Skocz do zawartości
  • 0

Haki do raka relax 4cm

zander_90

Pytanie

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

eee...PITuś...a czemu nie wymieniasz VARIVAS? Przecież każdy co miał varivas w ręce stwierdza, że to kapitalne haki, co prawda wiem, ze są droższe od wymienionych przez Ciebie, ale moim zdaniem są lepsze. Nie chodzi, o to, że ja je sprzedaję, ale o obiektywizm. Seria Monster Class to bardzo gruby drut i super ostrość, co w przypadku większości innych producentów jest przy takim mariażu nie do wykonania. Pozdrawiam

• 0

Czy mógłby ktoś pokazać wymienione warianty na jakiejs ilustracji ??

Sam zastanawiałem się jak zbroić te raczki. To raczej wiosenna przynęta ale mam pewien zapas raczków a zabardzo nie wiem jak je wykorzystać. Próbowałem na nie łowić zbrojąc w tradycyjne główki jigowe ale nie za bardzo to wychodzi. Przebijałem też dużymi hakami na rosówki w taki sposób żeby ogonek został podwinnienty (tak jak to robi prawdziwy rak płynąc) ale jakoś mi to wszystko nie gra i w wodzie nie naśladuje dobrze prawdziwego raczka.

• 0

@Tajmien. Tak przyneta dla mnie też letnia czerwcowo-lipcowa. Nie mam jeszcze tych haków. Generalnie raczki relaxa nie są najszczęsliwszą konstukcją. Np dlatego, że podczas opadania ze zwykłym hakiem lub bez niego w akwarium zauważyłm tendencję do obracania sie do góry nogami lub grzbietem do dołu jak kto woli. Nóżki w opadzie co prawda ładnie drgają a sama przynęta do złudzenia przypomina raka. Raczka planuje założyć tak by ostrze wychodziło gdzieś miedzy oczami a łuk haka był pod brzuchem. Sądzę że takie umiejscowienie haka bedzie działało jak kil i uda się go prawidłowo prowadzić w opadzie. Jeżeli to nie pomoże to dociąże hak w okolicy ogona zaciskając na nim śrucinę 5g i bedę tak łowił. Teraz raki mam założone na długim haku Tiemco do streamerów, a przelotowe obciążenie mam oddalone od raka o 10cm. Przy raczym prowadzeniu czyli energicznym podszarpywaniu z przerwą raczek opada najpierw szybko a te 10cm nad dnem jakby na chwile zawisa i zwalnia opad kołysze się a okonie to lubią.

post-1137-1348914153,1529_thumb.jpg