pablotor Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2008 Witam. Proszę o pomoc. Który multiplikator jest lepszy ? Okuma VS 200 XL czyDaiwa Megaforce 100 TSHL (new 2008) ? Dodam, że dopiero rozpoczynam przygodę z castingiem.Multiplikator miałby być zamontowany do kija Dragon Millenium Fatso Jerk 25-60 i obsługiwać przynęty mniej więcej w tej gramaturze - 25-60 - (Slider 10S, Perch 13, Fatso 10S itp.) Z góry dziękuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2008 czesc, witaj na forum ja szczerze mowiac nie kupilbym zadnego z tych dwoch tylko ktorys z tych http://www.tacklewarehouse.com/descpageRLCDAIWA-TDT.htmlhttp://www.tacklewarehouse.com/descpageRLCDAIWA-TDACA.htmlhttp://www.tacklewarehouse.com/descpageRLCDAIWA-DCBCR.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2008 http://www.tacklewarehouse.com/descpageRLCDAIWA-TDACA.html Jeśli chodzi o tą Daiwe Advantage to polecam, fajny krecioł za te pieniądze. Sam taka posiadam PozdrawiamSlider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy498 Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2008 Wiem że zaraz moga wystąpić komentarze ze nie mam za bardzo doświadczenia w castingu ale wydaje mi się ze do tego kija co bardziej pasowała by ci okuma, sądzę tak dlatego iż Megafroce 100TSHL ma ramę z tworzywa sztucznego i może nie wytrzymać długiego łowienia ciężkimi wolberami czy gumami. Za okumą stoji też fakt że ma 2 szpule (płytka i głęboka)to się czasem przydaje Pozdro suchy498 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablotor Opublikowano 20 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2008 Dzięki za odpowiedzi. Te Daiwy pewnie dobre ale...jak z dostępnością u nas w kraju ? Podejrzewam że średnio...nie mam niestety możliwości ściągnięcia sprzętu z zagranicy. Więc pozostaje coś co można u nas bez problemów kupić... Chyba, że może allegro... Nie napisałem że kasa jaką maksymalnie mógłbym wydać to 500zł - tyle kosztuje okuma w fishing mart. A tak wogóle to witam jako nowy na tym forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2008 witaj pablotor na forum !! Jeśli masz budżet maksymalnie 500 zł to poszukaj na allegro Daiwy Procaster Rojo albo wersji Procaster 100HL. To kręcioł tanii ale bardzo porządny, napewno będzie poasowqał do jerków i cięższego kija castingowego. Z innych propozycji nie drogich i sprawdzonych moze byc shimano curado 201D z drugiej ręki albo shimano citica 201D. Przeszukaj dział sprzedam.... curado z drugiej ręki w dobrym stanie dostaniesz za posiadaną sumę a jest to jeden z najlepszych multiplikatorów na rynku. okume bym sobie odpuścił pozd JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablotor Opublikowano 20 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2008 http://www.multiplikator.pl/index.php?option=com_content& ;task=view&id=63&Itemid=39 Tutaj dosyć nieźle ocenili tą Okumę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 okume bym sobie odpuścił pozdrawiam JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablotor Opublikowano 21 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 a Shimano Curado 201 DHSV czym różni się od 201 D ? i czy ten model do jerków się nada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 a Shimano Curado 201 DHSV czym różni się od 201 D ? i czy ten model do jerków się nada curado 201D występuje w dwóch wersjach 201DHSV z przełożeniem 7:0 i wersja 201DPV z przełozeniem 5:0. Zadnych innych różnic między nimi niema. Oba nadają sie do jerkowania bardzo dobrze i sa to wg. mojej opinii multiplikatory posiadajace najlepszy na rynku sptosunek ceny do jakości/możliwości. Użytkowo między wspomnianą okumą i Curado jest przepaść. Przeszukaj forum. jest sporo informacji o Curado. W artykułach o castingu na stronie głownej też znajdziesz sporo informacji http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=1575& ;prevloaded=1&&start=0 pozd JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 ja od siebie mogę dodać tylko tyle że 2 tygodnie temu sprowadziłem dla kolegi 201 DHSV i wyszedł jedyne 450 zł za nóweczke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablotor Opublikowano 21 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 Ok a jak ta 201 DHSV wypada w porównaniu do Okumy jeśli chodzi o gabaryty ? Okume trzymałem w ręce i powiem, że dosyć mi leżała. Słyszałem że Curado ogromniaste jest...ale czy większe niż Okuma ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 (edytowane) . Edytowane 26 Czerwca 2014 przez J_J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 Okuma z lewej, Curado z prawej. co prawda piłem dziś tylko kefir ale jak byk widzę na tym zdjeciu curado i ... curado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 Okuma z lewej, Curado z prawej. co prawda piłem dziś tylko kefir ale jak byk widzę na tym zdjeciu curado i ... curado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablotor Opublikowano 21 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 No to teraz jestem zakłopotany...co autor miał na myśli ? Daiwa Procaster 100HL to dokładnie ta co w aukcji pod poniższym linkiem ? http://cgi.ebay.pl/DAIWA-Procaster-100HL-Lefty-Baitcaster-Fi shing-Reel_W0QQitemZ300074132230QQihZ020QQcategoryZ23818QQss PageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 tak to właśnie procaster 100HL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablotor Opublikowano 21 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 tylko jak to teraz jest...na lewą rękę znaczy, że trzymam go w lewej a kręcę prawą czy kręcę lewą...bo pisze, że Lefty a zdjęcie mnie zmyliło nieco Czyli podsumowując tym młynkiem będę mógł obsłużyć przynęty do tych maks 60gr i jest to bardzo dobry kręcioł ? Bo cena taka podejrzanie kusząca. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 lefty znaczy, że trzymasz w prawej ręce i kręcisz lewą, jak pewnie 98% użytkowników multi w PL. Cena jest niska bo to podstawowa daiwa. Model udany. Niemniej curado 201 to klasa jednak odczuwalnie wyższa od procastera 100HL. Dlatego kosztuje wiecej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablotor Opublikowano 21 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 Na zdjęciu widzę, że gabarytowo jest prawie to samo więc jeden dylemat mniej na głowie. (dzięki za fotkę tak wogóle) Tego procastera sobie podaruję... Pozostaje Okuma lub Curado...znajomy wspominał też coś o Abu Revo, ale nie wiem czy jest sens wyszukiwać dalej bo nigdy nic nie kupię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 wszystkie wymienione w tym wątku multiplikatory na odpowiednio mocnym kiju i z plecionką minimum 20 funtów nadają się do jerkowania cięższymi wabikami. Podam ci moją gradację od najlepszego do najgorszego, wybierzesz co zechcesz... Curado 201D/TD Advantage HSTACitica 201DDaiwa Procaster RojoDaiwa Procaster 100HLOkuma VS/ ABu Revo SDaiwa Megaforce 100 SHL powodzenia ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 Na Curado jest teraz dobra cena. W internecie można już z Cabelasa za 199USD. Na miejscu w sklepie widziałem inną ofertę 129USD - była jakaś przecena. Osobiście zainwestowałbym właśnie w niego. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 Zobacz to: http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=6899& ;start=0& Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablotor Opublikowano 23 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 Decyzja zapadła. Kupiłem Shimano Curado 201 DHSV. Jak dobrze pójdzie jutro pierwszy test nad wodą. Dziękuje wszystkim za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2008 No i super. Zadowolony będziesz na 100% a i przy okazji zafundowałeś sobie bardzo dobry multiplikator, który starczy na lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi