Jozi Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Łukasz ale szału to w nim nie ma, zresztą jak w każdym z tej półki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 (edytowane) Łukasz ale szału to w nim nie ma, zresztą jak w każdym z tej półki .no nie ma Józku ale z tego co pamiętam to widziałem je po 290 zł gdzieś także zawartość podobna do exage ale napewno samo koło i oś z innego materiału , wrażenie robi dobre jak na ten system posuwu to fajnie układa pletke i design daje radę nie żebym polecał ale nie odrzuca jeden woli kibelek a drugi woli pisuar i knob jest super, można sobie dorobic z pianki , korka , drewna co się chce i nasadzac na tą tulejke bezkarnie Edytowane 1 Sierpnia 2014 przez Qowax001 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Najtaniej 2500 widzialem po 350zl. To bardzo fajny kreciol, choc dla mnie troche zbyt "plastikowy". Jakos przyzwyczailem sie do masywniejszych konstrukcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Dzisiaj przed południem kolejny poznany Forumowicz podrzucił swoje wiatraki, cztery poszły jak po maśle ale trafiły się dwa znienawidzone dragstery ;( ogólnie standardowo naoliwkowane tym co producent dorzuca do pudełka i tak wyglądają efekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2014 (edytowane) I w stanie gotowości ;> Bradia dostała łożysko w rolkę dodatkowo i jako niepotrzebna prawdopodobnie zmieni właściciela ;> do 10ego września nie ma mnie w kraju, wszystkie maszynki powysylane do właścicieli i na chwilę obecną śrubokręty odpoczywają. Edytowane 8 Sierpnia 2014 przez Qowax001 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 6 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2014 Jakby ktoś coś to jestem 2 tygodnie w Polsce i można już wysyłać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 7 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2014 Poszedł priv ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekL Opublikowano 8 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 smerfowoa cóż to za smerfowy smar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 8 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 a cóż to za smerfowy smar?smerfy w blendzerze zmielone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 9 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2014 pierwsze po przerwie, lecz nie ostatnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 10 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 dzisiaj następne dwa potworki forumowego Kolegi i zanim doszły do mnie to przez telefon skargi i zażalenia że od nowości stuka szpula, ma luz na korbie za duży i że pewnie będzie leciał powrotnie do niemiec, po otwarciu paczki leTki hardcore luz był potworny pomimo 4 podkładek na przekładni ( za cienkich) na wormie z tyłu to samo , 3 cieniutkie podkładki i ogromny luz góra dół na osi, po prostu kołowrotek złożony na pałe i do tego suchy, i pewne jest że przy tak ogromnych luzach byłby szrotem po sezonie... za to kilkunastoletni czarnuch aero bajlando tylko jedna zapadka nie odbijała jak należy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 13 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2014 A co Panowie @Jozi i @Qowax powiedzą w temacie spasowania młynka Spro Hypalite ?Pytam bo jest mała potrzeba . P.SCo do Taurusa to wiesz Łukasz co mnie powstrzymuje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 15 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 Dzisiaj odebrałem moje młynki od Łukasza . Czarnuch aero jak to czarnuch - stelka ani twinek z tego nie bedzie . Dalej będzie służył do przewijania . Ale za to Exsensik piko belo ... Gdyby małe malezyjskie rączki złożyły go od razu tak jak teraz chodzi nie byłoby tematu - a tak Łukasz miał zajęcie . Stuki - puki ustały , luzów brak . Jak tylko się dotrze po smarowaniu będzie okoniowy tip-top . Dzięki wielkie !!! Następny będzie rarek po porcję masełka i kasację luzików i mniejszy czarnuszek . Pozdrawiam kołowrotkowego doktora . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 16 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 (edytowane) emblem prawie turek, teraz jest bardziej "prawie turkiem" troszkę wiercenia , troszkę szlifowania , zabawy z milimetrową tulejką i 3 łożyska na pokładzie więcej. Edytowane 16 Września 2014 przez Qowax001 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 17 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2014 standardowa przypadłość klonów czyli walka z rolką (prawie jak z wiatrakami) i małe czyszczonko, no i twinek jak twinek za ubogo potraktowany poprzednim razem stukał troszkę pod obciążeniem , jak się takiego dorobie kiedyś tam to mu zaaplikuje łożyska na worma ;> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 17 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2014 Czy ja dobrze widzę Molykote na przekładni Spro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 17 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2014 Czy ja dobrze widzę Molykote na przekładni Spro?źle Kolega widzi molykotem zawiasy w drzwiach posmarowalem w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 17 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2014 Widzę coś mojego na sucho wygląda o niebo lepiej, w zasadzie to wcześniej już nie dało się tym łowić teraz tylko sprawdzić w boju ale wygląda że będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATT1989 Opublikowano 17 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2014 źle Kolega widzi molykotem zawiasy w drzwiach posmarowalem w domu.Wygląda jak mazidełko ode mnie Nie przypadł Ci do gustu ten molykote? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 17 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2014 (edytowane) Wygląda jak mazidełko ode mnie Nie przypadł Ci do gustu ten molykote?wiesz specyficzny jest bardzo, wydaje mi się że do uszczelniania defektów się nada super np. do zasklepiania zewnętrznych stron łożysk...jest bardzo podobny do shella ze zdjęcia ;> i jeszcze 3,75 twin powerów ogarnięte ze swoich cichych przypadłości, bebechow suchości. Edytowane 19 Listopada 2014 przez Qowax001 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 17 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2014 standardowa przypadłość klonów czyli walka z rolką (prawie jak z wiatrakami) i małe czyszczonko, no i twinek jak twinek za ubogo potraktowany poprzednim razem stukał troszkę pod obciążeniem , jak się takiego dorobie kiedyś tam to mu zaaplikuje łożyska na worma ;>Do tego Twinka łożyska na "worma" możesz Pan wstawić,co i tak stukania na "wormie"nie wyeliminuje. PozdrawiamJózef Lesniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 17 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2014 źle Kolega widzi molykotem zawiasy w drzwiach posmarowalem w domu.Ja posmarowałem łożyska w suporcie roweru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 17 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2014 Do tego Twinka łożyska na "worma" możesz Pan wstawić,co i tak stukania na "wormie"nie wyeliminuje. PozdrawiamJózef Lesniak stukanie już wyeliminowane najprostszym z najprostszych sposobów , a co do łożysk na wormie ciekaw jestem czy to gra warta świeczki w tym modelu, spasowanie jest naprawdę na bardzo wysokim poziomie i o ile teflonik jest dobrej jakości to nie powinno się nic złego dziać, mimo wszystko z tymi stukami od nowości to przykra sprawa, gdyby to było 400 czy 500 zł to jeszcze jakoś by to szło zrozumieć ale ostatnio mam więcej nowych drogich maszyn z defektami do rozkminiania niż tańszych staroci...ale to chyba nie od wczoraj wiadomo co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 17 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2014 stukanie już wyeliminowane najprostszym z najprostszych sposobów , a co do łożysk na wormie ciekaw jestem czy to gra warta świeczki w tym modelu, spasowanie jest naprawdę na bardzo wysokim poziomie i o ile teflonik jest dobrej jakości to nie powinno się nic złego dziać, mimo wszystko z tymi stukami od nowości to przykra sprawa, gdyby to było 400 czy 500 zł to jeszcze jakoś by to szło zrozumieć ale ostatnio mam więcej nowych drogich maszyn z defektami do rozkminiania niż tańszych staroci...ale to chyba nie od wczoraj wiadomo co i jak.Te "usterki od nowości' to już niestety nagminna sprawa,właśnie w drogich maszynkach.Dochodzę do wniosku że w konstrukcji terazniejszych kołowrotków występuje przerost treści nad formą. W niektórych przypadkach naprawdę jest trudno doprowadzić stukająca maszynkę do spokoju.Starsze kołowrotki jednak są o wiele lepsze z czym sądzę zgodzi się Mr. Zorro.Ja mam takie i on ma takie i za żadne skarby świata nie oddam,a jakie to chyba wiadomo ogółowi. PozdrawiamJózef Leśniak 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 18 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2014 ss2 podobno fabrycznie nowa, niekoniecznie jestem w stanie uwierzyć że japaniec napier.....l czegoś do środka w ilośći "ponad normę" nakrętki od rotora kiedyś chyba też do góry nożyma nie przykręcali...szczegół...arctica niestety ukręcona nakrętka szpuli....a red arc.....wszystko fajnie tylko nakrętka rotora miała zerwany gwint i szła po skosie....chodził jak traktor, niestety podobnie chodzi i teraz pinion raczej nie wytrzyma gwintowania nakrętka również, ciekawy motyw abu revo pierwsza rozbierana przeze mnie pomimo iż kilka pseudo bliźniaków miałem to jednak tutaj pod względem serwisu jest bajka, odkręcamy 3 śrubki odchodzi stopka i calutki mechanizm jest na wierzchu, w dodatku bardzo masywny i dający wrażenie solidnego mimo chorej ceny bardzo poważna konkurencja dla magneziaków daiwy i kartonowych siemano w tej masie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi