damien79 Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2020 (edytowane) Koledzy podajcie jakiś pomysł na wędke, którą mógłbym zaadoptować do połowu boleni. Wiem, że już koniec sezonu ale chciałbym przygotować się do następnego ????. Będę używał jej do połowu tej ryby w rzece San, przynęty to woblery 7-20 g. Długość raczej między 210-230 cm.może bliżej sezonu ktoś podpowie odpowiedni kijek j.w. Akcja wędki raczej mod-fast. Edytowane 17 Kwietnia 2020 przez damien79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Dlaczego tak krótko? Być może długości rzutu porównywalne, ale dochodzi jeszcze zacięcie i hol ryby. Tu raczej przydaje się kij dłuższy. Szczególnie przy łowieniu boleni. Mimo oporów ze zmianą korby na casta, spróbuję na pewno znów w tym roku połazić z tym drugim. Przybyło trochę cięższych wobków, więc powinno być łatwiej. Warszawska Wisła i ABU Veritas 3.11 do 30 gr. Multik wyważający kij i z magnetykiem. Trzeba próbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damien79 Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2020 (edytowane) ano dlatego, że łowie na rzece San wprawdzie nizinnym odcinku ale brak tu długich główek, wielkich klatek czy daleko położonych warkoczy czy przelewów i powinno mi wystarczyć te 210 do 230 cm Edytowane 17 Kwietnia 2020 przez damien79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Kwestia przyzwyczajeń. Najważniejsze, żeby mieć komfort i przyjemność z tego, co trzyma się w garści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayou Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Abu Garcia Svartzonker cast ML 2,26m 6-21g, takie coś ostatnio nabyłem, bo tanie, lekkie i było na drugi dzień. Na początku wydawał mie się za sztywny, ale w nurcie pod woblerem (takim na dużego klenia) jest ok. Łowie w Wiśle poniżej Krakowa, czyli dość szybko u nas jest. Normalnie w sezonie używam vendetty 2,74 15-40gr i z tego wszystko boleniowe lata na bardzo daleko, pomimo ze kij jeszcze bardzej budżetowy od svartzonkera. Vendetty chyba robią też krótsze i z mnijeszym wyrzutem. Jako kij do nauki akurat i da się nim łowić gumami. Na dużą rzekę długi kij mi bardziej podchodzi (więcej wybacza), ale na mniejszą taką do 30m szerokości to myślę że to 2,26 da rade. pz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Calais/antares DC + tomahawk gtz purple dragon Wysłane z mojego S60 przy użyciu Tapatalka 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 (edytowane) Można też tak... Wysłane z mojego S60 przy użyciu TapatalkaAlbo tak. . Edytowane 18 Kwietnia 2020 przez mifek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi