Skocz do zawartości

Prośba o wyczyszczenie i przesmarowanie kołowrotka / multika

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...

Ja nie polecam, po przesmarowaniu kołowrotek podczas małego mrozu  chodził jak by miał tawot w środku, gorzej niż przed smarowaniem.

Bo pewnie dostał znakomity smar hot sauce, który sprawia, że troszkę ciężej chodzi maszyna, a im zimniej bardziej się to odczuwa...

Ja nie polecam, po przesmarowaniu kołowrotek podczas małego mrozu chodził jak by miał tawot w środku, gorzej niż przed smarowaniem.

Wszystkie moje Japończyki które serwisował Pan Józek chodzą odrobinę ciężej,ale mi to akurat nie przeszkadza,przynajmniej mam pewność że jest smar w środku!

Nawet na mrozie ta różnica jest bardzo mało odczuwalna.

Bo teraz jest moda na smarowanie oliwką lub galaretką Smarmaxem do łożysk..... . Coraz mniej siły w narodzie do kręcenia ciężkimi młynkami z właściwym smarem. Bez smaru i oliwki najlżej kręcą. Może tędy droga.....

Dokładnie, Andrzej trzeba młodzieży dam-y pokupić i tawotem posmarować bo siły nie mają :lol: .Na mrozie zawsze będzie ciężej chodził ale jak starsza maszynka to taki smar jak najbardziej wskazany dla niej :D .Józek też nie cudotwórca.

Bo pewnie dostał znakomity smar hot sauce, który sprawia, że troszkę ciężej chodzi maszyna, a im zimniej bardziej się to odczuwa...

Napisałem tylko swoją opinie , na swoich doświadczeniach, więcej do tego Pan kołowrotka nie wyślę.

A po wyczyszczeniu ze „smaru”  i psiknięcu smaru w sprayu shimano –kołowrotek chodzi lepiej do teraz.

Napisałem tylko swoją opinie , na swoich doświadczeniach, więcej do tego Pan kołowrotka nie wyślę.

A po wyczyszczeniu ze „smaru”  i psiknięcu smaru w sprayu shimano –kołowrotek chodzi lepiej do teraz.

Nie bardzo chce mi się wierzyć w tego typu zdarzenia,jako że w większości przypadków stosuję smar sprawdzony w temp.minus 18 stopni C. I wszystko jest tip-top. Wiem że niektórzy lubią jak im się kołowrotek kręci w nieskończoność,to należy to uzgodnić  przed serwisem,a ja się dostosuję.

Fakt - smar w sprayu Shimano to lekki komponent,który długo nie posłuży,wymaga częstej wymiany.Ale jak Pan tak lubi,to proszę bardzo sobie nim smarować.Z równym powodzeniem można zastosować oliwkę i będzie to samo co w przypadku tego smaru. A o zakład idę że nie widział Pan wyglądu mechanizmów co najmniej kilkudziesięciu kołowrotów tym smarem posmarowanych po tzw."przejściach" - ( np.kąpiel w wodzie,duże obciążenia itp.).

Nie pisze Pan również jaki to był kołowrotek,a to jest dosyć istotne.

A po za tym niech Pan mi się przypomni,bo nie kojarzę osoby. Łatwo jest pisać anonimowo.

A teraz idę spać bo mam kolkę nerkową <_<

Józef Leśniak

Edytowane przez Józef Lesniak
  • Like 7

Nie bardzo chce mi się wierzyć w tego typu zdarzenia,jako że w większości przypadków stosuję smar sprawdzony w temp.minus 18 stopni C. I wszystko jest tip-top. Wiem że niektórzy lubią jak im się kołowrotek kręci w nieskończoność,to należy to uzgodnić  przed serwisem,a ja się dostosuję.

Fakt - smar w sprayu Shimano to lekki komponent,który długo nie posłuży,wymaga częstej wymiany.Ale jak Pan tak lubi,to proszę bardzo sobie nim smarować.Z równym powodzeniem można zastosować oliwkę i będzie to samo co w przypadku tego smaru. A o zakład idę że nie widział Pan wyglądu mechanizmów co najmniej kilkudziesięciu kołowrotów tym smarem posmarowanych po tzw."przejściach" - ( np.kąpiel w wodzie,duże obciążenia itp.).

Nie pisze Pan również jaki to był kołowrotek,a to jest dosyć istotne.

A po za tym niech Pan mi się przypomni,bo nie kojarzę osoby. Łatwo jest pisać anonimowo.

A teraz idę spać bo mam kolkę nerkową <_<

Józef Leśniak

Kołowrotek to był stradic 5000fg, wysłany jeszcze z kilkoma kołowrotkami mojego kolegi, o ile dobrze pamiętam było to półtora roku temu.

Co do Pan smaru to już napisałem swoją opinię, i mi w zupełności wystarczy shimano w sprayu.

Dokładnie, Andrzej trzeba młodzieży dam-y pokupić i tawotem posmarować bo siły nie mają :lol: .Na mrozie zawsze będzie ciężej chodził ale jak starsza maszynka to taki smar jak najbardziej wskazany dla niej :D .Józek też nie cudotwórca.

to po co te shimano!!!!! skoro siły dużo to może wrócić do Delfina :ph34r:

Edytowane przez rej