Viridis7 Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Witam. Sezon zbliża się ku końcowi trzeba przesmarować sprzęt. Wiecie koledzy do kogo można się zgłosić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Proszę bardzo http://jerkbait.pl/topic/13053-serwis-u-pana-le%C5%9Bniaka/page-8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viridis7 Opublikowano 6 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Dzięki bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aczarny Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Witam kolegów, ma ktoś może kontakt do kogoś kto zajmuje się serwisem młynków? Niestety mój po kilku sezonach wymaga gruntownego czyszczenia oraz smarowania. informacja odnośnie kosztów takiej usługi też będzie mile widziana. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 a w jakich rejonach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darsio Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 proszę bardzohttp://jerkbait.pl/user/52376-j%C3%B3zef-lesniak/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz W Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Ja również polecam Pana Józka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filip Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 Ja nie polecam, po przesmarowaniu kołowrotek podczas małego mrozu chodził jak by miał tawot w środku, gorzej niż przed smarowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 ja polecam przeszukac zasoby forum albo skorzystac z tego narzedzia w prawym gornym rogu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 Ja nie polecam, po przesmarowaniu kołowrotek podczas małego mrozu chodził jak by miał tawot w środku, gorzej niż przed smarowaniem.Bo pewnie dostał znakomity smar hot sauce, który sprawia, że troszkę ciężej chodzi maszyna, a im zimniej bardziej się to odczuwa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz W Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 Ja nie polecam, po przesmarowaniu kołowrotek podczas małego mrozu chodził jak by miał tawot w środku, gorzej niż przed smarowaniem.Wszystkie moje Japończyki które serwisował Pan Józek chodzą odrobinę ciężej,ale mi to akurat nie przeszkadza,przynajmniej mam pewność że jest smar w środku!Nawet na mrozie ta różnica jest bardzo mało odczuwalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 Bo teraz jest moda na smarowanie oliwką lub galaretką Smarmaxem do łożysk..... . Coraz mniej siły w narodzie do kręcenia ciężkimi młynkami z właściwym smarem. Bez smaru i oliwki najlżej kręcą. Może tędy droga..... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 Bo teraz jest moda na smarowanie oliwką lub galaretką Smarmaxem do łożysk..... . Coraz mniej siły w narodzie do kręcenia ciężkimi młynkami z właściwym smarem. Bez smaru i oliwki najlżej kręcą. Może tędy droga.....Dokładnie, Andrzej trzeba młodzieży dam-y pokupić i tawotem posmarować bo siły nie mają .Na mrozie zawsze będzie ciężej chodził ale jak starsza maszynka to taki smar jak najbardziej wskazany dla niej .Józek też nie cudotwórca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 A tam ... jak ktoś narzeka niech sam sobie smaruje na spryciarze.pl jest instrukcja. wystarczy trochę masła i wkrętarka . Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filip Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 Bo pewnie dostał znakomity smar hot sauce, który sprawia, że troszkę ciężej chodzi maszyna, a im zimniej bardziej się to odczuwa...Napisałem tylko swoją opinie , na swoich doświadczeniach, więcej do tego Pan kołowrotka nie wyślę.A po wyczyszczeniu ze „smaru” i psiknięcu smaru w sprayu shimano –kołowrotek chodzi lepiej do teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 (edytowane) Napisałem tylko swoją opinie , na swoich doświadczeniach, więcej do tego Pan kołowrotka nie wyślę.A po wyczyszczeniu ze „smaru” i psiknięcu smaru w sprayu shimano –kołowrotek chodzi lepiej do teraz. Nie bardzo chce mi się wierzyć w tego typu zdarzenia,jako że w większości przypadków stosuję smar sprawdzony w temp.minus 18 stopni C. I wszystko jest tip-top. Wiem że niektórzy lubią jak im się kołowrotek kręci w nieskończoność,to należy to uzgodnić przed serwisem,a ja się dostosuję.Fakt - smar w sprayu Shimano to lekki komponent,który długo nie posłuży,wymaga częstej wymiany.Ale jak Pan tak lubi,to proszę bardzo sobie nim smarować.Z równym powodzeniem można zastosować oliwkę i będzie to samo co w przypadku tego smaru. A o zakład idę że nie widział Pan wyglądu mechanizmów co najmniej kilkudziesięciu kołowrotów tym smarem posmarowanych po tzw."przejściach" - ( np.kąpiel w wodzie,duże obciążenia itp.).Nie pisze Pan również jaki to był kołowrotek,a to jest dosyć istotne.A po za tym niech Pan mi się przypomni,bo nie kojarzę osoby. Łatwo jest pisać anonimowo. A teraz idę spać bo mam kolkę nerkową Józef Leśniak Edytowane 8 Stycznia 2014 przez Józef Lesniak 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 Na kolkę... piwo i gorąca kąpiel ! Serio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filip Opublikowano 9 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 Nie bardzo chce mi się wierzyć w tego typu zdarzenia,jako że w większości przypadków stosuję smar sprawdzony w temp.minus 18 stopni C. I wszystko jest tip-top. Wiem że niektórzy lubią jak im się kołowrotek kręci w nieskończoność,to należy to uzgodnić przed serwisem,a ja się dostosuję.Fakt - smar w sprayu Shimano to lekki komponent,który długo nie posłuży,wymaga częstej wymiany.Ale jak Pan tak lubi,to proszę bardzo sobie nim smarować.Z równym powodzeniem można zastosować oliwkę i będzie to samo co w przypadku tego smaru. A o zakład idę że nie widział Pan wyglądu mechanizmów co najmniej kilkudziesięciu kołowrotów tym smarem posmarowanych po tzw."przejściach" - ( np.kąpiel w wodzie,duże obciążenia itp.).Nie pisze Pan również jaki to był kołowrotek,a to jest dosyć istotne.A po za tym niech Pan mi się przypomni,bo nie kojarzę osoby. Łatwo jest pisać anonimowo. A teraz idę spać bo mam kolkę nerkową Józef LeśniakKołowrotek to był stradic 5000fg, wysłany jeszcze z kilkoma kołowrotkami mojego kolegi, o ile dobrze pamiętam było to półtora roku temu.Co do Pan smaru to już napisałem swoją opinię, i mi w zupełności wystarczy shimano w sprayu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 9 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 Na kolkę... piwo i gorąca kąpiel ! Serio. Dzięki za radę,tak też uczyniłem i rano jak skowronek. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rej Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 (edytowane) Dokładnie, Andrzej trzeba młodzieży dam-y pokupić i tawotem posmarować bo siły nie mają .Na mrozie zawsze będzie ciężej chodził ale jak starsza maszynka to taki smar jak najbardziej wskazany dla niej .Józek też nie cudotwórca.to po co te shimano!!!!! skoro siły dużo to może wrócić do Delfina Edytowane 10 Stycznia 2014 przez rej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 Balistolem zalej albo innym. Wtedy siły nie trzeba.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 to po co te shimano!!!!! skoro siły dużo to może wrócić do Delfina Dokładnie. Nie po to się kupuje kołowrotki za 1000+ zł żeby kręciły jak maszynka do mięsa. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filip Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 (edytowane) Na to wychodzi że powinnienem ćwiczyć przeradmie .....wg co niektórych. Edytowane 10 Stycznia 2014 przez filip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rej Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 A może by tak skrzynię biegów tez smarem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 skrzynia biegów jest szczelna i pływa w oleju, więc nie wiem skąd to porównanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi