Qowax001 Opublikowano 5 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 Ja do polerowania polecam protetyczną pastę polerską do metalu (niebieska kostka),metal można wypolerować tak,że wygląda nawet lepiej od chromu . cenna informacja, poszukam w necie może niedrogo się kupi to stestuje ;> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
platynowłosy Opublikowano 5 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 (edytowane) Ja do polerowania polecam protetyczną pastę polerską do metalu (niebieska kostka),metal można wypolerować tak,że wygląda nawet lepiej od chromu .http://www.sklep.mikran.pl/id1027/Pasta-niebieska-do-polerowania-500g Polerowanie ręczne????? Szmatka bawełniana?Szlifierka z tarczą polerską?Sorry za pytanie, ale czym (oprócz pasty)? PozdrawiamAlek Edytowane 5 Czerwca 2014 przez platynowłosy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 5 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 http://www.sklep.mikran.pl/id1027/Pasta-niebieska-do-polerowania-500gtańsza jak farecla Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 5 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 Jako technik używam silnika protetycznego,w którym montuję malutkie bawełniaczki na trzymadełkach,można też pobawić się wiertarką na szybkich obrotach montując klasyczne bawełniaki stosowane w dużych polerkach,ewentualnie są takie szlifierki stołowe z wrzecionami i to jest dobry patent . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
platynowłosy Opublikowano 5 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 Jako technik używam silnika protetycznego,w którym montuję malutkie bawełniaczki na trzymadełkach,można też pobawić się wiertarką na szybkich obrotach montując klasyczne bawełniaki stosowane w dużych polerkach,ewentualnie są takie szlifierki stołowe z wrzecionami i to jest dobry patent .Dzięki. PozdrawiamAlek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 5 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 (edytowane) Tu na przykład jest wypolerowany przeze mnie rotor protector i rear protector,używałem własnoręcznie zrobionego szmaciaczka do polerowania z kilku krążków irchy nadzianych na małe trzymadełko protetyczne:Tu jest przykładowe trzymadełko,jakiego użyłem:http://www.sklep.mikran.pl/id507/Mandrylka-wzmocniona-na-prostnice?sess_id=c6349f8b41a128179b026a40abf4a829A tu do wyboru-do koloru-różne szczoteczki,szmaciaczki i bawełniaczki do polerowania :www.formed-dental.pl/shop/18---Szczoteczki-na-mandryli.htmlPozdro . Edytowane 5 Czerwca 2014 przez CM Punk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 5 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 jakieś tam przed obiadem, zaraz część następna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 tak jakby ktoś chciał przyoszczędzić 30 zł na smarowaniu nowego młynka...Tragedia , na zębach nie było nawet filmu ze smarowidła...nie wiem ile czasu był używany ale efekty widać na rogach każdego ząbka no ale jak się zakręciło to można było kawę zrobić a on się dalej kręcił...taki ciekawy marketing wydawałoby się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 A może teraz robią kołowrotki z samosmarujących się materiałów, a my, zacofane głuptaki, nic o tym nie wiemy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 A może teraz robią kołowrotki z samosmarujących się materiałów, a my, zacofane głuptaki, nic o tym nie wiemy... to już się robi żenujące Panie Tomku ze strony producentów i to jest jawne "wykonywanie ruchów posuwistych przód tył" w pupy klientów... oczywiście jak na ironię smaru brakowało "jedynie" na wormie i przekładni bo w oporówce i na uszczelkach nawalone pod korek, i na zewnętrznych stronach łożysk również i w sam raz starczyłoby na posmarowanie przekładni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 Przecież inżynierowie wcale nas w pupę nie teges. Wręcz przeciwnie, podporządkowują się naszym potrzebom bo przecież chcemy żeby było super lekkie, żeby koła przekładni były wielkie jak cała obudowa no i żeby młynek kręcił się do ostatniego łyka kawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 Przecież inżynierowie wcale nas w pupę nie teges. Wręcz przeciwnie, podporządkowują się naszym potrzebom bo przecież chcemy żeby było super lekkie, żeby koła przekładni były wielkie jak cała obudowa no i żeby młynek kręcił się do ostatniego łyka kawy właśnie mam wrażenie że nowe maszyny produkowane są dla ludzi którzy zamiast odcisku wędki w dłoni mają odcisk konia co to niezbędny jest to wydawania opini z domowego zacisza...a co do średnicy koła to się jaralem jak bachor na początku tylko że po czasie da się zauważyć że jak nie ma oszczędności w materiale i smalcu to takie kółko jak 2 zł lepiej wygląda po latach niż te co się o obudowe prawie zabijają np sporo maszyn Okumy ma komicznie malutkie przekładnie przy czym piekielnie mocne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 Przecież inżynierowie wcale nas w pupę nie teges. Wręcz przeciwnie, podporządkowują się naszym potrzebom bo przecież chcemy żeby było super lekkie, żeby koła przekładni były wielkie jak cała obudowa no i żeby młynek kręcił się do ostatniego łyka kawy Teges, teges...Przecie te naście lat temu inżynierowie na spółę z marketingowcami zaczęli wyrabiać w nas te chcenia i wmawiać jak w chorego jajko, że tak, a nie inaczej ma wyglądać nasze szczęście... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 Wiem, wiem i po części zgadzam się z przedmówcami. Chodziło mi przede wszystkim o to, że dzisiaj jest bardzo duży popyt na takie lekuchne zabawki, którym korba nie chce się zatrzymać, a to czy nas do tego przyzwyczajono po części "siłą" czy sami tego chcemy to już inna sprawa. Odnośnie Twojego pacjenta Łukasz to materiały w nim użyte są na prawdę górnych lotów, śmiem nawet twierdzić, że lepsze niż u niektórych legend. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 Wiem, wiem i po części zgadzam się z przedmówcami. Chodziło mi przede wszystkim o to, że dzisiaj jest bardzo duży popyt na takie lekuchne zabawki, którym korba nie chce się zatrzymać, a to czy nas do tego przyzwyczajono po części "siłą" czy sami tego chcemy to już inna sprawa. Odnośnie Twojego pacjenta Łukasz to materiały w nim użyte są na prawdę górnych lotów, śmiem nawet twierdzić, że lepsze niż u niektórych legend.wiem Kamil bo tych xg miałem w samym maju 4 sztuki do rozebrania i za każdym razem bardzo chwalilem, bardzo fajny kołowrotek i cena do jakości dużo lepiej pasuje niż w tych magnezowych twinpixach czy innych wynalazkach, no i ten 4000xg jest fajny gabarytowo , taki akuratny design też niczego sobie ale i tak mój ulobiony model shimano to tica taurus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 Z daiwy też najlepiej się prezentuje taurus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 ale i tak mój ulobiony model shimano to tica taurus ... Z daiwy też najlepiej się prezentuje taurus Ale Ktoś tu się już nudzi i zaczepeczki szuka... :lol: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 Nie zlapales Pan poczucia humoru a tak serio serio poważnie to prawdę napisałem no i taurusofobia coraz więcej osób zarażam...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 Bo ja rzadko łapię... :lol: A swoją drogą, to całkiem niekulawe kołowrotki są... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 Bo ja rzadko łapię... :lol: A swoją drogą, to całkiem niekulawe kołowrotki są... No zacne , nie da się ukryć tylko rozmiarówka jest strasznie nietrafiona, 2000 to maluch a 3000/4000to już ponad 400 gram, ale ta sama bajka z librami ....żeby były takie taurusiki 320-350 gram to podejrzewam że inaczej by się historia potoczyła owej firmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 Nie zlapales Pan poczucia humoru a tak serio serio poważnie to prawdę napisałem no i taurusofobia coraz więcej osób zarażam...... Raczej taurusoFILIĄ. Bo fobia to ta od strachu a nie od lubienia Chyba, że tak ma być, i ludziska mają się taurusów bać i nie podkupować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 Nie zlapales Pan poczucia humoru a tak serio serio poważnie to prawdę napisałem no i taurusofobia coraz więcej osób zarażam...... Raczej taurusoFILIĄ. Bo fobia to ta od strachu a nie od lubienia Chyba, że tak ma być, i ludziska mają się taurusów bać i nie podkupować Dlatego lekarzem nie zostałem Kolego, grunt że wysypki od taurusa się nie dostaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 11 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 (edytowane) ...Przecie te naście lat temu inżynierowie na spółę z marketingowcami zaczęli wyrabiać w nas te chcenia i wmawiać jak w chorego jajko, że tak, a nie inaczej ma wyglądać nasze szczęście...Niestety Panie @zorro ale pozwolę się z Panem nie zgodzić w tej inżynierskiej kwestii.Czasy w których do powiedzenia mieli coś inżynierowie, niestety dawno już minęły (produkt trwały, długowieczny, niezawodny i wykonany z dobrych komponentów). I obojętnie czy chodziło o kołowrotek, szeroko pojęte AGD czy elektronikę.Od czasu jak w firmach więcej do powiedzenia mają księgowi i marketingowcy mamy produkty na 2 lata i "kup se Pan następny" czyli silniki samochodowe które padają po 150 tyś km, psujące się lodówki po roku czasu użytkowania i pożal się Boże kołowrotki wypuszczane na rynek bez krzty smaru w bebechach i w miarę jakiegoś przyzwoitego spasowania - bo target został już urobiony i w myśl wszechobecnych reklam chce produkt łatwo szybko tanio i przyjemnie ! Edytowane 11 Czerwca 2014 przez Zwierzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spinbol4 Opublikowano 12 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 (edytowane) A ja właśnie odebrałem Daiwe Kix . Maszyna super. Wszystko tak jak w opisie . Serdecznie polecam interesy z Łukaszem to czysta przyjemność. Oby więcej takich ludzi w internetach . Edytowane 12 Czerwca 2014 przez Spinbol4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alex62 Opublikowano 12 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 Niestety Panie @zorro ale pozwolę się z Panem nie zgodzić w tej inżynierskiej kwestii.Czasy w których do powiedzenia mieli coś inżynierowie, niestety dawno już minęły (produkt trwały, długowieczny, niezawodny i wykonany z dobrych komponentów). I obojętnie czy chodziło o kołowrotek, szeroko pojęte AGD czy elektronikę.Od czasu jak w firmach więcej do powiedzenia mają księgowi i marketingowcy mamy produkty na 2 lata i "kup se Pan następny" czyli silniki samochodowe które padają po 150 tyś km, psujące się lodówki po roku czasu użytkowania i pożal się Boże kołowrotki wypuszczane na rynek bez krzty smaru w bebechach i w miarę jakiegoś przyzwoitego spasowania - bo target został już urobiony i w myśl wszechobecnych reklam chce produkt łatwo szybko tanio i przyjemnie !Więć kolego proponuję nie kupować nowości, nie marudzić tylko łowić Rilehem Rexem,na ryby jeżdzić Zaporożcem oglądać programy telewizyjne na starym czarno-białym tv Alladyn z pilotem kablowym oraz prać na waszbrecie a nie pakować szmalec w nowoczesne fiu bździu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi