Skocz do zawartości

Prośba o wyczyszczenie i przesmarowanie kołowrotka / multika

Rekomendowane odpowiedzi

Ale po co się cofać o 30-40 lat ? 15lat temu też były kołowrotki na których nie oszczędzano na każdej śrubeCCe i te nowe nie mają w sobie nic więcej poza kostką masła , kilkoma gramami zajonu , mag sila i gołębich odchodów, pozatym jak się telewizor zepsuje to przegapisz najwyżej kolejny odcinek Mody Na Sukces , jak się gibnie furmanka to pojedziesz autobusem, a jak się zeJsra kołowrotek to rybę życia będziesz podziwiał tylko w odbiciu smutnej twarzy w boczku nowego lśniącego SImano eksejdż.

• Like 1

Więć kolego proponuję nie kupować nowości, nie marudzić tylko łowić Rilehem Rexem,na ryby jeżdzić Zaporożcem oglądać programy telewizyjne na starym czarno-białym tv Alladyn z pilotem kablowym oraz prać na waszbrecie a nie pakować szmalec w nowoczesne fiu bździu  ;)

Toteż i nie pakuję, w domu mam muzeum lat 60-70 a do pracy jeżdżę Le Trabanż.

Co do kołowrotka to ortodoksyjny jestem i w ogóle nie używam, ościeniem ryby łowię i wypuszczam ;).

@alex62, bardziej chodziło mi o zwrócenie uwagi iż dzisiaj również można produkować dobrze i trwale, ale "lepiej" jest jak klient co 2-3 lata wymieni zużyty produkt na nowy ^_^ i dalej będzie wyrażał ochy i achy na temat danej marki !

* sorry @Qowax za zaśmiecanie wątku

Z góry sorry że podłączam się do tematu ale mam mały problem, jeżeli można to tak określić. Nastał dzień aby przesmarować Dragona Ultime, więc bebechy wyjąłem, momentalnie znalazły się w ,,kąpieli,, i zabrałem się za czyszczenie samego korpusu wnętrza i zauważyłem coś takiego : 

52435648108770305354.jpg

Dokładniej jest to mała szczelina na wylot, a dodam że młynek jakoś specjalnie dużo nie kręcił bo przy lekkim spinnie go mam, więc praktycznie jest to nówka sztuka. I teraz pytanie czy odsyłać go na gwarę, w celu wymiany na nowy ( opcja najkorzystniejsza ) czy własnymi siłami coś tu zdziałać? Bo szczerze mówiąc z szokowany jestem z lekka.. Nigdy w żadnym młynku czegoś takiego nie widziałem :D..

mozesz jeszcze zamiast bawic sie z gwarancja wystapic z rekojmia do sprzedawcy z tytulu niezgodnosci towaru z umowa. W takiej sytuacji to sprzedawca bedzie musial sie tlumaczyc i byc moze zalatwi sprawe od reki. Oczywiscie o ile od momentu kupna nie minely 2 lata, a najlepiej by bylo gdyby minelo mniej niz  6 miesiecy.

Edytowane przez hamerhed

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Jakbyś dał odrazu adres zwrotny to by już leciały z powrotem a tak dopiero wieczorem odesle, za to z kablakiem w tym techniumie z fotki walczylem już drugi raz i to kilka dni grzebania i dorabiania ale w końcu fabryczny badziew zastąpiony czymś porządnym i butle wina zamknąłem przy wyważaniu rotora ; (

Dzisiaj odebrałem Arctici,robota,podejście i kontakt na najwyższym poziomie.

Polecam Łukasza z czystym sumieniem.

bo ja z góry mam dobre podejście dla każdego interesanta który potrafi kołowrotki wysłać w pudełku a nie kopercie babelkowej co niestety się zdarzało :D