wesol Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Oki, będe dzwonił po świętach już na spokojnie.Dzięki za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 A do XT 3000 jaki wymiar łożyska będzie na prawą stronę korby? Większe niż do 2000 czy takie samo?Powinno to samo.Lewa 7x13x4 Prawa 7x11x3. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 (edytowane) EmblemZetka miał być nowy jak z fabryki jednak jak to ostatnimi czasy bywa, życie depcze wyobraźnie 3 klony po aplikacji oliwki i wody, niestety 3 na 3 pracują tragicznie Artech a tam przypadkiem łożyska już nie ma ? i to dobrego. Edytowane 17 Grudnia 2014 przez Qowax001 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Artur, potwierdzam to co Józiu napisał.W 2000,3000,4000,5000 XT były te same rozmiary łożysk po obu stronach koła. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Dzięki panowie. Artech a tam przypadkiem łożyska już nie ma ? i to dobrego.Nie. Anii w Ultegrze ani w Biomku nie mam łożyska na prawej stronie.Trzeba dawać jakieś podkładki na łożysko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Dzięki panowie. Nie. Anii w Ultegrze ani w Biomku nie mam łożyska na prawej stronie.Trzeba dawać jakieś podkładki na łożysko?Myślałem że o tp xt Ci chodzi, a z podkładkami to już musisz względem pracy kombinować, bo teoretycznie potrzebne nie są, w praktyce różnie bywa po wymianie tulejki, w zależności jak się przekladnia wytyrala przez lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 19 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 Caldia dobrze dojechana na bolkach przy okazji zesparowana z większą szpulką spro, i kolejny Twin Power tym razem HG suchy jak wiór, gwizdał jak sędzia na boisku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 19 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 (edytowane) Caldia dobrze dojechana na bolkach przy okazji zesparowana z większą szpulką spro, i kolejny Twin Power tym razem HG suchy jak wiór, gwizdał jak sędzia na boisku.Twin Power '11. A nie mówiliśmy z Józkiem @ Jozi że należy je smarować już na samym starcie ?.Trochę szkoda maszynek,bo ból może być pózniej większy. P{ozdrawiamJózef Leśniak Edytowane 19 Grudnia 2014 przez Józef Lesniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 19 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 Twin Power '11. A nie mówiliśmy z Józkiem @ Jozi że należy je smarować już na samym starcie ?.Trochę szkoda maszynek,bo ból może być pózniej większy. P{ozdrawiamJózef LeśniakPowtórzę się raz jeszcze, zrozumialbym gdyby były slabo posmarowane, lub chociaż naoliwione ale są suche jak wiór i to przeraża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacwar Opublikowano 20 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2014 Cześć ŁukaszUszczelka zamówiona - pod koniec stycznia ma być, więc przy okazji podrzucę Ci kolejną partię kręciołków.Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 20 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2014 Cześć ŁukaszUszczelka zamówiona - pod koniec stycznia ma być, więc przy okazji podrzucę Ci kolejną partię kręciołków.Pozdrawiam Jacekspox wpadaj jak będziesz w pobliżu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 22 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 (edytowane) Stelka Millenium dla Kolegi a Shimaniak Symetrzak leci na allegro w super stanie z ciekawymi rozwiązaniami. Edytowane 22 Grudnia 2014 przez Qowax001 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 22 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 Stelka Millenium dla Kolegi a Shimaniak Symetrzak leci na allegro w super stanie z ciekawymi rozwiązaniami.Miałem tego Symetre. Nic specjalnego. A poza tym ciężki. Jakie to ciekawe rozwiązania posiada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 22 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 Miałem tego Symetre. Nic specjalnego. A poza tym ciężki. Jakie to ciekawe rozwiązania posiada?spowolnienie posuwu szpuli i dużo mięsa w gnieździe osadzenia pinionu u dołu, na tyle dużo że spokojnie można pokusić się zarobienie gniazda pod łożysko i mamy iks szipa ciężki, waga jak jak tp fa czyli kawał wołowiny no ale metal to metal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 22 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 Jakie spowolnienie? To młyn na mimosrodzie jak wiekszość tańszych Shimano. Droższe mają Aero.Faktycznie, na schemacie kółko dzielone.Ale ten metal to tylko ?Dawno go miałem i z obu stron plastik o ile pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 23 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 Jakie spowolnienie? To młyn na mimosrodzie jak wiekszość tańszych Shimano. Droższe mają Aero.Faktycznie, na schemacie kółko dzielone.Ale ten metal to tylko ?Dawno go miałem i z obu stron plastik o ile pamiętam. ten ze zdjęcia jest cały z metalu i ma spowalniacz posuwu (to podwójne kółeczko) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 24 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2014 Ostatnia przed Choinką ;> libra Kolegi poznanego podczas ostatniej trasy ;> oczywiście zaproszony na jb został Panowie Zdrowych i Wesołych dla Was i Waszych Rodzinek no i żeby Nowy Rok był przywitany hucznie oraz układał się po Waszej myśli. pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niuta Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Stelka Millenium dla Kolegi a Shimaniak Symetrzak leci na allegro w super stanie z ciekawymi rozwiązaniami.Witam, Daj na priva cenę Symetra może go wezmę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Symetrzak już u Kolegi z forum kręci ale za to chętnie stradica od Ciebie odkupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niuta Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Daj się nim nacieszyć . Może kiedyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 (edytowane) Myślałem ,że w tym roku już nic mnie nie zaskoczy a jednak, Kolega wpadł po szpulkę i przywiózł swoje zabawki między innymi exista kupionego niedawno na forum, a że Kolega wcześniej nie miał w rękach takiej maszynki myślał że wszystko z nią ok, moim zdaniem jak młynek za który zapłaciło się 1200 zł robi 2 obroty korbką po zakręceniu to chyba nie jest w stanie idealnym...jak się okazało w środku było wystarczająco dużo smalcu na 5 maszyn tej wielkości ( pełna obudowa ) spieszyłem się więc tylko jedna fotka z jednej połówki maszyny, po wyczyszczeniu i przesmarowaniu delikatnie jak na te maszynki przystało kręci lżej ale zaczęły się stuki spod main shafta które kilogramem smaru były zatuszowane, mam nadzieję że uda się polubownie załatwić sprawę Koledze Edytowane 29 Grudnia 2014 przez Kombajnista_z_PGRu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemofight Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Symetrzak już u Kolegi z forum kręci ale za to chętnie stradica od Ciebie odkupie potwierdzam- Symetrzak już u mnie dzięki Łukasz, jak zawsze super przesmarowany i kręci zaj...e Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 potwierdzam- Symetrzak już u mnie dzięki Łukasz, jak zawsze super przesmarowany i kręci zaj...e a twinek dalej u Ciebie ? Tamten dopiero fajnie śmiga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemofight Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Cały czas u mnie kręci rewelka tylko przez te mrozy nie było okazji go zabrać na rybki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Cały czas u mnie kręci rewelka tylko przez te mrozy nie było okazji go zabrać na rybki...Sam nie wiem dlaczego aż tak fajnie śmigal, nie jeden tp 11' by pozazdrościl pracy temu efcekowi, chyba bardzo udany egzemplarz, ciekawe jak się w boju sprawdzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi