makamba Opublikowano 31 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 (edytowane) Ciekawy i przydatny patent w sytuacji gdy jesteśmy nad wodą z więcej niż jedną tylko wędką i nie wiemy gdzie akurat położyć tą , której w danej chwili nie używamy.Oprzeć o drzewko, położyć na trawce, na betonie czy w krzakach. GM Rod Post SP.Made in Japan. Uchwyt mocowany do szelek , paska od spodni, plecaka,torby ,kamizelki lub woderów.Przydatny też w chwilach gdy stoimy po pas w wodzie , a sytuacja wymaga odłożenia wędki.W przypadku rozplątywania zestawu,uwalniania przynęty , podbierania czy uwalniania ryby.Do wykorzystania też w transporcie i przemieszczeniu się z miejsca na miejsce , gdy chcemy mieć wolne ręce. W komplecie z elastyczną smyczą i bloczkiem. Edytowane 31 Marca 2014 przez makamba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staszek Opublikowano 31 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Mimo wszystko mało praktyczne , przy rzucaniu i ściąganiu będzie haczyć z wędką "wiodącą" czyli tą na którą w danym momencie łowimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 31 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 A chcesz to montować z przodu , tak by wędka sterczała przed tobą czy jak zarzucasz to okręcasz się do o koła jak dyskobol? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 31 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Staszku, nic nie będzie przeszkadzało, widywałem wielu spinningistów i muszkarzy, zawsze brodzących, wyposażonych w dwa kije, wygodnie i skutecznie łowiących.Podejrzewam, że kwestia odrobiny wprawy też gra tutaj rolę, ale jeśli coś jest warte opanowania, to czemu nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 31 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Teraz rzadko bywam z dwoma kijami nad wodą. Kiedyś jak tak robiłem to wsadzałem dolnik wędki "zapasowej" pomiędzy plecy i plecak. Kołowrotek blokował się o plecach i się na boki nie gibało. Nigdy nic nie poplątałem.Trzeba tylko uważać na druty wysokiego napięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 31 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Większość kamizelek muchowych posiada pasek-rzep którym blokuje się blank do kamizelki dół zabezpiecza w pętelce która jest na dole po przekątnej stronie kamizelki w stosunku do rzepu. Dla praworęcznych OK bo wędka przechylona jest w lewą stronę, leworęczni nie wiele skorzystają z tego mocowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 31 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Jak dla mnie dwie wędki podczas spiningowania to to samo co trzymanie dwóch srok za jeden ogon. Dla mnie się nie przyda, ale całkiem fajny patencik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 31 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 hmm jakby tak rolkę od srajtaśmy pomalować sprayem, nasączyć lakierem poliuretanowym, dokleić ze dwa paski na cyjanopan to by wyszła wersja ekonomiczny mcgyver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 31 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 ten paten jest super gdy odhaczasz złowiona rybe , np przy brodzeniu badz gdy łowimy na piachu i nie chcemy naszego kochanego sprzętu klasc / moczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi