Skocz do zawartości

Prośba o wyczyszczenie i przesmarowanie kołowrotka / multika

Rekomendowane odpowiedzi

Łukasz ale szału to w nim nie ma, zresztą jak w każdym z tej półki :) .

no nie ma Józku ale z tego co pamiętam to widziałem je po 290 zł gdzieś ;) także zawartość podobna do exage ale napewno samo koło i oś z innego materiału , wrażenie robi dobre ;) jak na ten system posuwu to fajnie układa pletke i design daje radę ;) nie żebym polecał ale nie odrzuca :D jeden woli kibelek a drugi woli pisuar ;)

i knob jest super, można sobie dorobic z pianki , korka , drewna co się chce i nasadzac na tą tulejke bezkarnie :D

Edytowane przez Qowax001

I w stanie gotowości ;> Bradia dostała łożysko w rolkę dodatkowo i jako niepotrzebna prawdopodobnie zmieni właściciela ;>

do 10ego września nie ma mnie w kraju, wszystkie maszynki powysylane do właścicieli i na chwilę obecną śrubokręty odpoczywają.

Edytowane przez Qowax001

• 1 miesiąc temu...

dzisiaj  następne dwa potworki forumowego Kolegi i zanim doszły do mnie to przez telefon skargi i zażalenia że od nowości stuka szpula, ma luz na korbie za duży i że pewnie będzie leciał powrotnie do niemiec, po otwarciu paczki leTki hardcore :D luz był potworny pomimo 4 podkładek na przekładni ( za cienkich) na wormie z tyłu to samo , 3 cieniutkie podkładki i ogromny luz góra dół na osi, po prostu kołowrotek złożony na pałe i do tego suchy, i pewne jest że przy tak ogromnych luzach byłby szrotem po sezonie... za to kilkunastoletni czarnuch aero bajlando :D tylko jedna zapadka nie odbijała jak należy :D

Dzisiaj odebrałem moje młynki od Łukasza . Czarnuch aero jak to czarnuch - stelka ani twinek z tego nie bedzie  ;)  . Dalej  będzie służył do przewijania . Ale za to Exsensik piko belo ... Gdyby małe malezyjskie rączki złożyły go od razu tak jak teraz chodzi nie byłoby tematu - a tak Łukasz miał zajęcie  :D . Stuki - puki ustały , luzów brak . Jak tylko się dotrze po smarowaniu będzie okoniowy tip-top . 

Dzięki wielkie  :clappinghands: !!! Następny będzie rarek po porcję masełka i kasację luzików i mniejszy czarnuszek . Pozdrawiam kołowrotkowego doktora  :) .

standardowa przypadłość klonów czyli walka z rolką (prawie jak z wiatrakami) i małe czyszczonko, no i twinek jak twinek za ubogo potraktowany poprzednim razem stukał troszkę pod obciążeniem , jak się takiego dorobie kiedyś tam to mu zaaplikuje łożyska na worma ;>

Wygląda jak mazidełko ode mnie :) Nie przypadł Ci do gustu ten molykote?

wiesz specyficzny jest bardzo, wydaje mi się że do uszczelniania defektów się nada super np. do zasklepiania zewnętrznych stron łożysk...jest bardzo podobny do shella ze zdjęcia ;>

i jeszcze 3,75 twin powerów ogarnięte ze swoich cichych przypadłości, bebechow suchości.

Edytowane przez Qowax001

standardowa przypadłość klonów czyli walka z rolką (prawie jak z wiatrakami) i małe czyszczonko, no i twinek jak twinek za ubogo potraktowany poprzednim razem stukał troszkę pod obciążeniem , jak się takiego dorobie kiedyś tam to mu zaaplikuje łożyska na worma ;>

Do tego Twinka łożyska na "worma" możesz Pan wstawić,co i tak stukania na "wormie"nie wyeliminuje.

Pozdrawiam

Józef Lesniak 

Do tego Twinka łożyska na "worma" możesz Pan wstawić,co i tak stukania na "wormie"nie wyeliminuje.

Pozdrawiam

Józef Lesniak

stukanie już wyeliminowane najprostszym z najprostszych sposobów , a co do łożysk na wormie ciekaw jestem czy to gra warta świeczki w tym modelu, spasowanie jest naprawdę na bardzo wysokim poziomie i o ile teflonik jest dobrej jakości to nie powinno się nic złego dziać, mimo wszystko z tymi stukami od nowości to przykra sprawa, gdyby to było 400 czy 500 zł to jeszcze jakoś by to szło zrozumieć ale ostatnio mam więcej nowych drogich maszyn z defektami do rozkminiania niż tańszych staroci...ale to chyba nie od wczoraj wiadomo co i jak.

stukanie już wyeliminowane najprostszym z najprostszych sposobów , a co do łożysk na wormie ciekaw jestem czy to gra warta świeczki w tym modelu, spasowanie jest naprawdę na bardzo wysokim poziomie i o ile teflonik jest dobrej jakości to nie powinno się nic złego dziać, mimo wszystko z tymi stukami od nowości to przykra sprawa, gdyby to było 400 czy 500 zł to jeszcze jakoś by to szło zrozumieć ale ostatnio mam więcej nowych drogich maszyn z defektami do rozkminiania niż tańszych staroci...ale to chyba nie od wczoraj wiadomo co i jak.

Te "usterki od nowości' to już niestety nagminna sprawa,właśnie w drogich maszynkach.Dochodzę do wniosku że w konstrukcji terazniejszych kołowrotków występuje przerost treści nad formą. W niektórych przypadkach naprawdę jest trudno doprowadzić stukająca maszynkę do spokoju.

Starsze kołowrotki jednak są o wiele lepsze z czym sądzę zgodzi się Mr. Zorro.

Ja mam takie i on ma takie i za żadne skarby świata nie oddam,a jakie to chyba wiadomo ogółowi.

Pozdrawiam

Józef Leśniak

• Like 2

ss2 podobno fabrycznie nowa, niekoniecznie jestem w stanie uwierzyć że japaniec napier.....l czegoś do środka w ilośći "ponad normę" nakrętki od rotora kiedyś chyba też do góry nożyma nie przykręcali...szczegół...arctica niestety ukręcona nakrętka szpuli....a red arc.....wszystko fajnie tylko nakrętka rotora miała zerwany gwint i szła po skosie....chodził jak traktor, niestety podobnie chodzi i teraz pinion raczej nie wytrzyma gwintowania nakrętka również, ciekawy motyw abu revo pierwsza rozbierana przeze mnie pomimo iż kilka pseudo bliźniaków miałem to jednak tutaj pod względem serwisu jest bajka, odkręcamy 3 śrubki odchodzi stopka  i calutki mechanizm jest na wierzchu, w dodatku bardzo masywny i dający wrażenie solidnego mimo chorej ceny bardzo poważna konkurencja dla magneziaków daiwy i kartonowych siemano w tej masie.