilocie, roczny. Z bólem będę sprzedawał, bo działa świetnie, ale do mojej nowej łódki będzie za mały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cys82 Opublikowano 28 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2023 Witam. Mam prośbę. Chcę wystawić na sprzedaż dwie pary śpiochów Cabelas ( rozmial LR ) oraz Jaxon ( rozmiar XL ) . Cabelas po dłuższym czasie brodzenia po pas pocą się na szwie na nogawce, już nie pamiętam dokładnie gdzie. Mają klejone skarpety jak na zdjęciach. Jaxon - mała łatka na 4 literach i niestety te leją na połączeniu ze skarpetami. Może ktoś by potrzebował na łódkę, ewentualnie przedzieranie się przez trawska? Ale jaka cena ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 28 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2023 Cena wysyłki co najwyżej... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 28 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2023 Cena wysyłki co najwyżej...Nie zapominajmy, że kupujący poniesie też kiedyś koszty utylizacji tych gaci. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cys82 Opublikowano 28 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2023 to chyba w kosz pójdą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadi Opublikowano 12 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2023 Witajcie.Czy da się w jakiś sposób określić wartość rynkową tych kołowrotków? Są w stanie raczej dobrym lub bardzo dobrym. Przekładnie w środku są czarne, zęby nie noszą śladów jakiegoś zużycia. Na obudowach są jakieś ryski, ale nie są to ogromne odpryski. Pracują płynnie, pod obciążeniem nie słychać żadnych niepokojących odgłosów.Jeden to Stradic FI 2500Drugi to Stradic FD 1000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz1990 Opublikowano 13 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2023 Cześć. Orientuję się ktoś dobrze w woblerach Rapali? Mam około 70 sztuk dosyć starych Rapali i zastanawiam się nad sprzedażą. Nie mam pojęcia jak je wycenić i czy są to woblery jakieś ciekawsze bardziej wartościowe itd. W Salmo dużo lepiej się orientuję ale Rapala to czarna magia. Jeżeli ktoś z Was ma chęć pomóc to najszybciej by było chyba przez SMS. Na Jerkbait uciążliwe jest zmniejszanie zdjęć. Proszę o kontakt na priv. z numerem tel. PS. Mam też około 80 szt starych Salmo i pewnie też będę powoli sprzedawał ale je łatwiej mi będzie wycenić. Do tego mam też inne myślę ciekawe woblery. Np. Stare HRT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
platynowłosy Opublikowano 13 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2023 Mariusz, skontaktuj się z naszym forumowym Kolegą BOB-em. W temacie Rapali. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 13 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2023 (edytowane) A w życiu! Nie mam na tyle wiedzy o cenach na rynku abym wziął to na siebie Guru w temacie jest Piotrek Rozbicki Edytowane 13 Kwietnia 2023 przez BOB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 13 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2023 Piotr Rozbiecki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 13 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2023 Mariusz z Rapalą nie będziesz miał większych problemów. Większość modeli jest produkowana i sprzedawana od lat. Wyższe ceny (od tych sklepowych) osiągają jedynie modele, które "wypadły" z produkcji a są z różnych względów poszukiwane, np: Risto Rap 27g, Long Cast 10 cm itd. Analogicznie jest z rozmiarami. Brakuje w sklepie, cena szybuje. Przykładowo - Flat rap 8 cm, jeszcze kilka miesięcy temu był sprzedawany za 60 - 100 zł. Dzisiaj w sklepie kupisz ten model za 35 PLN. Ten sam model w rozmiarze 10, lub 12 cm jest "bezcenny. Tak więc nie uzyskasz prostej odpowiedzi na swoje pytanie. Piszesz, że masz "dosyć stare Rapale". Mało to precyzyjne, jeśli są Twoimi rówieśnikami, to na rynku kolekcjonerskim są "średnio" poszukiwane. Powód - mają dokładnie takie same wartości nautyczne co obecnie sprzedawane. Kotwiczki jednak mają zdecydowanie gorsze. Tak więc bez wstawienia zdjęć słabo widzę jakiekolwiek doradzanie. Zgoła inaczej wygląda sprawa Salmo. Tam nawet w obrębie jednego modelu (różne wypusty, roczniki) zachodziły mniej, lub bardziej znaczące zmiany. Tego prawdopodobnie nikt do końca nie ogarnia. Nieraz po zakupie kilku "identycznych" egzemplarzy każdy żył własnym życiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz1990 Opublikowano 13 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2023 Dziękuję wszystkim za podpowiedzi. Dziś poświęciłem godzinkę i chciałem coś wspólnie z Google allegro itp ustalić lecz naprawdę mnie to zaczyna przerastać. ???????????? Mam problem żeby nawet rozszyfrować wielkość woblera. Jak oni to mierzyli i opisywali to nie mam pojęcia.???? ????????.Dla przykładu mam woblery Rapala shad rap deep runner 8 i faktycznie ma on 8 cm jak go zmierzę. Mam też tego samego woblera tylko krótszego bez opisu na sterze i ma on 7cm a takiego nie widziałem w sieci. Kolejny opisany jako Deep runner 5 ma w rzeczywistości 5,5 cm. Kolejny opisany Rapala Tail Dancer 30 FT ma po zmierzeniu 10 cm a w internetach znajduje mi tylko 9 i 11. To w końcu nie wiem czy mój to 9 czy 11 czy jednak kiedyś produkowali 10. Jak szukam i sprawdzam poszczególne modele to mam problem z oszacowaniem jaka to długość. Wydaję mi się to bardzo pomieszane. Kolego Lepton wyślę do Ciebie wiadomość na priv. Może mógłbyś mi pomóc chociaż rozszyfrować ich oznaczenia długości woblerów bo nie ogarniam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 13 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2023 Dziękuję wszystkim za podpowiedzi. Dziś poświęciłem godzinkę i chciałem coś wspólnie z Google allegro itp ustalić lecz naprawdę mnie to zaczyna przerastać. [emoji23][emoji23][emoji23] Mam problem żeby nawet rozszyfrować wielkość woblera. Jak oni to mierzyli i opisywali to nie mam pojęcia.[emoji848] [emoji23][emoji23].Dla przykładu mam woblery Rapala shad rap deep runner 8 i faktycznie ma on 8 cm jak go zmierzę. Mam też tego samego woblera tylko krótszego bez opisu na sterze i ma on 7cm a takiego nie widziałem w sieci. Kolejny opisany jako Deep runner 5 ma w rzeczywistości 5,5 cm. Kolejny opisany Rapala Tail Dancer 30 FT ma po zmierzeniu 10 cm a w internetach znajduje mi tylko 9 i 11. To w końcu nie wiem czy mój to 9 czy 11 czy jednak kiedyś produkowali 10. Jak szukam i sprawdzam poszczególne modele to mam problem z oszacowaniem jaka to długość. Wydaję mi się to bardzo pomieszane. Kolego Lepton wyślę do Ciebie wiadomość na priv. Może mógłbyś mi pomóc chociaż rozszyfrować ich oznaczenia długości woblerów bo nie ogarniam.Sprawdzaj ile wazy Wysłane z mojego motorola edge 30 fusion przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz1990 Opublikowano 13 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2023 Tak byłoby najłatwiej. Niestety nie mam takiej wagi ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 13 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2023 Na alledrogo pseudojubilerska za 15 zł.Lub kuchenna do 2 -3kg Wysłane z mojego motorola edge 30 fusion przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi