TomaszKKK Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 witam,zainteresował mnie ten kołowrotek z myślą o Odrzańskich Rapach,jezeli jest ktoś posiadaczem prosze się podzielić doświadczeniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 @TomaszKKK, chyba niewiele informacji w tym temacie będzie, bo młynek to nowość.Z tym przełożeniem zapewne będzie stanowił konkurencję dla ... Daiwy Lexa i ... i w sumie nie wiem co tam jeszcze jest w przedziale młynków do 5 setek i 6:1 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 i zapewne szybko ta przekładnia sie rozsypie właśnie przez szybkość, nie przełożenie a nawój w cm na obrót sie liczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz-7 Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Pytałem o ten młynek dystrybutora i otrzymałem odpowiedź, że nie będzie go w Polsce. Stwierdzili że jest za drogi w stosunku do jakości i ze stare Redy itp. są dużo lepiej spasowane i nie opłaca im się go ściągać do Polski. Więc nie wiem czy dobrze to świadczy o tym młynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszKKK Opublikowano 30 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 dzięki panowie za odopwiedzi,chyba rzeczywiscie trzeba odpuscic i szukac dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz W Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Niemiecki sklep Angel Domane ma całą rozmiarówke tych kołowrotków.Model o który pytasz kosztuje 103,99 €.Sklep mogę polecić - kilkukrotnie byłem u nich na zakupach ( Herne ).Kołowrotek wygląda obiecująco - jak z trwałością?Czas pokaże.Może wart spróbować:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszKKK Opublikowano 31 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Łukasz a czy widziałeś model 1040 fd??? bo w sklepie pilker.pl jest model 1030 fd ale nie wiem jak one wyglądają wielkosciowo???zapewne spro to bedzie mały kołowrotek nawet przy rozmiarach ,,4''tak samo jak red arc 10040 jest odpowiednikiem dla 3-y tysiączki shimano nawet nie wiem czy nie porównać go do 2500 shimaniaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz W Opublikowano 31 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Model 1040 fd -waga 333 gr, mieści 200m 0,30 cena 107,99€.Jest również model 1035 fd o wadze 257gr- bardzo podobny do 1030.Wielkość tak jak napisałeś- 3000 shimano.( 1040)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszKKK Opublikowano 31 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 jest jeszcze model 1050 fd który moze byc podobny wielkosciowo do shimano 4000,jeszcze gdyby ktos powiedział ile nawija ten spro cm linki przy obrocie korbą to juz całkiem cacy byłoby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz W Opublikowano 31 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Tego akurat nie wiem,ale model 1040 ma mniejsze przełożenie 5,5:1 od swoich mniejszych braci:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszKKK Opublikowano 31 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 no własnie,ale jeszcze pozostaje nawój linki przy obrocie korbą,bo jak bedzie 85cm lub więcej to biore go Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz W Opublikowano 31 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Przełożenie jest całkiem spore,średnica szpuli również,powinno być ok:-)Rozmiar 1040 wydaje się być idealnym pod boleniowe łowienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi