Skocz do zawartości

Pomoc w wycenie sprzętu

Leny

Rekomendowane odpowiedzi

Skoro plotka ma 9.5cm (a w rzeczywistość wg opisu Salmo Roach ma 9cm) to te niżej (Salmo Whitefish i "Dorado") ma na pewno 15cm o ile nie 18cm.

Ten wobler poniżej Salmo Whitefish to raczej nie Dorado bo widać wyraźnie strukturę łuski a Dorado nie okleja niczym woblerów. To albo jakiś głowacicowy Wideł albo Corado (ale nie te oczka/stelaż).

Na pewno wszystkie to stare (lata ok 2000r.) woblery.

Ten ostani na dole to może być też jakiś wobler krakowski lub głowacicowy np. Wojtka Krasnopolskiego. Na pewno robił go jakiś specjalista od połowu głowacic na Podhalu.

________

Wygląda jak skurczybyk na Corado ale te oczka mi nie pasują. Z takiego drutu były robione? Muszę rzucić okiem na wobki kolegi AbuDam który miał gdzieś pełno tych Corado i Big Fish. Może podobny znajdę. Z tego co utkwiło w głowie to oczka były chyba przykręcenie mosiężnymi wkrętaki i oczka były też z mosiądzu. Muszę popatrzeć czy jakiegoś jeszcze gdzieś nie mam. Złotego takiego na pewno nie miałem.

Ten Corado ma 12 cm i jest to największy wobler z takim sterem i oczkami z drutu. Arku, wobler, o którym piszesz ma 15 cm i jest to najdłuższy wobler Corado i rzeczywiście ster ma metalowy i przykręcany wkrętami, a stelaż wycinany z blachy mosiężnej.

Edytowane przez Banjo

• 2 tygodnie później...

Cześć,

znalazłem w szafie takiego oto Dragona Millenium Heavy Duty Super Fast 270cm 5-25g i chciałbym się z nim rozstać. Nie wiem ile to w tym przypadku rozsądna cena. Wędka ma folię na korku i jakieś drobne ryski na blanku. Będę bardzo wdzięczny za pomoc w wycenie.

post-69520-0-99692700-1709396683_thumb.jpg

post-69520-0-77875300-1709396689_thumb.jpg

Edytowane przez Liquid

Cześć,

znalazłem w szafie takiego oto Dragona Millenium Heavy Duty Super Fast 270cm 5-25g i chciałbym się z nim rozstać. Nie wiem ile to w tym przypadku rozsądna cena. Wędka ma folię na korku i jakieś drobne ryski na blanku. Będę bardzo wdzięczny za pomoc w wycenie.

A przeglądałeś linki w internecie po wpisaniu modelu wędki?

• Like 1

I są podane ceny?

Ale mnie irytuje podejście osób które czepiają się w wątku „pomoc w wycenie” o to, że ktoś prosi o pomoc w wycenie. Dosłownie po to został stworzony ten wątek. Naprawdę oszczędźcie sobie trudu i lepiej nic nie piszcie, tym bardziej, że to Dragon ze starej serii i wycena wcale nie jest oczywista.

Cześć,

A odpowiadając na Twoje pytanie, realnie możesz wołać za niego do około 170zł jeśli jest nowy.

Panowie, taki silniczek, przywieziony z mojej przystani w Szwecji. Praktycznie od nowości w jednych rękach. To 2t z lat początku 80tych. W pełni sprawny, dodatkowo kpl nowych uszczelek do gaźnika. Może na dziś wymagać drobnej regulacji. Silnik mocowany na jeden motylek. Ile to może być warte?

post-61989-0-13186800-1709411916_thumb.jpg

post-61989-0-01172400-1709411931_thumb.jpg

Ale mnie irytuje podejście osób które czepiają się w wątku „pomoc w wycenie” o to, że ktoś prosi o pomoc w wycenie. Dosłownie po to został stworzony ten wątek. Naprawdę oszczędźcie sobie trudu i lepiej nic nie piszcie, tym bardziej, że to Dragon ze starej serii i wycena wcale nie jest oczywista.

Nie czepiam się, tylko chciałbym zmobilizować do przeglądnięcia innych źródeł informacji. Wędka nie jest na tyle stara, żeby nie można było doszukać się o niej czegokolwiek.  Uważam, że zanim tutaj zada się pytanie z prośbą o wycenę, to przydałoby się samemu co nie co zorientować. Może mylę się, ale niektórym jest łatwiej zadać tutaj pytanie niż zadać sobie trudu. Niech inni produkują się i podadzą mi cenę na tacy. Zanim napisałem pierwszy wpis, to przeglądnąłem kilka linków. Zajęło mi to naprawdę kilka minut.

• Like 8

• 1 miesiąc temu...