Skocz do zawartości

Okuma VS200XL czy Daiwa Megaforce 100TSHL ?

pablotor

Rekomendowane odpowiedzi

starczy na lata.

a ja od siebie dodam, ze próbuję zniszczyć 201DHSV wszystkimi możliwymi sposobami od prawie roku! Ciągne nim wielkie Salmo SDR-y z sporych głebokości, płuczę w słonej wodzie, nie konseruję mielę piach w przekładnii, pozwalam mu lezeć na ostrym słońcu i dodatkowo ciagnę nim od czasu do czasu naprawdę spore ryby! efekt? Nic się nie dzieje!! :o nadal działa bardzo dobrze i raczej nie spodziewałbym się aby w najbliższym czasie miał odmówić posłuszeństwa.

.

Pablotor podziel się swoimi wrazeniami z debiutanckiej wyprawy z castingiem w ręku.. :D

post-268-1348914134,8399_thumb.jpg

• Like 1

Byłem nad wodą przetestować multiplikator.

Ogólnie bajeczka. Faktycznie w porównaniu do Okumy to jak niebo a ziemia...teraz to się dopiero dziwię za co oni (Okuma) chcą te 500zł...

Co do samego castingu...długa droga przede mną :D

Rzuty jako tako mi wychodziły...raz tylko spędziłem 20 minut na rozplątywaniu plecionki :D

jurek ale jeden bloczek Ci się udało zniszczyć :mellow:

Bloczek ,to nic ale jaka piaskownica :lol: .Oby tak dalej Jerzy ,a wszyscy będą kupowac Curado jako niezniszczalny multik .To co napisałeś i pokazałeś na fotce robi wrażenie ,pozytywne oczywiście ,odnośnie multika :mellow:

Ja sieę tylko zastanawiam JAK tam wpadło tyle piasku!!! Od srony szpuli? Nie bo nie ma jak. Od strony pokrywy? Tak. Ale jak? Ja też tak miałem jak pod wpływem emocji pierdyknąłem multika w piasek na plaży :D

a ja musiałem poprostu wypuścic kij z ręki bo jedną ręką nie mogłem podnieśc ryby za ogon. Powaga. :( Najpierw holowałem ją przez kilkanaście minut, bo jako zadeklarowany castingowy-ultralajtowiec-oszołom :lol: wybrałem się na potwory z cieniutką żyłką o mocy 14-16 lbs zamiast jak uczy szkoła tajmieniowa ;) wziać plecionę 80 lbs i drzeć rybsko do siebie na chama w 30 sekund. Jak sobie juz kij z multikiem leżał na plaży to przyszła falka jak ze zdjecia i przepłukała mi multiplikator. Nie pierwszy raz poddają CU201D takim emocjom. działa w najlepsze. B)

.

post-268-1348914135,2926_thumb.jpg

post-268-1348914135,3831_thumb.jpg