Victorinox Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2008 Witam wędkarską brać. Szukam jakichkolwiek opinii o Malezyjskim Stradicu FI. Kołowrotek jest już jakiś czas na rynku, więc może użytkownicy napiszą o nim cokolwiek. Jak on wypada w porównianiu do Japońskiego FH? Jak z wytrzymałością? Z góry dziękuję za wszelekie opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2008 O tym kołowrotku już była mowa: http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&goto=93905& amp;&srch=nowy+stradic#msg_93905 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Victorinox Opublikowano 20 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2008 Dziękuję Ci Maniaku za podanie namiarów na temat o tym kołowrotku. Ostatni post w tamtym temacie datowany jest na Kwiecień bieżącego roku, więc już jakiś czas minął. Może od tego czasu coś się zmieniło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2008 Nie użytkuję tego w/w Stradicka, ale słyszałem opinię takie, że podobno blaszka jakaś wylatuje, co przyczynia się do cięższego kręcenia młynkiem, może kto się wypowie na ten temat.Pogadaj z kolegą @Homegeon, on ma/miał taki problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar555 Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 CześćMam tego Stradica od początku tego roku, teraz mogę powiedzieć trochę więcej na jego temat.Początkowo wiosną łowiłem nim szczupaki ale dość lekko (mam wielkość 3000) bo moim zdaniem trochę go szkoda do cięższych zestawów. Wielkość 3000 jest trochę mała jak na szczupaka dlatego ostatnio przerzuciłem go do zestawu okoniowego.Bardzo dobrze nawija zarówno plecionkę jak i żyłkę.Mam porównanie do Okumy VS którą nabyłem ostatnio i Stradic ma pracę bardziej aksamitną choć przy kręceniu korbką wyczuwa się że jednak jakis mechanizm tam pracuje w Okumie można wyczuć każdy ząbek zębatki co mi osobiście nie bardzo pasuje. Czegoś takiego nie ma np w Ryobi (Applause) czy bliźniaczych Spro (red arc) Sądzę że za te pieniądze ciężko będzie kupić coś lepszego (choć nie miałem do czynienia z Daiwą) Myślę że kupiłbym go jeszcze raz ewentualnie Spro Red Arc...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homegeon Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 szkoda kasy, rozejrzyj się w ofercie Daiwy. tak, ładnie nawija linkę ale odpadły mi już blaszki w szpulkach(znajomemu w modelu FB tak samo)przez co kołowrotek stał się nieprzyjemnie cichy. Kręci się dosyć głośno i z oporami. łowie nim dopiero od lipca Trochę się na nim zawiodłem, ale człowiek uczy się na błędach - niestety. Oglądałem ostatnio parę Daiw z podobnego i wyższego przedziału cenowego i w chwili obecnej zdecydowanie Daiwa! w Shimano nie wpakuje więcej kasy. jak dla mnie to dużo tańszy Spro Blue Arc znacznie lepiej wypada niż Stradic FI. co do porównania do japońskiego FH czy FB - japońce lepiej się kręcą, lżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamP Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 Witaj, ma obydwa stradici tzn. FI i FA, i szczerze mowiac Fa chodzi sporo ciężej od FI. Tego drugiego użytkuję od kwietnia i jak na razie nie mam większych zatrzeżeń (nic mi z niego nie wylatuje) a wcale go nie oszczędzam. Co prawda mam gdzieś w podświadomosci pewną nieufność czy będzie trwały ale zobaczymy. Baitruner również jest z malezji i jest to jeden z najtrwalszych kolowrotkow shimano. W spro i pochodnych bardzo chętnie pękają korbki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Victorinox Opublikowano 20 Października 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 Koledzy! Dziękuję za odpowiedzi. Wybór padł jednak na Caldie KIX od Daiwy. Doszedłem do wniosku, że poczekam trochę, dołoże i kupię tą Daiwę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi