Skocz do zawartości

Wędka na pasku.

makamba

Rekomendowane odpowiedzi

Ciekawy i przydatny patent w sytuacji gdy jesteśmy nad wodą z więcej niż jedną tylko wędką i nie wiemy gdzie akurat położyć tą , której w danej chwili nie używamy.

Oprzeć o drzewko, położyć na trawce, na betonie czy w krzakach.

GM Rod Post SP.

Made in Japan.

post-50881-0-47969100-1396252763_thumb.jpg

Uchwyt mocowany do szelek , paska od spodni, plecaka,torby ,kamizelki lub woderów.

Przydatny też w chwilach gdy stoimy po pas w wodzie , a sytuacja wymaga odłożenia wędki.

W przypadku rozplątywania zestawu,uwalniania przynęty , podbierania czy uwalniania ryby.

Do wykorzystania też w transporcie i przemieszczeniu się z miejsca na miejsce , gdy chcemy mieć wolne ręce.

W komplecie z elastyczną smyczą i bloczkiem.

post-50881-0-14829400-1396252774_thumb.jpg

post-50881-0-85242300-1396252848_thumb.jpg

post-50881-0-01944800-1396252891_thumb.jpg

post-50881-0-62677900-1396252967_thumb.jpg

Edytowane przez makamba
  • Like 1

Staszku, nic nie będzie przeszkadzało, widywałem wielu spinningistów i muszkarzy, zawsze brodzących, wyposażonych w dwa kije, wygodnie i skutecznie łowiących.

Podejrzewam, że kwestia odrobiny wprawy też gra tutaj rolę, ale jeśli coś jest warte opanowania, to czemu nie? ;)

Teraz rzadko bywam z dwoma kijami nad wodą. Kiedyś jak tak robiłem to wsadzałem dolnik wędki "zapasowej" pomiędzy plecy i plecak. Kołowrotek blokował się o plecach i się na boki nie gibało. Nigdy nic nie poplątałem.

Trzeba tylko uważać na druty wysokiego napięcia :)

Większość kamizelek muchowych posiada pasek-rzep którym blokuje się blank do kamizelki dół zabezpiecza w pętelce która jest na dole po przekątnej stronie kamizelki w stosunku do rzepu. Dla praworęcznych OK bo wędka przechylona jest w lewą stronę, leworęczni nie wiele skorzystają z tego mocowania.