kamilos Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 prosił bym op oprDE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 prosił bym op oprDEMoże tak bardziej po polsku rozwiniesz temat . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Prosisz o opierdol czy opinie? Bo oba mamy 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 same wilki na forum sie pojawiaja ostatnio... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilos Opublikowano 30 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Przepraszam korzystam z telefonu i miałem problem z internetemChodzi mi o Tfo temple fork outfitter 9ft 12wt Kijek dedykowany jest do morskiego łowienie,jest mega szybka. Prosilbym i opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Jaki model i na co potrzebujesz 12wt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilos Opublikowano 30 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Model to temple fork outitters Jestem w Norwegi łowiłeś wedka w 9 klasie i jak dla mnie to nie to większej sztuki nie da sie przytrzymacPytam dlatego bo mam okazje kupić za nieduże pieniądze ta wedke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Temple fork outfitters to nazwa firmy nie modelu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Potrzeba trochę wiecej "danych" czyli co i jak lowisz ta muchówką, jaki model chcesz kupić.12wt to rczej sprzet na duże ryby, takie co można od śródziemnego w dół spotkać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilos Opublikowano 30 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Co co by pan poradził na dorsza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Dorsz? Czy pollocki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 @kamilos, tu masz strone http://www.tforods.com/fly-fishing/rods.htmlPodaj konkretnie o ktory model Tobie chodzi (domyslam sie, ze TiCr). Z #12 na dorszowate to chyba przesada, ja bym wybral z tej serii #9 lub #10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 http://jerkbait.pl/blog/4/entry-136-tfo-ticrx-8-czyli-kij-do-ci%C4%99%C5%BCkiej-muchy-dla-ka%C5%BCdego/ TiCrX moze być lepszym rozwiazaniem na te ryby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snup Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Gdzieś w Polsce można kupić wędki TFO? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mari Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 (edytowane) TiCr X #12 9' kupiłem ze trzy lata temu, bo akurat tania była chociaż w tym sklepie za przesyłkę do Polski liczą jakieś kosmiczne pieniądze. Nieważne to do innego wątku. Chociaż łowię w tropikalnych morzach nigdy jej nie użyłem. Tam gdzie łowię wystarczał SAGE Xi2 #10 też dziewięciostopowy. Swoją drogą świetny kij. Edytowane 30 Marca 2014 przez Mari Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 31 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Gdzieś w Polsce można kupić wędki TFO? Obawiam sie, ze jesli chcesz nowke, to trzeba sciagac zza oceanu. Czasami trafia sie jednak okazja i po naszej stronie. Jesienia w UK kupilem TFO BVK 9' #5 za £99. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maq73 Opublikowano 31 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Tu masz wędki i blanki TFO. Brałem u nich, szybko i solidnie, wysyłka gratis.https://mistpool.com/index.php?cPath=56_121 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 31 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Najbliżej chyba uk. Może warto by zainteresować tematem np flyhouse? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkuczara Opublikowano 31 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 adh-fishing.com (Niemcy) nimi handluje. Tam kupilem TFO BVK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilos Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 W Norwegi tesz są i można kupić bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Ja łowię na ten blank, ale ...uzbrojony pod spinna Rewelacja ! Pod muchę ? Nie wiem czy nie będzie zbyt ciężko tym rzucać na dłuższą metę. To jednak spory kaliber. Jednak wiem jak silne są dorsze w Norwegii i taki powyżej 5kg już mocno dam nam w kość na #9. A co jak weźmie dycha ? Wtedy #12 jak znalazł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Tak dają te ryby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Tak dają te ryby? Pewnie jak z każdym gatunkiem - zależy na jakiej wodzie łowione, w jakim okresie, czym się żywią, jaki sprzęt.Łowiliśmy płytko z opadu na gumy. Woda 10-30m. Naprawdę byłem zaskoczony ich siłą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilos Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Ja łowie z opady w fiordzie na 5 metrach to taki 2-3kg daje jusz popalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 DanielPowodzenia życzę łowiąc na muchę na 10-30 metrach Nie żeby to było niemożliwe, ale chwilkę linka będzie tonąć Ja na 7 musze sobie nastawić budzik by nie zasnąć jak linka idzie do dna :D KamilosJeśli nie łowisz ryb większych to zakładając, że norweskie dorsze mają mniejsza astmę niż norweskie biegaczki narciarskie i nie szprycują się sterydami na swoją "chorobę", i zakładając, ze walczą podobnie jak pollocki tutaj, to moim zdaniem spokojnie temat oblecisz TiCrX #8 lub #9.Przerobiłem kilka wędek i nawet na średnim pollocku "składała" się morska #8 czy #9. Wędki które doskonale sobie radzą z rybami nastokilowymi odjeżdżającymi "zgwizdem" na flatsach traciły sił gdy trzeba było zatrzymać 3 kilowego pollocka przed ucieczką w glony pionowo pod kajakiem. TiCrX w analogicznej sytuacji na podobnych rybach ma jeszcze spory zapas i czujesz ze możesz sobie pozwolić na naprawdę ostre przytrzymanie dziada.Napisawszy to co powyżej, w Norwegii nie byłem, dorszy na muchę nie łowiłem, więc może to są rzeczywiście takie madafakery, że potrzeba wędki jak na 30kg tarpona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi