przemofight Opublikowano 18 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2014 Te "usterki od nowości' to już niestety nagminna sprawa,właśnie w drogich maszynkach.Dochodzę do wniosku że w konstrukcji terazniejszych kołowrotków występuje przerost treści nad formą. W niektórych przypadkach naprawdę jest trudno doprowadzić stukająca maszynkę do spokoju.Starsze kołowrotki jednak są o wiele lepsze z czym sądzę zgodzi się Mr. Zorro.Ja mam takie i on ma takie i za żadne skarby świata nie oddam,a jakie to chyba wiadomo ogółowi. PozdrawiamJózef Leśniakwitam, o jakie modele starszych kolowrotkow chodzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 18 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2014 witam, o jakie modele starszych kolowrotkow chodzi ? Kręcioły z lat 90-tych i początku 2-tysięcznych:Aero,Stradicki,Stelle,Sustainy,TwinPowery itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 18 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2014 Kręcioły z lat 90-tych i początku 2-tysięcznych:Aero,Stradicki,Stelle,Sustainy,TwinPowery itp.zasadniczo wszystko z tych lat co miało pinion z obu stron lozyskiem podparty, chociaż jest kilka rodzynkow bez iks szipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATT1989 Opublikowano 18 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2014 ss2 podobno fabrycznie nowa, niekoniecznie jestem w stanie uwierzyć że japaniec napier.....l czegoś do środka w ilośći "ponad normę" nakrętki od rotora kiedyś chyba też do góry nożyma nie przykręcali...szczegół...arctica niestety ukręcona nakrętka szpuli....a red arc.....wszystko fajnie tylko nakrętka rotora miała zerwany gwint i szła po skosie....chodził jak traktor, niestety podobnie chodzi i teraz pinion raczej nie wytrzyma gwintowania nakrętka również, ciekawy motyw abu revo pierwsza rozbierana przeze mnie pomimo iż kilka pseudo bliźniaków miałem to jednak tutaj pod względem serwisu jest bajka, odkręcamy 3 śrubki odchodzi stopka i calutki mechanizm jest na wierzchu, w dodatku bardzo masywny i dający wrażenie solidnego mimo chorej ceny bardzo poważna konkurencja dla magneziaków daiwy i kartonowych siemano w tej masie.Jakiś czas temu chciałem kupić "top" ze stajni abu, revo neos ale jak widziałem kilka fotek ze złamanymi "nano" stopkami to sobie odpuściłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 18 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2014 Nie wnikam Mateusz w opinie bo się nimi nie interesowalem szczerze, Kolega od abu akurat rzadko łowi i wydaje mi się że na niedzielne ultralaJTowanie bardzo zacna maszynka, i potężny plus za rozwiązanie serwisowe zwłaszcza w dzisiejszych czasach, pozatym świetnie rozwiązane podparcie szpuli i najczulszy hamulec jaki w kolowrotkach widziałem, no i jeszcze knob z eva bardzo wygodny ale nie wiem jak się w boju spisuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 22 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 i ostatni kołowroteczek przed wyjazdem, zdrowe Fuego kupione kilka dni temu na forum tym razem dla dobrego Kolegi także troszkę czasu się zeszło z docackaniem go, kolejne za 4 tygodnie po powrocie do Polski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 22 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 Witam.A rotorek dlaczego nie ruszony do serwisu,zresztą nie pierwszy.Czyżby traktowany po macoszemu?. A to jeden z najważniejszych elementów kołowrotka,który bez przerwy jest w pracy i niestety ramiona rotora wymagają umycia i ponownego nasmarowania smarem włącznie z rolką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 22 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 Witam.A rotorek dlaczego nie ruszony do serwisu,zresztą nie pierwszy.Czyżby traktowany po macoszemu?. A to jeden z najważniejszych elementów kołowrotka,który bez przerwy jest w pracy i niestety ramiona rotora wymagają umycia i ponownego nasmarowania smarem włącznie z rolką.przed rozebraniem wnętrza robie rolkę i elementy zbijaka bo miałem kilka przypadków że pół nocy szukalem części po pokoju jak je rozbieralem przy biurku, teraz od rotora mam osobną pracownie na ziemi na reczniku... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 22 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 przed rozebraniem wnętrza robie rolkę i elementy zbijaka bo miałem kilka przypadków że pół nocy szukalem części po pokoju jak je rozbieralem przy biurku, teraz od rotora mam osobną pracownie na ziemi na reczniku... Do rotora osobna pracownia . Nigdy bym na taki pomysł nie wpadł. Ja wszystkie czynności wykonuję na stole warsztatowym i nie gubię. Może potrzeba jeszcze więcej wprawy i mniej pośpiechu,a to ważne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 22 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 Wprawy i doswiadczenia napewno się trochę przyda bo tego nigdy za wiele , nie spieszę się bo sobie dziele pracę tak aby czasu było odpowiednio dużo na wszystko a warsztatu nie posiadam i raczej posiadać nie będę, biureczko skrzynka narzędzi cysterna benzyny i wiadro smaru a przede wszystkim satysfakcja i przyjemność z rozwijania hobby bo nie ukrywam że na tym kompletnie nie zarabiam jak już się sporo osób przekonało. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesol Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Kolega Qowax001 ma ograniczony dostęp do neta, w środe bedzie w pl, prosił o przekazanie info tu w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 5 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2014 start po przerwie, jeden z ekipy 2lata spędził na dnie jeziora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 6 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 kilka z dnia dzisiejszego...te przychodzące częściach uwielbiam... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 7 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 (edytowane) Dzisiejsze smarowanki, 3 sztuki od pewnego Forumowicza który wie jak dbać o sprzęt rzadko dostaje maszyny w tak świetnym stanie , po prostu czysta przyjemność z konserwacji takich cukierków , no i ten abu... perfekcyjny i bez skazy, tedeeseska nie dawała mi spać mimo fajnej pracy coś mnie w niej wk...... i już jest bajecznie Edytowane 7 Listopada 2014 przez Qowax001 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 7 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 (edytowane) Miałem C4X. Dziwnym zrządzeniem odpadł mi do wędki a stopka w uchwycie została.Żal pozostał. Świetny na letnie pstrążki był kręcioł. Edytowane 7 Listopada 2014 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 Zdjęcie bez ubrania kobaltowej ślicznotki , od Kolegi dla Kolegi przez Kolegę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 Nie wiem czy było już takie pytanie, ten niebieski smar to penn ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 Nie wiem czy było już takie pytanie, ten niebieski smar to penn ? ten z fotki wyżej tak, penn ale nie ten tubkowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 Luviasem Niemiec dentysta do kościoła jeździł ale zapomniał dodać że aż do Rumunii i na ruskim paliwie no i po drodze trochę części pogubił , druga daiweczka mimo iż z zewnątrz lalka w środku napchane podkładek wycinanych z jakiegoś amelinium i korba stała dęba efekt traktora ursus c 360 niestety pozostanie jeśli ma to jakkolwiek kręcić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 No to od dzisiaj Luvias już nie śmiga na ruskim . Polecam majstra, świetna robota, młynek śmiga jak ta lala teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 17 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 z zewnątrz biomek w środku stella taki mały Frankenstein, turas po grubym tuningu oporówki , pilniki , tulejki , i te sprawy jest już cacy i alternatywa dla standardowego koguta, efekt dwóch wieczorków "pióropusze" 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 17 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 Aaaa to od tego te reklamóweczki zamykane ( z charakterystyczną naklejką ) w których dałeś mi ten smar . Grubo grubo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 17 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 Nie grubo a puszyscie kończę pianke wklejać w etui i idą do ludzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 19 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2014 po powrocie z rybków pora na kolejną porcję forumowych trupów i kilku mniej zajechanych ,no i portfeliki na kury robione w 2 minuty za całe 15 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 23 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 dwa przyszykowane pod młotek i jedna forumowa tak na udaną niedzielę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi