oski124 Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Witam wszystkich. Naczytałem się mase tematów na forum i nie mogłem nic z tego zrozumieć wszyscy wszystkich tylko hejtuja itd. Więc mam do Was pytanko jaki sprzet mi doradzacie na kij mam do wydania do 200zl. plecionke już mam, jeżeli chodzi o multik to sam nie wiem czy te okumy tansze sa zle czy nie, ale dodam ze ja dbam o sprzet i po każdej wyprawie będę czyścił multik. To teraz gdzie i co będę lowil:- sandacz, szczupak-gumy na główkach do 7-17g-żwirownia na której jest od 4m do 12m, starorzecza ok 2-3m i czasami wisła-bezsterowcami nie będę wgl łowił http://www.fishpoint.pl/savage-wedka-butch-light-xlnt-205m-1030g-p-11590.htmla ta wedeczka będzie dobra do moich wymagań? bo ja mogę ją mieć za 180zl nówke a i czy ona ma pazurabo na zdjjeciu go nie widac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon4999 Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Jerkami nie lowisz a chcesz casting! Przemysl to czy to ma sens.Ale jak juz to polecam wedke Okuma Black Rock do 35g a co do multika to nie wiem czy znajdziesz cos co zdola zazucic przynetami 7g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Szymonie casting to nie tylko jerki.Ja łowię od 2gr do 100 tylko na casta. Klenie, jazie, bolki, okonie, sandacze, szczupaki...wszystko wyjeżdza na wędki z pazurem. Poza tym mam zboczenie na punkcie wahadłówek i nie widzę powodu, dla którego miałbym zrezygnować z casta 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon4999 Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 No tak! Sam swego czasu lowilem na Calcutte 51s od wujka ale calcutta kosztuje ponad 2k a za okolo 150zl nie kupisz chyba multika obslugujocego przynety 7g niemam racji? No chyba ze uzywke jakos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oski124 Opublikowano 30 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 minecjusz a moglbys mi doradzic jaka wedke kupic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon4999 Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Szymonie casting to nie tylko jerki.Ja łowię od 2gr do 100 tylko na casta. Klenie, jazie, bolki, okonie, sandacze, szczupaki...wszystko wyjeżdza na wędki z pazurem. Poza tym mam zboczenie na punkcie wahadłówek i nie widzę powodu, dla którego miałbym zrezygnować z casta A co sodzisz o Okumie Black Rock albo w wedkarskim moim widzialem wedke cast do 20g pstragowke chyba z berkleja zajefajna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oski124 Opublikowano 30 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Szymσи co to za barkley? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon4999 Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Wiesz co? Pamoetam ze jakas zajefajna wedka i tania ale nawet nie jestem pewny czy to berkley.Jak chcesz to tyrkne do wedkarskiego i spytam co tam mieli za wedke casta ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oski124 Opublikowano 30 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 (edytowane) Bylbym bardzo wdzieczny Edytowane 30 Marca 2014 przez oski124 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon4999 Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Zadzwonie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 A co sodzisz o Okumie Black Rock albo w wedkarskim moim widzialem wedke cast do 20g pstragowke chyba z berkleja zajefajna Wiesz co? Pamoetam ze jakas zajefajna wedka i tania ale nawet nie jestem pewny czy to berkley.Jak chcesz to tyrkne do wedkarskiego i spytam co tam mieli za wedke casta ok? Jerkami nie lowisz a chcesz casting! Przemysl to czy to ma sens.Ale jak juz to polecam wedke Okuma Black Rock do 35g a co do multika to nie wiem czy znajdziesz cos co zdola zazucic przynetami 7g po 1 Szymon proszę uważaj bardziej na ortografie i styl pisania - nikt tu nie walczy na większa ilość postów. Po 2 doradzasz kij a jak sadze sam jesteś poczatkujacy w tym temacie ? Jezeli sie myle to wybacz bardzo. Po 3 okuma ktora podales bedzie slabo wspolpracowac z dolna granica tzn 7 gram - lepiej dla kolegi aby wybrał model o oczko lżejszy tzn 5-25 i będzie mieć komfort w całym zakresie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon4999 Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 w castingu siedzialem niecale 2 msc a ortografia...Mam juz laptop do dyspozycji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 (edytowane) Laptop, komórka, gołąb pocztowy - szanujmy sie nawzajem Edytowane 30 Marca 2014 przez meme174 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon4999 Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 No tak tak przesylka z Usa 40USD a gołąb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 gołąb tylko dla pełonoletnich 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon4999 Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Nie to wszystko szlak trafi!!!! A wróbel? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Witam wszystkich. Naczytałem się mase tematów na forum i nie mogłem nic z tego zrozumieć wszyscy wszystkich tylko hejtuja itd. Więc mam do Was pytanko jaki sprzet mi doradzacie na kij mam do wydania do 200zl. plecionke już mam, jeżeli chodzi o multik to sam nie wiem czy te okumy tansze sa zle czy nie, ale dodam ze ja dbam o sprzet i po każdej wyprawie będę czyścił multik. To teraz gdzie i co będę lowil:- sandacz, szczupak-gumy na główkach do 7-17g-żwirownia na której jest od 4m do 12m, starorzecza ok 2-3m i czasami wisła-bezsterowcami nie będę wgl łowił http://www.fishpoint.pl/savage-wedka-butch-light-xlnt-205m-1030g-p-11590.htmla ta wedeczka będzie dobra do moich wymagań? bo ja mogę ją mieć za 180zl nówke a i czy ona ma pazurabo na zdjjeciu go nie widacWędka którą podałeś jest przeznaczona do castingu. Będzie dobra na pierwszy raz . Na niej nauczysz się komfortowo rzucać przynęty wszelakiej maści. Ten patyczek ma troszkę zapasu więc górnej granicy zbytnio nie przekroczysz. Pamiętaj jedno , na szeroką Wisłę będzie za mało. Pod drugi brzeg nie dorzucisz. Jeśli masz okazję kupić ten patyczek za 180zł , nie zastanawiaj się tylko kup. Z jakim multikiem chcesz ten kij sparować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 31 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Okuma BR do 25gr...proponowana przez Ciebie SG.....Jaxon inspiral 10-35gr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 31 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Zapytaj Kamila jak widzi akcję tego kija pod podane przez Ciebie wabiki.Tani, nowy i ręczna robota http://jerkbait.pl/topic/37909-s-casting-213-m-7-28-g/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Witam, przymierzam się do zakupu swojego pierwszego zestawu castingowego, zestaw ten ma być głównie pod bolka i współpracować z przynętami 15-25g. Wstępnie mam na oku team dragona 2.30m 10-30g, gorzej z multikiem, na zestaw mogę przeznaczyć jakieś 700zł, powiedzmy TD 300zł plus 400 na multik.Co mogą polecić znawcy tematu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon4999 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Daiwa procaster 100hl albo Shimano Cardiff 201A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 dwa dni temu o niego pytales a dzis juz polecasz ten model shimano? mlody czlowieku, ogarnij sie troche 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 No, ale Piciu - przecież to dośc popularne ostatnimi czasy, Czytałem - to wiem taki nowy sposob pozyskiwania wiedzy 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon4999 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 No co? naczytałem się na jego temat dużo informacji i polecam.Podobno bardzo dobry młynek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Widzisz, tylko problem polega na tym, że powinno się (zakładając, że chcesz być choćby odrobinę WIARYGODNY - tak wiem to trudne słowo dla Młodego Człowieka, podobnie jak podatki i cło) bazować na WŁASNYM DOŚWIADCZENIU a nie tym, że coś się gdzieś słyszało / czytało... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi