przemofight Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Sam nie wiem dlaczego aż tak fajnie śmigal, nie jeden tp 11' by pozazdrościl pracy temu efcekowi, chyba bardzo udany egzemplarz, ciekawe jak się w boju sprawdzi. Pozdrawiamto mój pierwszy TP i nie mam za bardzo jak porównać pracy z innym twinkiem lub stelka ale zdecydowanie najlepsza praca mlynka ze wszystkich innych jakie do tej pory miałem. Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Myślałem ,że w tym roku już nic mnie nie zaskoczy a jednak, Kolega wpadł po szpulkę i przywiózł swoje zabawki między innymi exista kupionego niedawno na forum, a że Kolega wcześniej nie miał w rękach takiej maszynki myślał że wszystko z nią ok, moim zdaniem jak młynek za który zapłaciło się 1200 zł robi 2 obroty korbką po zakręceniu to chyba nie jest w stanie idealnym...jak się okazało w środku było wystarczająco dużo smalcu na 5 maszyn tej wielkości ( pełna obudowa ) spieszyłem się więc tylko jedna fotka z jednej połówki maszyny, po wyczyszczeniu i przesmarowaniu delikatnie jak na te maszynki przystało kręci lżej ale zaczęły się stuki spod main shafta które kilogramem smaru były zatuszowane, mam nadzieję że uda się polubownie załatwić sprawę Koledze Łukasz na pewno niektórzy forumowicze znienawidzą Cię za to publiczne wytykanie im ich zdolności manualnych. Przecież ten exist był idealnie spasowany....smarem. Byś nie ruszał to by nie pukało. Teraz polubowne załatwienie sprawy i zwrot mogą byc trudne, bo kołowrotek był zalakowany smarem od środka,naruszyłeś plomby,gwarancja poszła w pi.. Pasowało by takiemu cudakowi osobiście exista zwrócić, niezapominając o zyczeniach noworocznych. Ale znając sytuację na forum,że wszystko ostatnio zamiata się pod dywan to dalej taki jeden z drugim będzie robił wałki na giełdzie, bo nie ma kary 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Eeee tam znienawidzą odrazu specjalnie nie podaje nicków żeby nie robić żadnej burzy bo wierzę że się dogadaja, raz zrobiłem wyjątek z gender marlonem robercikiem ale to osobny temat i jak obiecałem będzie rozwiązany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Nie wiem jak wam sprawdza się takie oszczędne smarowanie kołowrotków, mam dwa młynki, którymi naprzemiennie orzę za sandaczem i szczupakiem. Po takim smarowaniu już po miesiącu musiałem psiknąć wd albo jak mam czas to na nowo smarować. Smar robi się czarny i suchy. I tak było z firmowymi smarami w tych młynkach i z tym, który sam ładuję. Jeden młynek robi ok 100 dni (tica aries) a drugi ok 50 (emblem) cieżkiej orki a smaruję teraz jakimś niebieskim Łt. Ostatnio ładuje tak na bogato i pół sezonu daje radę. Pomijam rolkę, którą co miesiąc trzeba czyścić i smarować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Nie wiem jak wam sprawdza się takie oszczędne smarowanie kołowrotków, mam dwa młynki, którymi naprzemiennie orzę za sandaczem i szczupakiem. Po takim smarowaniu już po miesiącu musiałem psiknąć wd albo jak mam czas to na nowo smarować. Smar robi się czarny i suchy. I tak było z firmowymi smarami w tych młynkach i z tym, który sam ładuję. Jeden młynek robi ok 100 dni (tica aries) a drugi ok 50 (emblem) cieżkiej orki a smaruję teraz jakimś niebieskim Łt. Ostatnio ładuje tak na bogato i pół sezonu daje radę. Pomijam rolkę, którą co miesiąc trzeba czyścić i smarować.Dobre smary się nie brudzą szybko i napewno nie robią się suche a już napewno po dobrym smarowanku sezon można orać bezstresowo, a nawet więcej lub do pierwszego utopienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 (edytowane) Dziwne rzeczy prawisz...Podaj namiary na takiego "dobrego smara" abo podeślij trochę na próbę jak masz duże wiadro pod stołem Aaa, z tym pięknym czerwonym mobidikiem też tak sie robiło, on na bokach czerwony choć zostawał. Edytowane 30 Grudnia 2014 przez FidoAngel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Dziwne rzeczy prawisz...Podaj namiary na takiego "dobrego smara" abo podeślij trochę na próbę jak masz duże wiadro pod stołem przecież to nie tajemnica, jest nawet w tym dziale temat odnośnie środków smarnych, dostępnych w sklepach internetowych, jest ich od groma , nie są drogie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Kto mi wysłał czarnego aero 4000 z nawinieta zieloną pletka , obroty wsteczne nie działają. Pytam bo nie bardzo wiem komu go odesłać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Kto mi wysłał czarnego aero 4000 z nawinieta zieloną pletka , obroty wsteczne nie działają. Pytam bo nie bardzo wiem komu go odesłać Lukasz moze to byl prezent od Sw Mikołaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Lukasz moze to byl prezent od Sw Mikołaja Cały rok byłem grzeczny to mógł chociaż sprawny przysłać ; ( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Cały rok byłem grzeczny to mógł chociaż sprawny przysłać ; (Ale on Cie podgladal jak grzecznie maszynki skladasz i pomyslal sobie ze dasz rade :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Myślałem ,że w tym roku już nic mnie nie zaskoczy a jednak, Kolega wpadł po szpulkę i przywiózł swoje zabawki między innymi exista kupionego niedawno na forum, a że Kolega wcześniej nie miał w rękach takiej maszynki myślał że wszystko z nią ok, moim zdaniem jak młynek za który zapłaciło się 1200 zł robi 2 obroty korbką po zakręceniu to chyba nie jest w stanie idealnym....Jakaś plaga ostatnio z tymi ciężko pracującymi kołowrotkami. Nie wiem co ci ludzie z tymi kołowrotkami robią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 (edytowane) to jeszcze z kategorii strzykawa ten jest fajny ( jeden z dzisiejszych) ,moim zdaniem mobilitha powinni na receptę sprzedawać. Edytowane 30 Grudnia 2014 przez Kombajnista_z_PGRu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanekM Opublikowano 31 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Kto mi wysłał czarnego aero 4000 z nawinieta zieloną pletka , obroty wsteczne nie działają.Pytam bo nie bardzo wiem komu go odesłać Zapomniałęm napisać karteczki z adresem Prv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 31 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 to jeszcze z kategorii strzykawa ten jest fajny ( jeden z dzisiejszych) ,moim zdaniem mobilitha powinni na receptę sprzedawać.Łeeee,to ja do swojego staruszka Stradica napchałem sporo więcej,w sumie trochę dla eksperymentu i jakoś kręci,ale w tym przypadku nie potrzeba finezji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 zaległy dragonik , stradivarius i mała partyjka prosto z forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 Nowy sucharek twin power, cerata również.....stelcia zdrowa obeszło się bez otwierania a bradia dostała kilka łożysk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 i powoli czyścimy złomki...do rana ;> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanekM Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 Podziwiam Cię Łukasz. Szczerze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 Fajnie nowy rok od przyjemności zacząć póki mam kilka dni luzu, nad Twoim czarnym posiedzę bo niestety takiego drutu cieniutkiego nie mam ale coś ogarnę 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 Prawdziwa fabryka. Tego Penna można zamówić w opakowaniach 500 gramów.A nieco tylko ponad rok temu nasz ambitny kolega miał o tym prawie zerowe pojęcie.... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 przy tej ilości mlynkow co Łukasz rozkręca to i pół kilo chyba by mało było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 Wolę tysiąc kołowrotkow rozkręcić i złożyć jak jeden silnik hondy na 2 walkach a tych się też trochę naskladalem, głowice w nich to prawdziwe f16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo07 Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 No ostatnia partyjka miód malina. Kolega Łukasz odwala kawał dobrej roboty Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 (edytowane) Łukasz, nie gadaj...Silniki Hondy to majstersztyk, szczególnie DOHC z lat 90-97.185KM z pojemności 1,6 na wolnossaku B16B.. Nikt takich silników nie ma i prędko nie będzie miał.Prostota, niezawodność, kultowość- jak w starych kołowrotkach Shimano.W głowicach przecież nic tam nie było takiego strasznego:-)Ja kiedyś wolałem rozkręcać H22A2, jak grzebulić w kołowrotkach.Teraz się to odmieniło. :-)Ale to nie forum o enginach JDM:-) Również podziwiam, szacunek ;-) Edytowane 2 Stycznia 2015 przez Arek X Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi