Skocz do zawartości

Prośba o wyczyszczenie i przesmarowanie kołowrotka / multika

Rekomendowane odpowiedzi

Widzę, że kixa rzeźbisz :) . Napisz czy są jakieś namacalne różnice w stosunku do modeli ue.

Pzdr

ta jest japonka, napewno łożyska lepszej jakości czuć z daleka, i czuć w pracy a na łożyska ostatnimi czasy bardzo zwracam uwagę i staram się porównywać dokładnie na kilka sposobów, przekładnia zdaje się z ciemniejszego stopu niż wszystkie caldie jakie rozbieralem i nie oceniam powierzchownie a na podstawie glebokiego zaznaczenia rysikiem. Pozatym to mimo braku zużycia słychać przekładnie ale to kwestia docisku podkładek pod kopulkami z boku, to zabawa na spory kawałek czasu.Kupilem go na allegro bo koleszka szukał i z marszu poleciał z nim na Wisłę ale mu przy ciężki pod bolki był to odniósł z podkulonym ogonem, ogólnie rzecz ujmując wydaje się solidniejsza niż pierwsze caldie, iksy , i te nowe mag syfowe szmelce i wydaje mi się że ogarnie trotke i szczupaki na grubo zwłaszcza jak kogoś nie stać na certate, praca bardzo zbliżona do starej granatowej ceraty, dokladnie ta sama bajka, jak nie posmarujesz to kręci jak helikopter i jak chce dawać o sobie znać przekładnia to dawać będzie mimo braku zużycia., ten typ tak ma. Edytowane przez Qowax001
  • Like 1

Nie ma to jak fachowa opinia. Przy okazji kolejny punkt na korzyść JDM.

wbrew pozorom to łożyska cholernie ważna sprawa, często nowe są minimalnie za luźne i później rotor lata prawo lewo albo korba nie wiadomo jak a jak wszystko jest sztywno spasowane ( nie na ścisk ) to nie ma bata żeby było źle, jak łożysko ma luz własny to czego się nie zrobi i tak będzie źle.

Dobrze, że  Pan X, a nie Pan XXX :D .

nie chciałem Cię sprzedać że masz 40 kolowrotkow ale skoro już wyszło oficjalnie to gratuluje :D akurat ta partia między innymi Twoje będą ogarniane wieczorkiem na mojej wiosce nad jeziorami ;) bo w ten weekend znowu będę miał przyjemność odwiedzić , jak już węgorze na spinning biorą to nie można okazji przepuścić :D

w mag syfie gram opiłków na magnesie....porażka....i do tego susza wewnątrz w porę dostał porcyjke hot szołsa ;> dzisiaj z rańca 2 krótkie szczupaki wyjął na zmiane z Kixem i taurusem ;. jakby się Pepso dowiedział to by mi dał :ph34r:

No co Ty Łukasz, musiałeś sprawdzić serwisanta i smar rozprowadzić :) .

A tym żubrem to rozumiem, że smar rozcieńczasz.....

akurat piłem gingersy :D a w żubrze przeciętym na pół się kąpały w benzynce bebechy maszyn ;> akurat jestem na wiosce i warsztat to mam taki "obwoźny" :D  bo nie zabierałem ze sobą niewiadomo czego...

Słońce z okna dachowego mocno odbija, nie jest aż tak nieskazitelnie jakbym chciał ale naprawdę spoko, minutka drobnym papierem sciernym na wiertarce , później na polerce pastą farecla g3 na mokro na koniec zamszowa szmatka na mokro i całość nie trwała dłużej niż 15 minut :D