Qowax001 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 gotowy do pędzelkowania w ramach rozgrzewki do jutrzejszej porcji roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 11 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2014 śledzik lubi pływać to każdy wie, ale oporówki daiwowskie też mają to wpisane w życiorys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 11 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2014 Faktycznie, lubią. Gdzie im tam do Shimano. Może oprócz kanciaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 11 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2014 Faktycznie, lubią. Gdzie im tam do Shimano. Może oprócz kanciaków.da się z nich coś tam zrobić zawsze ale w szymonach łatwiej się sprężynki podgina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 11 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2014 W daiwach przy każdym wałeczku jest blaszka, którą mozna delikatnie odkształcić i też pomaga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 11 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2014 W daiwach przy każdym wałeczku jest blaszka, którą mozna delikatnie odkształcić i też pomaga.ja wiem Kolego, tylko że tam masz jedno zgiecie, jak się wyrobi materiał to dupa blada a sprężyna zawsze solidniejsza, plus jest taki ze przy daiwach oporowki pasują w większości zamiennie i nie są drogie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 11 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2014 (edytowane) Takiemu emblemowi po 10-15 latach zaczyna oporówka puszczać.Po takim zabiegu niech połowę tego wytrzyma i wystarczy W daiwach gdyby ta oporówka była w jakiś sposób przykrecana do korpusu jak w shimano a nie dociskana to była by pewnie wieczna a tak to luz z czasem powstaje i nawet wymiana na nową może nie pomóc. Edytowane 11 Grudnia 2014 przez maicke82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 11 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2014 Takiemu emblemowi po 10-15 latach zaczyna oporówka puszczać.Po takim zabiegu niech połowę tego wytrzyma i wystarczy fajnie gdyby w każdej po chociaż połowie 15stu lat zaczynały dopiero puszczać , niestety to się dużo szybciej dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 11 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2014 (edytowane) Miałem kilka starszych daiw ,głownie team daiw s ia,cu z rynku UK i w żadnej nie puszczała oporówka po przeszło 10 latach, może dlatego ,że żaden Anglik w nich wcześniej nie grzebał. A może ,że większość kołowrotków z tego rynku lata przy feederach i spławikach i oporówki więcej wytrzymują niż przy spinie. Edytowane 11 Grudnia 2014 przez maicke82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 11 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2014 (edytowane) Miałem kilka starszych daiw ,głownie team daiw s ia,cu z rynku UK i w żadnej nie puszczała oporówka po przeszło 10 latach, może dlatego ,że żaden Anglik w nich wcześniej nie grzebał. A może ,że większość kołowrotków z tego rynku lata przy feederach i spławikach i oporówki więcej wytrzymują niż przy spinie.Może i racja. U nas jest mania mocnego smarowania i oliwienia. Sam jej ulegam.I jak trochę tego dostanie się na oporówkę to kaplica. I zimno też nie pomaga. Edytowane 11 Grudnia 2014 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 11 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2014 Może i racja. U nas jest mania mocnego smarowania i oliwienia. Sam jej ulegam.I jak trochę tego dostanie się na oporówkę to kaplica. I zimno też nie pomaga.samo osadzenie oporowki jest istotne , ostatnio z Kolegą @Zorro rozkminialismy temat sporo jest mlynkow gdzie w oporowce jest gęsto od smaru i mimo to działają perfekcyjnie, tak samo pierwsze na co zwróciłem uwagę dlaczego emblemowate puszczają się dużo rzadziej niż na przykład turki x... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 11 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2014 samo osadzenie oporowki jest istotne , ostatnio z Kolegą @Zorro rozkminialismy temat sporo jest mlynkow gdzie w oporowce jest gęsto od smaru i mimo to działają perfekcyjnie, tak samo pierwsze na co zwróciłem uwagę dlaczego emblemowate puszczają się dużo rzadziej niż na przykład turki x...Kwestia materiału obudowy? Emblem - plastik , Turek - metal. I związane z tym przewodzenie temperatury? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 11 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2014 Nad przewodzeniem temperatury się nie zastanawiałem, bardziej na ruchach samej oporowki w gnieździe , stopniu wysuniecia wałków oraz wysokości tulejki wewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 efekty po smarmaxie tak jakby ktoś chciał użyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 i konserwatywny atak klonów.Wszystkie 3 miały luźno kręcone ośki w wózeczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 efekty po smarmaxie tak jakby ktoś chciał użyć.No popatrz, popatrz. A taki modny był dawnymi czasy. A tak spłynął. Może gość podgrzewał te kołowrotki ? A tak poważnie to sam uległem modzie i kupiłem na próbę. Ale jak tylko przyszedł i organoleptycznie się z nim zapoznałem raz dwa poszedł do ludzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 No popatrz, popatrz. A taki modny był dawnymi czasy. A tak spłynął. Może gość podgrzewał te kołowrotki ? A tak poważnie to sam uległem modzie i kupiłem na próbę. Ale jak tylko przyszedł i organoleptycznie się z nim zapoznałem raz dwa poszedł do ludzi.A ja nim szpulki smaruje od spodziny i od góry , tam bezbarwnosc jest dużym atutem a i nie czernieje bo praca tam żadna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 2 klony oczywiście ośki luźno latały ale od czego jest silikon ;> obiecały, że już nie będą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 paskudny rarenium i całkiem elegancki fa ze zlasowanym stoperkiem rotora ;> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 dzisiaj dzień pracowity zaczynamy i do rana... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesol Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Siema, chciałbym wymienić tulejke na łożycho w biomie xt2000 tylko nie mam schematu i nie wiem jaki rozmiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zapewne chodzi o tulejke z prawej strony... 7x11x3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czerwc Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Dokladnie, bankowo 7x11x3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Siema, chciałbym wymienić tulejke na łożycho w biomie xt2000 tylko nie mam schematu i nie wiem jaki rozmiar.Drogę do mnie znasz, numer masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 A do XT 3000 jaki wymiar łożyska będzie na prawą stronę korby? Większe niż do 2000 czy takie samo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi