Tiur Opublikowano 12 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2024 Rok temu sprzedawałem spinnerbaity z USA po 15 lub 20zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry krokodylec1 Opublikowano 12 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2024 Te 4 na górze to chyba " bardzo stare" salmo( ten sam ster), ostatni to dorado( napis na sterze).Okoń( bez sterów) 8.5cm, szczupak 11.5cm, plotka 9.5cm, reszta 12 i 13cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 13 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2024 (edytowane) Niżej jest zapis. Poszło dwa razy. Edytowane 13 Lutego 2024 przez trout master Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 13 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2024 Skoro plotka ma 9.5cm (a w rzeczywistość wg opisu Salmo Roach ma 9cm) to te niżej (Salmo Whitefish i "Dorado") ma na pewno 15cm o ile nie 18cm. Ten wobler poniżej Salmo Whitefish to raczej nie Dorado bo widać wyraźnie strukturę łuski a Dorado nie okleja niczym woblerów. To albo jakiś głowacicowy Wideł albo Corado (ale nie te oczka/stelaż). Na pewno wszystkie to stare (lata ok 2000r.) woblery. Ten ostani na dole to może być też jakiś wobler krakowski lub głowacicowy np. Wojtka Krasnopolskiego. Na pewno robił go jakiś specjalista od połowu głowacic na Podhalu. ________ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 13 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2024 ten na dole, to wobler Corado. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 13 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2024 Wygląda jak skurczybyk na Corado ale te oczka mi nie pasują. Z takiego drutu były robione? Muszę rzucić okiem na wobki kolegi AbuDam który miał gdzieś pełno tych Corado i Big Fish. Może podobny znajdę. Z tego co utkwiło w głowie to oczka były chyba przykręcenie mosiężnymi wkrętaki i oczka były też z mosiądzu. Muszę popatrzeć czy jakiegoś jeszcze gdzieś nie mam. Złotego takiego na pewno nie miałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cez@ry Opublikowano 13 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2024 ten na dole, to wobler Corado.A ja twierdzę że jest to wobler Hector ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 13 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2024 (edytowane) Ten Corado ma 12 cm i jest to największy wobler z takim sterem i oczkami z drutu. Arku, wobler, o którym piszesz ma 15 cm i jest to najdłuższy wobler Corado i rzeczywiście ster ma metalowy i przykręcany wkrętami, a stelaż wycinany z blachy mosiężnej. Edytowane 13 Lutego 2024 przez Banjo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 13 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2024 Czarku, to nie Hector, inny ster ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 18 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2024 Wykopałem w pudełku kilka boleniowek Tomiego i nadmiar chciałbym upłynnić, za pomoc w wycenie będę zobowiązany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz54 Opublikowano 18 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2024 Wykopałem w pudełku kilka boleniowek Tomiego i nadmiar chciałbym upłynnić, za pomoc w wycenie będę zobowiązany... 20240218_121443.jpgStara dobra robota Tomka. 100 zł sztuka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 18 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2024 Cześć, Lamiglas Rogue River Special half pounder 7'6, 6-12 oz. Jaka cena byłaby zasadna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirek2000 Opublikowano 29 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2024 Witam,Czy taki wobler rebel jest coś warty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Jędrzej Opublikowano 2 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2024 (edytowane) Cześć, znalazłem w szafie takiego oto Dragona Millenium Heavy Duty Super Fast 270cm 5-25g i chciałbym się z nim rozstać. Nie wiem ile to w tym przypadku rozsądna cena. Wędka ma folię na korku i jakieś drobne ryski na blanku. Będę bardzo wdzięczny za pomoc w wycenie. Edytowane 2 Marca 2024 przez Liquid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 2 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2024 Cześć, znalazłem w szafie takiego oto Dragona Millenium Heavy Duty Super Fast 270cm 5-25g i chciałbym się z nim rozstać. Nie wiem ile to w tym przypadku rozsądna cena. Wędka ma folię na korku i jakieś drobne ryski na blanku. Będę bardzo wdzięczny za pomoc w wycenie. A przeglądałeś linki w internecie po wpisaniu modelu wędki? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Jędrzej Opublikowano 2 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2024 A przeglądałeś linki w internecie po wpisaniu modelu wędki? Przeglądałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 2 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2024 I są podane ceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Jędrzej Opublikowano 2 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2024 I są podane ceny? Są cyfry i waluta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GroPerch Opublikowano 2 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2024 I są podane ceny?Ale mnie irytuje podejście osób które czepiają się w wątku „pomoc w wycenie” o to, że ktoś prosi o pomoc w wycenie. Dosłownie po to został stworzony ten wątek. Naprawdę oszczędźcie sobie trudu i lepiej nic nie piszcie, tym bardziej, że to Dragon ze starej serii i wycena wcale nie jest oczywista. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GroPerch Opublikowano 2 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2024 Cześć, znalazłem w szafie takiego oto Dragona Millenium Heavy Duty Super Fast 270cm 5-25g i chciałbym się z nim rozstać. Nie wiem ile to w tym przypadku rozsądna cena. Wędka ma folię na korku i jakieś drobne ryski na blanku. Będę bardzo wdzięczny za pomoc w wycenie.A odpowiadając na Twoje pytanie, realnie możesz wołać za niego do około 170zł jeśli jest nowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Jędrzej Opublikowano 2 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2024 A odpowiadając na Twoje pytanie, realnie możesz wołać za niego do około 170zł jeśli jest nowy. Dzięki za odpowiedź! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matteoo Opublikowano 2 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2024 Panowie, taki silniczek, przywieziony z mojej przystani w Szwecji. Praktycznie od nowości w jednych rękach. To 2t z lat początku 80tych. W pełni sprawny, dodatkowo kpl nowych uszczelek do gaźnika. Może na dziś wymagać drobnej regulacji. Silnik mocowany na jeden motylek. Ile to może być warte? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 2 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2024 A dużo jest w nim aluminium? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 3 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2024 Ale mnie irytuje podejście osób które czepiają się w wątku „pomoc w wycenie” o to, że ktoś prosi o pomoc w wycenie. Dosłownie po to został stworzony ten wątek. Naprawdę oszczędźcie sobie trudu i lepiej nic nie piszcie, tym bardziej, że to Dragon ze starej serii i wycena wcale nie jest oczywista. Nie czepiam się, tylko chciałbym zmobilizować do przeglądnięcia innych źródeł informacji. Wędka nie jest na tyle stara, żeby nie można było doszukać się o niej czegokolwiek. Uważam, że zanim tutaj zada się pytanie z prośbą o wycenę, to przydałoby się samemu co nie co zorientować. Może mylę się, ale niektórym jest łatwiej zadać tutaj pytanie niż zadać sobie trudu. Niech inni produkują się i podadzą mi cenę na tacy. Zanim napisałem pierwszy wpis, to przeglądnąłem kilka linków. Zajęło mi to naprawdę kilka minut. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dario69 Opublikowano 3 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2024 Phenix Karabela 943-2, 4-12 lb. Jestem posiadaczem takiego oto blanku. Świetny materiał na klenio-jaziówkę. Zamierzam go w końcu uzbroić, ale wcześniej chciałbym oszacowaćjego wartość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi